Επιτέλους οι Πανθέοι ξανά: Το δημοφιλέστερο σήριαλ των '70s από σήμερα πάλι στις οθόνες μας - Ποιοι πρωταγωνιστούν

Μεγάλη επιστροφή στις οθόνες μετά από 47 χρόνια με νέους ηθοποιούς!

Πρεμιέρα κάνει απόψε η δημοφιλής ελληνική σειρά του 1977 "Πανθέοι" με νέο καστ ηθοποιών. Σήμερα στις 21:00 και μετά από 47 χρόνια, μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την "αναγέννηση" της σειράς, ενώ οι μικρότεροι να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με την ιστορία.

Η σειρά βασίζεται στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη «Οι Πανθέοι».

Η πλοκή των «Πανθέων» ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο...

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες…

Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες...

Στον ρόλο του Βλάση Πανθέου ο Γιώργος Κωνσταντίνου



«Έχω δώσει δεκάδες μάχες στη ζωή μου και τις έχω κερδίσει όλες. Τα παράσημα που μου απονεμήθηκαν για τον ηρωισμό μου στον Μακεδονικό Αγώνα θα κοσμούν τη στολή μου ακόμα και στον θάνατό μου. Το μεγαλύτερό μου, όμως, παράσημο είναι η οικογένειά μου. Τα έξι μου παιδιά που γαλουχήθηκαν με τις αξίες και το ήθος που στερέωσε για γενεές ολόκληρες το σπιτικό μας. Γι’ αυτό και η αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού της γυναίκας μου Νένας δεν κρύβω πως με συγκλόνισε και αποτέλεσε την αρχή της τρομερής μεταστροφής μου. Άρχισα να απομακρύνομαι από την εκκλησία και να στρέφω την πίστη μου στον πνευματισμό. Το μόνο που με απασχολεί πια είναι να προστατέψω τα παιδιά μου από το να κάνουν κι εκείνα τα ίδια λάθη με εμένα και να δώσω μια και καλή ένα τέλος στην περιβόητη κατάρα των Πανθέων».



Στον ρόλο της Χρυσοστόμης Πανθέου η Κάτια Δανδουλάκη



«Λένε πως είμαι σκληρή κι αδιάλλακτη, αλλά εγώ απλώς είμαι ένας άνθρωπος πιστός στις ιδέες του. Είμαι η θεματοφύλακας όλων των αξιών, όλων των σχέσεων, όλων των πραγμάτων που πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα στον χρόνο. Η ουσιαστική κληρονόμος της γενιάς των Πανθέων, των ανδραγαθημάτων και των κατακτήσεών τους, της αίγλης όσο και του πλούτου τους, της πραγματικά αστικής πνευματικής κληρονομιάς τους. Θα διαφυλάξω στο ακέραιο όσο περνά από το χέρι μου το κάθε τι, από τη θέση ενός κάδρου στον τοίχο μέχρι την ηθική συνέπεια των συγγενών μου. Γνωρίζω όλα τα μυστικά της οικογένειας και θα κάνω τα πάντα για να μην έρθουν στο φως».

Instagram @pantheoi.official



Στον ρόλο του Ανδρέα Πανθέου ο Αιμίλιος Χειλάκης



«Ο κόσμος βλέπει σ’ εμένα έναν γοητευτικό, ακέραιο χαρακτήρα. Έναν μπον βιβέρ, με πολλές κατακτήσεις στο παρελθόν. Θα έλεγα πως είμαι ένα ορκισμένο γεροντοπαλίκαρο, μέχρι που θα γνωρίσω αναπάντεχα τη Μάρμω.



Θα την ερωτευθώ παράφορα και στη ζωή μου θα έρθουν τα πάνω κάτω. Θα συγκρουστώ με τον πατέρα μου και όλη την οικογένειά μου, θα την παντρευτώ παρά τις αντιρρήσεις τους. Όταν καταλάβω ότι εκείνη με απατά με τον αγαπημένο μου ανιψιό, τον Κίτσο, θα υπομείνω σιωπηλά και με αξιοπρέπεια την ταπείνωση και το προσωπικό μου μαρτύριο. Είμαι αφοσιωμένος ολόψυχα στη Μάρμω και θα βρίσκω πάντα την ψυχική δύναμη να παραμένω γενναιόδωρος και αξιοπρεπής ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της σχέσης μας».



Στον ρόλο της Μάρμως Πανθέου η Μελία Κράιλινγκ



«Όσοι με βλέπουν μου λένε πως είμαι όμορφη. Ευγενής. Υπερήφανη και έξυπνη. Όμως, δυστυχώς, λένε πως είμαι κι ανώριμη… Ίσως. Έχοντας χάσει μικρή τους γονείς μου σε ένα ναυάγιο, ο Ανδρέας θα μου καλύψει το κενό που άφησε η απουσία τους. Η οικογένεια των Πανθέων με αντιμετωπίζει καχύποπτα και εχθρικά. Με κατηγορούν πως παντρεύτηκα τον Ανδρέα για τα χρήματα και το κύρος που κουβαλάει το όνομά του, όμως δεν είναι αλήθεια. Δεν είμαι μαζί του γι’ αυτό. Τον αγαπάω αληθινά, τον σέβομαι, τον εκτιμάω. Ο Ανδρέας είναι ο άνθρωπός μου. Κι ο Κίτσος… το πάθος στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ».





Στον ρόλο του Κίτσου Γαλάτη ο Μιχάλης Σαράντης



«Με αφορμή την έκθεση των τελευταίων έργων μου σε μια μεγάλη γκαλερί της Αθήνας, επιστρέφω από το Παρίσι, όπου έμενα τα τελευταία δύο χρόνια.



Στην γκαλερί θα συναντήσω τυχαία τη Μάρμω, χωρίς να γνωρίζω αρχικά πως είναι η σύζυγος του θείου μου, Ανδρέα Πανθέου. Θα γοητευτώ από αυτήν, όμως, όταν συνειδητοποιήσω τη σχέση που έχει με την οικογένεια, θα κάνω πίσω και δεν θα εκδηλώσω τα συναισθήματά μου. Όταν όμως ο αγαπημένος μου θείος μου ζητήσει να κάνω το πορτρέτο της Μάρμως, τότε θα έρθω αντιμέτωπος με κάτι απρόσμενο για εμένα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που ερωτεύομαι με πάθος μια γυναίκα, αλλά γνωρίζω πως ένα βήμα προς αυτήν θα είναι και ένα βήμα προς την καταστροφή…».



Στον ρόλο του Ισίδωρου Πανθέου ο Νίκος Χατζόπουλος



«Από τότε που πέθανε η γυναίκα μου, έχω αποσυρθεί στην εξοχική κατοικία των Πανθέων, στο Γραμματικό. Ζω εκεί με τον γιο μου, Θωμά, που είναι εύελπις αξιωματικός. Αν και πάντοτε η ζωή μου καθοδηγείτο από τη λογική, ο θάνατος του πατέρα μας, Βλάση Πανθέου, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην πορεία που θα ακολουθήσω. Η γνωριμία μου με τη δασκάλα του Γραμματικού, που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί με τον άλλον κόσμο, θα ανοίξει νέους ορίζοντες στη σκέψη αλλά και στις πράξεις μου. Είμαι ο πρώτος που θα μάθει το μεγάλο μυστικό των Πανθέων και θα ξεκινήσω τη δική μου σταυροφορία να ανακαλύψω γιατί ο πατέρας αποκήρυξε τη μητέρα μας λίγο πριν πεθάνει».

Instagram @pantheoi.official



Στον ρόλο του Φάνη Πανθέου ο Θανάσης Κουρλαμπάς



«Είμαι ο ιδιοκτήτης της φαρμακοβιομηχανίας ΦΙ-ΠΑΝ. "Φι" από το "Φάνης" και "ΠΑΝ" από το επίθετο της οικογένειάς μας. Έχω μια γυναίκα, τη Βέτα, και δύο κόρες: τη Λιάνα και την Ουρανίτσα μου. Επίσημα. Γιατί ανεπίσημα στη ζωή μου έχω και τη Μαριάννα, που περιμένει ματαίως να παρατήσω την οικογένειά μου και να την κάνω "κυρία Πανθέου". Ως άνθρωπος είμαι πρακτικός. Ρεαλιστής. Βγαλμένος από την αναγκαιότητα να επικρατήσω. Είμαι έξυπνος, δραστήριος και ικανός. Για τα πάντα! Δεν ανήκω ιδεολογικά πουθενά και κοιτάζω μόνο το συμφέρον μου. Θα συνεργαστώ με τον ανιψιό μου Στάθη και μαζί θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που θα προσφέρει ο πόλεμος που πλησιάζει και στη δική μας γειτονιά!».



Στον ρόλο της Δέσποινας Γαλάτη η Μαρία Καλλιμάνη



«Μπορεί ο σύζυγός μου να άφησε εμένα και τον γιο μου τον Κίτσο όταν αυτός ήταν ακόμα μικρό παιδί, αλλά αυτό δεν με πτόησε ποτέ. Το αντίθετο. Με πείσμωσε. Κατάλαβα πολύ γρήγορα ότι μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου. Μεγάλωσα τον γιο μου χωρίς να του λείψει τίποτα. Ίσως, άλλες γυναίκες, όπως η αδελφή μου η Μερόπη να τα παρατούσαν. Να αποδέχονταν τη θέση τους σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Όμως, εγώ όχι μόνο δεν έσκυψα το κεφάλι, αλλά έγινα καλύτερη από πολλούς άντρες. Ασχολούμαι με το χρηματιστήριο και έχω καταφέρει να αυξήσω την περιουσία που μου άφησε ως προίκα ο πατέρας μου. Λατρεύω τον γιο μου. Ίσως και να τον έχω κακομάθει. Όμως, τον καμαρώνω και χαίρομαι για την επιτυχία που έχει ως ζωγράφος. Δεν μετανιώνω για ό,τι έγινε στο παρελθόν. Στεναχωριέμαι αν ό,τι έκανα κάποτε οδήγησε τον άντρα της αδελφής μου στην καταστροφή. Όμως, δεν είχα άλλη επιλογή. Έπρεπε να υπερασπιστώ το συμφέρον των Πανθέων. Τώρα, βέβαια, που ο Κίτσος συνάντησε τη Μάρμω… ποιοι είμαστε πια;».





Στον ρόλο της Ιλαρίας η Πηνελόπη Πιτσούλη



«Είμαι στην υπηρεσία των Πανθέων από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ξέρω τα χούγια και τις αδυναμίες όλων τους, τις ιστορίες και πολλά από τα μυστικά τους. Είμαι εδώ για να φροντίζω τα παιδιά του στρατηγού, όπως φρόντιζα και τον ίδιο με τη γυναίκα του. Δεν έχω επιβάλει τον σεβασμό, τον έχω κερδίσει με τη στάση μου όλα αυτά τα χρόνια. Με την εχεμύθεια, την αφοσίωση και την πίστη μου στην οικογένεια. Δεν ξεχωρίζω κανένα από τα αδέλφια. Ή, μάλλον, όχι. Ψέματα. Η αγαπημένη μου είναι η Χρυσοστόμη. Ναι. Η απόμακρη, πάντα σοβαρή και αυστηρή κόρη του Βλάση. Εγώ την έχω μέσα στην καρδιά μου. Γιατί εγώ ξέρω τι έχει περάσει και πόσο έχει πληγωθεί στη ζωή της. Και θα είμαι πάντα δίπλα της και θα τη στηρίζω όσο εκείνη προσπαθεί να κρατήσει όρθιους τους Πανθέους».



Στον ρόλο της Νίνας Αυγουστάκη η Κόρα Καρβούνη



«Είμαι παντρεμένη με τον γιατρό και συνέταιρο του Ανδρέα στην κλινική, Λουκά Αυγουστάκη. Ο γάμος μου θωρείται επιτυχημένος, αφού υπάρχει αγάπη, σεβασμός και αμοιβαία κατανόηση. Όμως, υπάρχει και ένα αγκάθι σ’ αυτόν. Με τον Λουκά, όσο κι αν προσπαθούμε, δεν έχουμε καταφέρει να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας κάνοντας ένα παιδί. Αυτό με έχει οδηγήσει στο να αφοσιωθώ με όλη μου την ψυχή στη διαχείριση του ξενοδοχείου μου. Κάθε βράδυ φοράω το πιο όμορφο, ψεύτικο χαμόγελό μου και προσπαθώ να ικανοποιήσω τις επιθυμίες των καλεσμένων μου... Όταν ο Ανδρέας μού σύστησε τη Μάρμω, αμέσως κατάλαβα ότι θα γίνουμε επιστήθιες φίλες. Όχι απλώς την αποδέχτηκα, αλλά έγινα ο άνθρωπος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί. Είμαι η πρώτη που θα διακρίνει τη σπίθα μεταξύ Μάρμως και Κίτσου. Δεν θα την προτρέψω να κάνει κάτι μαζί του, όμως όταν το κάνει δεν θα την κρίνω. Θα τη στηρίξω και θα τη βοηθήσω να κρατήσει αυτή τη σχέση μυστική από τον Ανδρέα. Για μένα άλλωστε το πάθος ορίζει τη ζωή».

Instagram @pantheoi.official



Στον ρόλο του Στάθη Μονογιού ο Σπύρος Σταμούλης



«Είμαι ο γιος της Μερόπης Πανθέου, έχω μια αδελφή που λατρεύω, τη Θάλεια, και θα κάνω τα πάντα για να την προστατεύσω και να την κάνω να είναι ευτυχισμένη. Ένα τραγικό γεγονός, η αυτοκτονία του πατέρα μου, Παύλου Μονογιού, στάθηκε ικανό για να με κάνει αυτό που είμαι. Από τότε μέχρι και τώρα ο ένας και μοναδικός μου στόχος είναι να αποκαταστήσω τη μνήμη του πατέρα μου και να προσφέρω στην οικογένειά μου όσα στερήθηκαν όλη τους τη ζωή. Θα κάνω τα πάντα για να καταφέρω να ανακτήσουν οι Μονογιοί το κύρος και τη δύναμή τους, για να ξαναβρούν τη θέση τους δίπλα στους Πανθέους. Δεν έχω ηθικούς φραγμούς και δεν θα σταματήσω πουθενά μέχρι να εκπληρώσω τον σκοπό μου. Θα απειλήσω, θα εκβιάσω, θα εκμεταλλευτώ και αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρω».



Στον ρόλο της Μερόπης Μονογιού η Αθηνά Μαξίμου



«Ο πατέρας δεν ήθελε να παντρευτώ τον Παύλο Μονογιό. Έλεγε πως δεν ήταν της τάξης μας και του επιπέδου μας. Εγώ όμως δεν τον άκουσα. Δεν άκουσα κανέναν τους. Έκανα την επανάστασή μου και τον πήρα. Δεν το μετάνιωσα ποτέ. Ούτε όταν αυτός μας οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και στιγματίστηκε με την κατάχρηση που έκανε. Δεν ήταν κακός. Ούτε απατεώνας. Ήθελε να είναι ισάξιος των Πανθέων και να μας υπολογίζουν όλοι όπως αυτούς. Έχω δύο παιδιά. Ο γιος μου ο Στάθης μού θυμίζει πολύ τον πατέρα του. Είναι κι αυτός φιλόδοξος. Εργατικός και επίμονος. Και δεν το βάζει ποτέ κάτω μέχρι να τα καταφέρει. Η Θάλεια μου, πάλι, είναι πιο χαμηλών τόνων. Ερωτευμένη με τον Δημήτρη, αλλά η ανέχεια τους βάζει εμπόδια στην ευτυχία τους. Δεν μισώ τα αδέλφια μου. Ούτε κρατώ κακία στον πατέρα. Όμως, δεν μπορώ να τους συγχωρέσω που δεν αποδέχτηκαν ποτέ τον άντρα μου. Και ξέρω ότι τώρα ο γιος μου θα πάρει το αίμα μας πίσω και θα μας φέρει εκεί που ανήκαμε πάντα».



Στον ρόλο της Βέτας Πανθέου η Χριστίνα Αλεξανιάν



«Είμαι η Βέτα. Γλυκιά, υποτακτική, καλή μητέρα και έντιμη σύζυγος. Παντρεύτηκα τον άντρα μου, τον Φάνη, ύστερα από συνοικέσιο, αλλά ομολογώ πως μου είχε φανεί επαρκώς εμφανίσιμος και επιφανής ώστε να είμαι πολύ ευχαριστημένη με την τύχη μου. Σύντομα όμως ανακάλυψα πως ο γοητευτικός σύζυγός μου δεν μοιραζόταν το κρεβάτι του μόνο μαζί μου. Εσείς στη θέση μου τι θα κάνατε; Εγώ δέχτηκα τις απιστίες του για χάρη της οικογενειακής μας ηρεμίας. Όταν έχεις δύο παιδιά, έχεις δύο λόγους παραπάνω για να συγχωρείς και να σκύβεις το κεφάλι. Έτσι μου μάθανε από παιδί. Άλλωστε, ήξερα πως με αγαπά, αφού επέστρεφε πάντα στο σπιτικό του. Τώρα όμως που η γυναίκα αυτή μπήκε στη ζωή μας για τα καλά…, ίσως ήρθε η ώρα να ξυπνήσω. Να αντιδράσω. Να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να ανακτήσω την αξιοπρέπειά μου…»

Instagram @pantheoi.official

Απόσπασμα από τη σειρά του 1977

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ