Ντίνα Νικολάου: Paris-Brest με αφράτη κρέμα τυριού - Μπορείτε να τα συνδυάσετε με σάλτσα κόκκινων φρούτων

Tο Paris-Brest φτιάχτηκε για πρώτη φόρα από έναν Γάλλο ζαχαροπλάστη σε μια περιοχή κοντά στο Παρίσι, ως φόρο τιμής της διάσημης πλέον ποδηλασίας, που ήταν τότε στο ξεκίνημά της. 

Υλικά

Για την κρέμα τυριού

Για τα φρούτα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα σου

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αφήνω να πάρουν βράση και να λιώσει το βούτυρο και ρίχνω μονομιάς το αλεύρι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε σφιχτή ζύμη. Αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Βάζω την ζύμη στον κάδο του μίξερ και αρχίζω να δουλεύω τη ζύμη με τον γάντζο. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά (ρίχνω το επόμενο, αφού έχει ενσωματωθεί το προηγούμενο) και να δημιουργηθεί μια απαλή, κρεμώδης ζύμη.

  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.

  4. Φτιάχνω στρογγυλά δαχτυλίδια (περίπου 15-18, ανάλογα με το μέγεθος) και τα ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για την κρέμα

  1. Βάζω το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και τελευταίο το τυρί κρέμα. Ανακατεύω για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη. Το αφήνω μέχρι την ώρα της συναρμολόγησης.

Για τα φρούτα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα κόκκινα φρούτα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το διαλυμένο κορν φλάουρ. Μαγειρεύω ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσουν.

Συναρμολόγηση

  1. Με ένα πριονωτό μαχαίρι, κόβω τα «δαχτυλίδια» οριζόντια στη μέση. Με ένα κουταλάκι βάζω λίγα κόκκινα φρούτα και με την κρέμα καλύπτω ολόγυρα. Σκεπάζω με το δεύτερο κομμάτι σου και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Το 2013 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Ελλήνων Γεύσεις μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόκειται για ένα γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό την ανακάλυψη αγαπημένων γεύσεων της χώρας μας, ενώ ταυτόχρονα, μέσα από τον φυσικό χώρο κουζίνας-σπιτιού η Ντίνα Νικολάου προτείνει μοναδικές συνταγές και έξυπνες καθημερινές λύσεις.

To 2020 αναλαμβάνει ως Food Ambassador στο πρόγραμμα "ενέργειες ενημέρωσης και προώθηση με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία" 

Το 2021 τα Greek International Women Awards (GIWA) της απονείμουν το βραβείο για τη συνεισφορά της στην Κατηγορία Τουρισμός και Φιλοξενία (Hospitality).

Έχει γράψει 8 βιβλία μαγειρικής και πιστεύει ότι η μαγειρική είναι ένα μέσο έκφρασης και επικοινωνίας για τους λαούς και γι’ αυτό συμμετέχει συχνά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ γαστρονομίας του κόσμου, όπου προβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο την κουζίνα της πατρίδας μας.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ