Made in Greece το ζαχαροπλαστείο Τρίγωνα Ελενίδης: Aπό το 1960, μόλις μπήκε στα 150 καλύτερα του κόσμου

Ροδοψημένο χειροποίητο φύλλο κρούστας που βουτάει στο σιρόπι όσο χρειάζεται για να γλυκάνει αλλά και να μείνει τραγανό.

Ήταν τα δύσκολα χρόνια λίγο μετά τον πόλεμο, όταν ο Γιάννης Ελενίδης είχε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στη γεύση.

trigonaelenidis

Μοιράζοντας γάλα μέχρι τότε και φτιάχνοντας ρυζόγαλα και κρέμες που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Ξεκίνησε, το 1956, να φτιάχνει γλυκίσματα από φύλλο κρούστας που τα γέμιζε με κρέμα δικής του έμπνευσης.

Το φύλλο ήταν χειροποίητο, τα υλικά διαλεχτά, η συνταγή μοναδική και ο Γιάννης Ελενίδης πρόσθεσε το μεράκι του δημιουργώντας το τρίγωνο που αγαπήθηκε απ’ όλους και απέκτησε φήμη που σύντομα ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ήταν το γλυκό που έμελλε να μείνει στην ιστορία σαν τρίγωνο Ελενίδη, χάρη στο δημιουργό του και αργότερα να γίνει γνωστό ως τρίγωνο Πανοράματος παίρνοντας το όνομα της περιοχής.

Αυτά τα τρίγωνα, με την ίδια ποιότητα και φτιαγμένα με την ίδια συνταγή και πάντα με αγνά και διαλεγμένα υλικά, θα τα βρείτε, ακόμη και σήμερα, στα καταστήματα όπου ο Βαγγέλης και ο Κώστας, τα παιδιά του Γιάννη Ελενίδη, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση κρατώντας επτασφράγιστο το μυστικό που κάνει τα τρίγωνα στο κόκκινο κουτί να ξεχωρίζουν.

Πλούσια κρέμα και τραγανό φύλλο… ασύγκριτη ευχαρίστηση!

Ροδοψημένο χειροποίητο φύλλο κρούστας που βουτάει στο σιρόπι όσο χρειάζεται για να γλυκάνει αλλά και να μείνει τραγανό. Πλούσια κρέμα, που φτιάχνεται από πλήρες γάλα ημέρας και χωριάτικα αυγά και ένα οικογενειακό μυστικό. Αυτά είναι τα μοναδικά τρίγωνα Ελενίδης, που γεμίζονται την ώρα που τα παραγγέλνετε για να είναι πάντα φρέσκα. Η γεύση τους κερδίζει την καρδιά σας και η ανάμνησή της μένει στο χρόνο.

To ελληνικό ζαχαροπλαστείο στα 150 καλύτερα του κόσμου 

Το πασίγνωστο γλυκοπωλείο στη Θεσσαλονίκη φιγουράρει στην 50η θέση, μέσα σε 150 μαγαζιά σε όλο τον κόσμο.

150 Most Legendary Dessert Places in the World

tasteatlas.com

 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το ιστορικό "Pastéis de Belém" στη Λισαβόνα, με το παραδοσιακό γλυκό της Πορτογαλίας pastel de Belem ή pastel de nata. Μάλιστα, στη θέση 57 βρίσκεται ο "Ιορδάνης" στα Χανιά με τη διάσημη μπουγάτσα.

To tasteatlas αναφέρει: Το Pasteis de Belém της Λισαβόνας, που ιδρύθηκε το 1837,  έχει γίνει φάρος για την κατασκευή γλυκών που αιχμαλωτίζει τόσο τους ντόπιους όσο και τους τουρίστες. Ο Hafız Mustafa της Κωνσταντινούπολης, που γεννήθηκε από τον Hadji İsmail Hakkı Bey στο Bahçekapı κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σουλτάνου Abdulaziz Khan το 1864, παρουσιάζει τη διαχρονική γοητεία των τουρκικών επιδορπίων.

Το Café Central της Βιέννης, από τον 19ο αιώνα, δεν φημίζεται μόνο για το Apfelstrudel του, αλλά και για το ευρύ φάσμα των θαμώνων του, όπως ο Φρόιντ, ο Τρότσκι, ακόμη και ο Χίτλερ. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ