Συγκλονίζει γυναίκα που γέννησε στη Γάζα όσο έπεφταν βόμβες: "Το κλάμα του μωρού σήμαινε ότι ήμασταν όλοι ακόμα ζωντανοί"

Η φρίκη του πολέμου μέσα από την ιστορία της Jumana Emad που γέννησε όσο έπεφταν βόμβες.

Συγκλονίζει η ιστορία της Jumana Emad από τη Γάζα, η οποία γέννησε εν μέσω βομβαρδισμών.

Η γυναίκα μοιραζόταν χαρούμενες φωτογραφίες από την εγκυμοσύνη της λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στο Ισραήλ. Δεν φανταζόταν τη φρίκη που θα αναγκαζόταν να ζήσει σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής της.

Η Τζουμάνα Εμάντ μοιράστηκε την εμπειρία της στο BBC.

«Δεν κοιμόμασταν τη νύχτα. Υπήρχαν συνεχείς βομβαρδισμοί και έπρεπε να πάμε σε άλλο μέρος. Έγκυες γυναίκες σαν εμένα θα έπρεπε να βγαίνουν για περιπάτους, αλλά λόγω του πολέμου δεν μπορούμε να βγούμε ούτε για να αγοράσουμε τρόφιμα», αναφέρει.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο ο τοκετός να πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζας, αλλά ήταν γεμάτο, οπότε μετέβη στο νοσοκομείο Al-Awda στο Nuseirat ένα μικρότερο νοσοκομείο της περιοχής.

«Οι οδηγοί ταξί φοβούνται και τα ασθενοφόρα δεν έχουν χρόνο για μια γυναίκα που ετοιμάζεται να γεννήσει», περιέγραψε.

«Υπήρχαν σφοδροί βομβαρδισμοί σε ένα σπίτι δίπλα στο νοσοκομείο, ο ήχος ήταν τόσο δυνατός που νόμιζα ότι οι βομβαρδισμοί είχαν φτάσει μέχρι το ίδιο το νοσοκομείο. Οι τραυματίες έφταναν διαρκώς. Άκουγα κραυγές από κάθε κατεύθυνση. Σκεφτόμουν επίσης την μεγάλη μου κόρη. Ανησυχούσα γι' αυτήν επειδή ήταν μακριά μου. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι θέλω να ξεγεννήσω το μωρό μου ό,τι κι αν συμβεί», είπε.

Η γυναίκα κατάφερε να φέρει στη ζωή την μικρή Τάλια. «Το κλάμα της σήμαινε ότι ήμασταν όλοι ακόμα ζωντανοί» εξήγησε.

Μέσα στην ατυχία της, στάθηκε "τυχερή", καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια αλλά κατάφερε να βρει ένα. «Ήμουν τυχερή που είχα ένα, άλλες γυναίκες ξάπλωσαν σε καναπέδες και στο πάτωμα στο διάδρομο του νοσοκομείου αμέσως μετά τον τοκετό», αφηγήθηκε.

Η Τζουμάνα μοιράστηκε έφυγε από το νοσοκομείο την επόμενη μέρα, αλλά και εκεί συνάντησε εμπόδια.

«Το ασανσέρ σταμάτησε να λειτουργεί λόγω διακοπής ρεύματος», σημείωσε.

Αυτό την ανάγκασε να κατέβει τέσσερις ορόφους, με πόνους και το μωρό στην αγκαλιά. 


«Περάσαμε μια ώρα ψάχνοντας για ταξί και κανένας από τους οδηγούς δεν δέχτηκε να μας πάει. Ήταν φοβισμένοι μετά από έναν κοντινό βομβαρδισμό το πρωί. Στο τέλος, βρήκαμε έναν, αλλά ζήτησε υψηλότερη τιμή και δεν μας άφησε μπροστά από το σπίτι».

«Είμαι εξαντλημένη ψυχικά. Δεν έχω πλέον την επιθυμία να κάνω τίποτα».

Η ταλαίπωρη γυναίκα συγκλονίζει με τις περιγραφές της. Το θετικό είναι ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ