Έλενα Ακρίτα: Θα γινόμουν υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχα συμφωνία με τον Τσίπρα - Δεν παραιτούμαι για τον Κασσελάκη (βίντεο)

Η πρόταση για το Επικρατείας ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, θα αναλάμβανα υπουργείο, θα εξαντλήσω τη θητεία μου

Θα παραιτηθείτε από την έδρα στο Επικρατείας για να μορέσει να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης; «Σαφώς και όχι» ήταν η απάντηση που έδωσε το πρωί της Πέμπτης η Έλενα Ακρίτα.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο λόγος που δεν θα υποβάλει την παραίτησή της ήταν γιατί όταν είχε συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αυτό είχε γίνει γιατί πρόθεση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κυρία Ακρίτα να αναλάβει τον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που θα αναβαθμιζόταν σε υπουργείο αν το κόμμα κέρδιζε τις εκλογές.

«Όπως ο Όθωνας Ηλιόπουλους έτσι κι εγώ είμαστε προσωπικές επιλογές του Τσίπρα. Όταν μου έγινε η πρόταση τον Μάιο του 2022 ήταν πάρα πολύ συγκεκριμένη η συμφωνία. Εμένα ο τομέας που με ενδιαφέρει είναι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - γυναίκες, ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ κ.α. Η πρόθεση ήταν ο τομέας αυτός να αναβαβθιμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβω. Γι' αυτό τον λόγο μπήκα και καταλαβαίνω απόλυτα τον Όθωνα και τη στάση του» είπε χαρακτηριστικά η Έλενα Ακρία στο Action 24.

Διαβάστε ακόμα: Έλενα Ακρίτα: Στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη για τον 2ο γύρο – Μόνο οι ανόητοι αγγιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή (βίντεο)

«Θα εξαντλήσω τη θητεία μου όχι γιατί με ενδιαφέρει ο μισθός. Θέλω να δουλέψω εκεί όπου τα πράγματα είναι κανιβαλικά» πρόσθεσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έλενα Ακρίτα είπε, επίσης, σχετικά με τον εσωκομματικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Κουμουνδούρου ενόψει του δεύτερου γύρω των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, ότι «δεν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, γράφτηκα στον ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο για να ψηφίσω, δεν γνώριζα τα πράγματα από μέσα».

Τι είπε για την Αχτσιόγλου

«Τη στήριξα την Έφη Αχτσιόγλου και καταδικάζω απερίφραστα τη συκοφαντία για το SMS. Ως δημοσιογράφος λέω ότι αν το είχε κάποιος θα το είχε δημοσιοποίησει. Από εκεί και πέρα ομολόγω ότι είναι λεπτή η θέση μου. Δεν σκοπεύω ούτε να πω ούτε να κάνω κάτι για να πολώσω μια ήδη πολωμένη ατμόσφαιρα. Εκτιμώ παρα πολύ την Έφη, είναι γυναίκα αξιολόγη. Όμως φοβάμαι ότι ο περίγυρός της ίσως δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τώρα που έμαθα. Ως βουλευτής είδα συμπεριφορές μέσα στο κόμμα που με στεναχώρησαν» είπε η Έλενα Ακρίτα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ