Σοκ στις ΗΠΑ: Τον ακρωτηρίασαν για να του σώσουν τη ζωή - Ο 14χρονος υπέστη τοξικό σοκ & καρδιακή ανακοπή (βίντεο)

"Μη χρησιμοποιήσετε τη λέξη ακρωτηριασμός,καλύτερα αφαίρεση"

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση του 14χρονου αγοριού που του ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια για να σώσουν τη ζωή του, έπειτα από διάγνωση πνευμονίας και στρεπτοκοκκικού τοξικού σοκ που τον οδήγησαν σε καρδιακή ανακοπή.

Όταν ο Mathias Uribe άρχισε να παρουσιάζει «συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη» τον Ιούνιο, οι γονείς του Edgar Uribe και Catalina Cardona ήξεραν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Τον πήγαν σε γιατρούς δύο φορές, σύμφωνα με τη σελίδα GoFundMe που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην κάλυψη των εξόδων της ενδεχόμενης παραμονής του Mathias στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το NewsChannel5, ενώ βρισκόταν στο τοπικό νοσοκομείο, η ασθένεια του Ματίας εξελίχθηκε γρήγορα σε σηπτικό σοκ και υπέστη καρδιακή ανακοπή για έξι λεπτά. Ο έφηβος μεταφέρθηκε με αεροπλάνο στο νοσοκομείο Παίδων Monroe Carell Jr. Hospital στο Vanderbilt, όπου υπήρχε διαθέσιμο μηχάνημα ECMO.

«Ερχόμαστε κοντά σας με βαριά καρδιά για να μοιραστούμε μερικά δύσκολα νέα για τον αγαπημένο μας γιο», ξεκινά το μήνυμα του GoFundMe, εξηγώντας πώς ο «κόσμος της οικογένειας διαλύθηκε» στις 30 Ιουνίου όταν ο Mathias μεταφέρθηκε στα επείγοντα, «όπου σταμάτησε η καρδιά του…».

«Μερικές φορές, όταν κολλάς τη γρίπη, σε προετοιμάζει για βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά ακόμα και τότε, τα περισσότερα παιδιά δεν αρρωσταίνουν τόσο όσο ο Ματίας», είπε η Μπόιλ.

«Είπα στους γιατρούς όταν φτάσαμε εκεί, “Παρακαλώ μην χρησιμοποιείτε τη λέξη ακρωτηριασμός”», είπε η μητέρα του Mathias στο WSMV. «Ας χρησιμοποιήσουμε το “αφαίρεση”».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ