Δεν πηγαίνετε χωρίς μακιγιάζ ούτε στο γυμναστήριο; Ξανασκεφτείτε το! Αυτή η συνήθεια καταστρέφει το δέρμα σας

Πώς να δείχνετε περιποιημένες στο γυμναστήριο χωρίς να το παρακάνετε με το μακιγιάζ σας!

Πολλές γυναίκες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή οπουδήποτε αλλού για να γυμναστούν, φροντίζουν να είναι πάντα μακιγιαρισμένες.

Στις περισσότερες γυναίκες αρέσει να εμφανίζονται αρκετά περιποιημένες ακόμα και σε χώρους που δε χρειάζεται να έχουν μια αψεγάδιαστη εμφάνιση. Πίσω από αυτό κρύβονται ψυχολογικοί κυρίως λόγοι.

Μια περιποιημένη εμφάνιση δεν κερδίζει μόνο τις εντυπώσεις, αλλά αυξάνει και την αυτοπεποίθηση.

Τι συμβαίνει όμως με την επιδερμίδα σας όταν γυμνάζεστε με μακιγιάζ;

Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά

Πριν αποφασίσετε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ απλά για να πάτε στο γυμναστήριο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο αυτό που πάτε να κάνετε να είναι υπερβολικό.

Σκεφτείτε επίσης πόσο κακό θα κάνετε στην επιδερμίδα σας, αν αποφασίσετε να ασκηθείτε και μάλιστα έντονα, βαμμένες.

Εξαίρεση θα μπορούσε να αποτελέσει η επιθυμία να καλύψετε μια ατέλεια. Θα μπορούσε να είναι ένα σπυράκι, οι μαύροι κύκλοι ή το κουρασμένο σας βλέμμα. Κάτι τέτοιο θα μπορούσατε να το κάνετε με λίγο κονσίλερ.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα την ώρα της άσκησης;

Με την άσκηση το αίμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα και τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται.

Η αυξημένη ροή ανοίγει τους πόρους. Έτσι, όλες οι στρώσεις από τα προϊόντα που έχετε εφαρμόσει απορροφώνται και καταλήγουν στις βαθύτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, η οποία δεν αναπνέει καθόλου.

Επίσης, την ώρα της άσκησης ιδρώνετε. Αν η επιδερμίδα δεν είναι καθαρή, ο ιδρώτας και τα βακτήρια παγιδεύονται κάτω από τις στρώσεις του μακιγιάζ.

Έτσι, την εμποδίζουν να απομακρύνει την αυξημένη θερμότητα που εκπέμπεται, φράσσοντας περαιτέρω τους πόρους. Όμως έτσι, ούτε και οι τοξίνες απομακρύνονται από το δέρμα και παγιδεύονται στον οργανισμό.

Αν αυτό επαναληφθεί αρκετές φορές, ιδρώτας και βακτήρια παγιδεύονται στους πόρους και μετά από λίγο καιρό μαύρα στίγματα κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό σας.

Η ροδόχρους ακμή είναι μια ακόμα δυσάρεστη συνέπεια που μπορεί να πυροδοτηθεί από την παραπάνω κατάσταση. Έτσι ο χρωματικός τόνος της επιδερμίδας αρχίζει να χάνει την ομοιομορφία του.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό, αν έχετε κάνει και βαρύ μακιγιάζ, να μουντζουρωθείτε με τη μάσκαρα, το μολύβι ματιών ή το eyeliner.

Μετά από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, θα πρέπει να κάνετε έναν σχολαστικό καθαρισμό με ένα ήπιο σαπούνι ή νερό micellaire.

Αποφύγετε οπωσδήποτε τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ μιας χρήσης, παρόλο που είναι πιο εύχρηστα.

Εφαρμόστε την εναλλακτική λύση

Πάντα όμως, υπάρχουν λύσεις αν θέλετε οπωσδήποτε να εφαρμόσετε κάποιο καλλυντικό με χρώμα.

Η BB κρέμα ή μια πούδρα με ελαφριά κάλυψη είναι δύο καλές επιλογές, σύμφωνα με το yo.gr.

Ακόμα, μια ενυδατική κρέμα με χρώμα θα δώσει στην επιδερμίδα σας την απαραίτητη φρεσκάδα χωρίς να την βαραίνει, όπως θα έκανε μια βάση μέικ απ.

Όσο για τα μάτια, αν θέλετε να τα τονίσετε, εφαρμόστε τουλάχιστον μια αδιάβροχη μάσκαρα ή ένα αδιάβροχο μολύβι ματιών για να μην τρέξει.

Τέλος, τους καλοκαιρινούς μήνες, καλύτερα να αποφεύγετε τη χρήση οποιουδήποτε προϊόντος μακιγιάζ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ