Δίαιτα: Τσιμπολογάτε ανάμεσα στα γεύματα; Αποφύγετε τις έξτρα θερμίδες με αυτά τα υγιεινά σνακ!

Πέντε υγιεινά σνακ που θα γεμίσουν το στομάχι σας χωρίς να πάρετε περιττές θερμίδες!

Αν θέλετε να τρώτε κάτι μικρό ανάμεσα στα γεύματα χωρίς να παίρνετε κιλά, τότε έχει μεγάλη σημασία το είδος των σνακ που επιλέγετε. Τα σνακ για να σας κρατάνε χορτάτους, χωρίς να σας δίνουν πολλές θερμίδες, πρέπει να περιλαμβάνουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και «καλά» λίπη

Σε αντίθεση με τους απλούς υδατάνθρακες, αυτά τα τρία θρεπτικά στοιχεία, αφομοιώνεται πιο αργά, με αποτέλεσμα να ρυθμίζονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, σας κρατάνε χορτάτους για περισσότερο χρόνο και δεν καταφεύγετε σε έξτρα τσιμπολόγημα.

Παρακάτω προτείνουμε μερικά σνακ που μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα! 

1. Κρακέρ λιναρόσπορου

 

Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας κράκερ, πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως αυτά από σπόρους λιναριού. Συνδυάζονται τέλεια με τυρί cottage ή κρέμα αβοκάντo.

Δείτε την παρακάτω εύκολη συνταγή:

Υλικά

1 κούπα βούτυρο αμυγδάλου
1 κουτ. σούπας λιναρόσπορος (κοπανισμένος και διαλυμένος σε 3 κουτ. σούπας νερό)
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μία ζύμη.
Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλας και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Χαράζουμε τη ζύμη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Ψήνουμε τα κράκερς στον φούρνο, στις αντιστάσεις, για 15 λεπτά.

freepik

2. Σμέουρα και Καρύδια

Αν θέλετε να χάσετε κιλά, αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Τα σμέουρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ τα ωμά, ανάλατα καρύδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που καταπολεμούν τις φλεγμονές. Οι φλεγμονές κατηγορούνται συχνά για την αύξηση του βάρους.

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι 5 διατροφικές παγίδες που κρύβουν πολλές θερμίδες! Δεν το περιμένατε ...

3. Βραστά αυγά και τυρί

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο να ετοιμάσετε κάτι να φάτε, μια γρήγορη επιλογή είναι να βράσετε αυγά, τα οποία θα τα συνοδεύσετε με τυρί. Ο συνδυασμός αυτός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος. Αν θέλετε να πάρετε όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες, επιλέξτε τυρί με χαμηλά λιπαρά.

4. Γιαούρτι με μούρα

Τα μούρα μπορούν να προσδώσουν στο γιαούρτι τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεστε. Τα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι μια καλή επιλογή για να χορτάσετε χωρίς να πάρετε βάρος.

Διαβάστε επίσης: Έφαγες το παγωτό που λιγουρευόσουν; Tύψεις;; Πόσες θερμίδες, οι ενοχές; Και εκείνες οι γυναίκες με τους κοιλιακούς; Τέλος - Θα κάνω δίαιτα!

5. Αμύγδαλα με σταφίδες

Οι σταφίδες μπορούν να σας παρέχουν τον απαραίτητο σίδηρο και ψευδάργυρο αλλά και το μαγνήσιο που χρειάζεται ο οργανισμός σας. Τα αμύγδαλα, από την άλλη, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, μαγνήσιο και βιταμίνη Ε. Μαζί δημιουργούν μια εξαιρετική επιλογή για σνακ, η οποία σας δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσετε τη μέρα σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ