Made in Greece η παγκόσμια επιτυχία στο σκάκι: Ο Νικόλας Θεοδώρου βγήκε 1ος στο Διεθνές Τουρνουά Silicon Valley του Σαν Φρανσίσκο!

Πολλά συγχαρητήρια!

Μία από τις μεγαλύτερες σκακιστικές επιτυχίες σημειώθηκε για άλλη μια φορά από τον αθλητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων - ΣΑΜΑΡΙΑ GM Νικόλα Θεοδώρου, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά του.

Με μεγάλη υπερηφάνεια για τον αθλητή της, η σκακιστική ακαδημία Χανίων, σε ανακοίνωσή της για τις επιτυχίες του Νικόλα Θεοδώρου, αναφέρει:

«Δεν προλάβαμε να γράψουμε για τη μεγάλη επιτυχία του Νικόλα Θεοδώρου στο St. Louis και αμέσως την διαδέχτηκε μια άλλα μεγάλη επιτυχία του! Βέβαια για τον Νικόλα τι να πούμε… είναι και η σεμνότητα που τον χαρακτηρίζει έτσι ώστε να χρειάζεται να ψάχνεις αρκετά για να ανακαλύψεις τις αγωνιστικές του δραστηριότητες και επιτυχίες.

1ος ανάμεσα στους καλύτερους σκακιστές του κόσμου ο Χανιώτης Νικόλας Θεοδώρου

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτέμβρη συμμετείχε σε ένα ισχυρό Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά στο Σαν Φρανσίσκο. Στους αγώνες συμμετείχαν 80 παίκτες από τους οποίους οι 20 είχαν τον τίτλο του GM. Ο Νικόλας με 7 βαθμούς και έχοντας απόδοση ΕΛΟ 2722, ισοβάθμησε με τον Περουβιανό GM Cordova Emilio αλλά έχοντας καλύτερα κριτήρια κατέκτησε την 1η θέση.  Στην 3η θέση ήταν ο GM Quesada Perez από την Κούβα. Με τη νίκη του αυτή ο Νικόλας εκτός από το χρηματικό έπαθλο κέρδισε άλλες 15 μονάδες ΕΛΟ έχοντας πλέον τρέχον ΕΛΟ 2619! Το link για τις πληροφορίες του τουρνουά είναι το παρακάτω:
 https://chess-results.com/tnr813462.aspx?lan=1&art=1&rd=9&flag=30

Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα πάντως και μας κάνει περήφανους να βλέπουμε έναν παίκτη που αγωνίζεται με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ να διαγράφει μία τέτοια εντυπωσιακή πορεία στο εξωτερικό! Σίγουρα με έντονο ενδιαφέρον αναμένουμε τη νέα του αγωνιστική πρόκληση που είναι η συμμετοχή του στο Grand Swiss της FIDE. Ίλιγγο προκαλούν τα ΕΛΟ των παικτών που συμμετέχουν βλέποντας 21 παίκτες πάνω από 2700! Caruana, Nakamura, Firouzja, Giri, Aronian είναι μερικοί από αυτούς σε μία διοργάνωση που σίγουρα θα μας καθηλώσει στις live μεταδώσεις! Μία νέα μεγάλη πρόκληση για τον Νικόλα και ίσως η μεγαλύτερη της μέχρι τώρα σκακιστικής του πορείας. Το τουρνουά αυτό ξεκινάει στις 25 Οκτώβρη στο Isle of Man και το link για τη διοργάνωση είναι το παρακάτω:
https://chess-results.com/tnr793016.aspx
Συγχαρητήρια και πάλι Νικόλα και σου ευχόμαστε για άλλη μια φορά να είσαι καλά και να μας χαρίζεις πάντα τέτοιες επιτυχίες!»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ