Η Μάρθα Βούρτση μόλις έγινε 86 ετών - Η "κλαψιάρα" πρωταγωνίστρια των μελό του ελληνικού σινεμά, μεγαλώνει με χαμόγελο (φωτό - βίντεο)

Χρόνια πολλά!

Σαν σήμερα το 1937 γεννήθηκε η σπουδαία ηθοποιός, Μάρθα Βούρτση.

Κι επισήμως έγινε 86 ετών! 

Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το σημαντικό γεγονός ας πάμε να κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στην "κλαψιάρα" πρωταγωνίστρια του ελληνικού σινεμά.



eurokinissi



eurokinissi

Η Μάρθα Βούρτση γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου.

Η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της Μιχάλης Βούρτσης μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942. Η οικογένειά της εγκαταστάθηκε από την Οδησσό στην Αθήνα. Η ίδια έλαβε αυστηρή ρωσική ανατροφή.



eurokinissi



eurokinissi

Εμφανίστηκε σε αρκετές ταινίες ερμηνεύοντας κυρίως δραματικούς ρόλους στα λεγόμενα "μελό" της εποχής, (Αυτή που δεν λύγισε, Είναι μεγάλος ο καημός, Απόκληροι της κοινωνίας, Καρδιά μου πάψε να πονάς, Με πόνο και με δάκρυα), αλλά και σε διαφορετικού ύφους ταινίες, όπως Τα κίτρινα γάντια και Ο σκληρός άνδρας.

Αρκετά χρόνια αργότερα έκανε και κάποιες εμφανίσεις στην τηλεόραση, όπως στη σειρά Οδός Ανθέων (1987-1988) της κρατικής τηλεόρασης, στην κωμική σειρά του Mega Channel Η Ελίζα και οι άλλοι, καθώς και στο σήριαλ του Mega Channel Επτά θανάσιμες πεθερές.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στο σηριαλ του Mega Channel 1 μήνας και κάτι, όπου έκανε την μητέρα της Άννας (Ζέτα Δούκα). 'Όπως και το 2008-2011 έπαιξε στην σειρά Η πολυκατοικία, ως Παναγιώτα Πετροχείλου. Τον θεατρικό χειμώνα 2004 εμφανίστηκε στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση "Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια". Οι κριτικές ήταν πολύ καλές.

Εμφανίστηκε επίσης στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού τον Ιούλιο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006 στην τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κοριολανός στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ηταν παντρεμένη με τον στιχουργό Ξενοφώντα Φιλέρη που έφυγε από τη ζωή το 2014.

Σήμερα, η μεγάλη αυτή κυρία του ελληνικού σινεμά έχει αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με τα μέσα ενημέρωσης ήταν όταν μίλησε για τον Νίκο Ξανθόπουλο στην εφημερίδα Espresso τον Δεκέμβριο του 2022 λέγοντας επι λέξει:

«Δεν θα δηλώσω κάτι. Είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα με τον Νίκο για το τι περνάει»

Αυτό που έχουμε να πούμε εμείς είναι να είναι καλά στην υγεία της και να περάσει όπως εκείνη επιθυμεί τα 86α γενέθλια της.

Χρόνια πολλά Μάρθα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ