Κάτια Νικολαΐδου: Η ηθοποιός που πάλεψε με τον καρκίνο & δεν φοβήθηκε να μιλήσει για αυτόν - ''Υπήρχαν στιγμές που λύγιζα, με εγκατέλειπαν οι δυνάμεις μου''

Η διάγνωση και η μάχη με τον καρκινο...

Η Κάτια Νικολαΐδου άφησε την τελευταία της πνοή, την Τετάρτη, σε ηλικία 58 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον χώρο του θεάματος και τους οικείους της.

Τη γνωστοποίηση της είδησης πραγματοποίησε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Δημήτρης Στρέπκος, μέσα από ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο ίδιος δημοσίευσε μια παλιά τους κοινή φωτογραφία, γράφοντας:

 

 

 

 

"Σήμερα πριν λίγο το αγαπημένο κορίτσι μου, το σπουργιτάκι μου η Κάτια Νικολαΐδου έφυγε … Πάλεψε γενναία με όλη της την δύναμη για χρόνια. Η οικογένεια μου. Το στήριγμα μου. Ότι πιο γλυκό και υπέροχο είχα στην ζωή μου. Σε αγαπώ πολύ. Μου είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ όλο αυτό αλλά τουλάχιστον ξέρω πως δεν πονάς πια".

Δείτε επίσης: Σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο: Πέθανε η ηθοποιός Κάτια Νικολαΐδου σε ηλικία 58 ετών (φωτό - βίντεο)

Η ηθοποιός μιλούσε πάντα ανοιχτά για τον καρκίνο. Σε κάθε της συνέντευξη ή δήλωση έδειχνε το πείσμα που είχε για να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της.

Είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους λεμφαδένες, και είχε περάσει στο μυαλό και στο κεφάλι, στο τελευταίο στάδιο. Όπως είχε πει, δεν κρύφτηκε ποτέ.

«Eίπα ότι εγώ δεν πεθαίνω από αυτό. Αυτό είπα. Έτσι απλά. Κανένας δεν ξέρει τη δύναμη που κρύβει μέσα του και καλύτερα να μη χρειαστεί να την ανακαλύψει. Το λέω εγώ αυτό, βεβαίως όμως όταν βρισκόμαστε σε τόσο δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουμε και τόσο κοντά σε τεράστιες δυσκολίες υπάρχουν δυο δρόμοι.

Ο ένας είναι να τα εγκαταλείψουμε και ο άλλος είναι να προσπαθήσουμε και να πολεμήσουμε. Και επειδή εγώ έχω μάθει να είμαι πολεμίστρια και να κερδίζω μάχες, επέλεξα αυτόν τον δρόμο στη ζωή μου. Πάντα με πολλή πίστη στον Θεό, πολύ μεγάλη πίστη και δύναμη από τους ανθρώπους που αγαπάω», είχε πει η ηθοποιός.

Σε συνέντευξή της στον Γιώργο Λιάγκα και την Φαίη Σκορδά, στο Mega, η Κάτιας Νικολαΐδου ανέφερε ότι τις στιγμές που λύγιζε, έλεγε στον εαυτό της «πού πας, για σταμάτα, ξύπνα, σήκω».

Τότε, «Δεν φοβήθηκα! Όταν μου είπαν ότι έχω αυτή την αρρώστια είπα στον γιατρό μου και του είπα “εγώ δεν πεθαίνω από αυτό”. Όταν μου είπε ότι θα μου πέσουν τα μαλλιά για έξι μήνες έβαλα τα κλάματα. Του λέω “θέλω να δουλέψω. Πώς θα είμαι χωρίς μαλλιά;”. Και μου είπε για τις περούκες! Ήθελα να ζήσω.

Δεν μπορώ να σας πω ότι 24 ώρες το 24ωρο ήμουν με το χαμόγελο και ήμουν τόσο δυνατή. Υπήρχαν στιγμές που λύγιζα γιατί με εγκατέλειπαν οι δυνάμεις μου. Το αποκούμπι μου ήταν οι γονείς μου, ο αδερφός μου και οι φίλοι μου. Είμαι τυχερή, τους ευγνωμονώ. Φοβήθηκα τρομερά να το συζητήσω», ανέφερε.

Ερωτηθείσα αν είχε φοβηθεί να συζητήσει το ότι έχει καρκίνο, η ηθοποιός είχε απαντήσει: «Δεν ντρεπόμουν! Φοβόμουν αυτό που έγινε μετέπειτα. Ήταν οι κάμερες συνεχώς έξω από το σπίτι μου και χτυπούσαν τα τηλέφωνα 12 και 1 το βράδυ. Δεν είχα πρόβλημα να μιλήσω για αυτό. Ήθελα να είμαι λίγο καλά και να περάσω το μήνυμα! Για κάποιο λόγο έζησα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ακούσουν ότι είμαι καλά και συνεχίζω την ζωή μου.

Για το μόνο πράγμα που φοβάμαι είναι να μην πάθουν τίποτα τα πρόσωπα που αγαπάω. Ήμουν παντρεμένη τότε!».

Η Κάτια Νικολαΐδου ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Οδυσσέα Σταμούλη. Οι δυο τους ήταν λίγο καιρό παντρεμένοι, κρατώντας τη σχέση τους μακριά από τη δημοσιότητα.

Σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε μιλήσει για τον χωρισμό της με τον ηθοποιό.

«Ήμουν 7 ώρες διασωληνωμένη για να μπαίνει μέσα το υγρό. Σε κάθε σταγόνα έλεγα “τώρα σκοτώνω ένα κύτταρο καρκινογόνο”. Οι γονείς μου έπαθαν μεγάλο σοκ. Ο άντρας μου αποφάσισε να φύγει. Μου κόστισε περισσότερο από την αρρώστια, σε ανθρώπινο επίπεδο. Μπορεί να μην ξημερώσει η άλλη μέρα και δεν είναι εκεί να σου κρατήσει το χέρι. Σαν άνθρωπος νιώθεις άσχημα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ