Βασιλιάς Κάρολος - Γαλλία: Δείτε τα φαγητά που θα απολαύσει στη δεξίωση των Βερσαλλιών - Τι απαγορεύεται να φάει

Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποιεί από σήμερα (20/9) ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, μετά την αναβολή του ταξιδιού τους τον Μάρτιο.

Η Γαλλία, μια χώρα που υπερηφανεύτεαι για τα πολλά εκλεκτά τυριά της, τίμησε ένα βρετανικό μπλε τυρί τοποθετώντας το στο μενού για το δείπνο που θα παραθέσειο Εμανουέλ Μακρόν στον βασιλιά Κάρολο της Βρετανίας στο παλάτι των Βερσαλλιών την σήμερα το βράδυ 20/9.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα φιλοξενήσει τον Κάρολο και τη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής τους στη Γαλλία, με το επίσημο δείπνο στη φημισμένη Αίθουσα των Καθρεφτών στο πρώην γαλλικό βασιλικό παλάτι να αποτελεί ιδιαίτερο επίκεντρο.

Δείτε επίσης: Ο Βασιλιάς Κάρολος αγκαλιάζει τον μικρό Πρίγκιπα Λουίς – 3 μοναδικές φωτογραφίες του Βρετανού μονάρχη με τον εγγονό του!

Το μενού θα περιλαμβάνει αστακό, γαλλικά πουλερικά Bresse με μανιτάρια gratin και μια επιλογή από γαλλικά και αγγλικά τυριά, συμπεριλαμβανομένου του Comte από τη Γαλλία και του Stichelton από τη Βρετανία, σύμφωνα με το γραφείο του Macron.

Το Stichelton είναι ένα μπλε τυρί παρόμοιο με το Stilton, εκτός από το ότι δεν χρησιμοποιεί παστεριωμένο γάλα. Το όνομα προέρχεται από μια αρχαία μορφή του ονόματος του χωριού Stilton στο Cambridgeshire της Αγγλίας.

Ο βασιλιάς της Βρετανίας παρείχε στους Γάλλος μια αυστηρή λίστα με γαστρονομικές απαιτήσεις, στην οποία απαγορεύεται ρητά το φουά γκρα.

Επίσης, από το μενού βγήκε το σπαράγγι, που ήταν στο μενού τον Μάρτιο, καθώς πλέον είναι εκτός εποχής. 

Οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin «μαέστροι κουζίνας» Yannick Alléno, Anne-Sophie Pic και Pierre Hermé ολοκλήρωσαν ένα μενού που στάλθηκε στο Λονδίνο για έγκριση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ