Σπύρος Σούλης- Οργάνωση Σπιτιού: 10 μικρά κόλπα που υπόσχονται να σας ανανεώσουν!

Αν έχετε στην ντουλάπα σας ρούχα που δεν τα έχετε αγγίξει τα τελευταία 2 χρόνια, ίσως ήρθε η ώρα να τα βγάλετε από τις κρεμάστρες και να τα χαρίσετε.

Μπορεί να σας αρέσουν τα όμορφα, κομψά και καλαίσθητα σπίτια και πολύ πιθανόν να ζείτε σε ένα τέτοιο. Αυτό, όμως, δεν θα έχει κανένα νόημα αν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε, αν έχετε να αντιμετωπίσετε ένα οπτικό χάος και αν δεν κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να είναι το σπίτι σας - εκτός από όμορφο - και λειτουργικό.

Πολλές φορές, μερικές μικρές παρεμβάσεις στην οργάνωση του σπιτιού σας, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μεγάλες αλλαγές και να αλλάξουν αρκετά την καθημερινότητά σας.

Ακολουθούν 10 tips που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά:

Οργανώστε την οπτική ακαταστασία - κατεβάστε όλα τα κάδρα ενός δωματίου και ξανακρεμάστε τα όλα μαζί δημιουργώντας μια γκαλερί.

Ανανεώστε τα λευκά σας είδη (πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κλπ). Αν είναι φθαρμένα και τα χρησιμοποιείτε πολύ καιρό, ίσως ήρθε η ώρα να τα ανανεώσετε και να προμηθευτείτε καινούργια.

Οργανώστε την κουζίνα σας αποθηκεύοντας τα κουζινικά σκεύη που χρησιμοποιείτε σπάνια στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη ή σε ένα βαγονέτο και απελευθερώστε χώρο για τα σκεύη που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

 

Δώστε ζωή σε μια άδεια γωνιά του σπιτιού σας με ένα φυτό – θα ανανεώσει το σπίτι σας και εσάς τους ίδιους!

Ίσως ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε το «συρτάρι – χάος» που διατηρείτε σε αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια. Μην στερείτε από τα αντικείμενα την πραγματική τους θέση και μην στερείτε από τον εαυτό σας να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Aλλάξτε τη διάταξη των επίπλων στο δωμάτιό σας. Με τον τρόπο αυτό θα αλλάξετε πλήρως την εικόνα του χώρου σας χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ.

Δημιουργήστε τάξη σε σημεία που προκαλείται ακαταστασία από πράγματα που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Για παράδειγμα: αν σας αρέσει ο καφές, φτιάξτε έναν δίσκο που θα περιέχει, τις κάψουλες, τις κούπες τη ζάχαρη κ.τ.λ.

Κερδίστε χώρο αποθηκεύοντας τα χειμωνιάτικα (ή αντίστοιχα τα καλοκαιρινά) ρούχα σε σακούλες με κενό αέρος!

Αν έχετε στην ντουλάπα σας ρούχα που δεν τα έχετε αγγίξει τα τελευταία 2 χρόνια, ίσως ήρθε η ώρα να τα βγάλετε από τις κρεμάστρες και να τα χαρίσετε. Κάποιος τα έχει ανάγκη και η ντουλάπα σας θα σας ευχαριστεί, αναφέρει το spirossoulis

 

Καλό είναι πάντα να αφήνετε ένα ράφι κενό μέσα στην ντουλάπα ή σε άλλο έπιπλο γιατί πάντα θα προκύπτει η ανάγκη να αποθηκεύετε πράγματα. Για παράδειγμα μπορεί να αγοράσετε καινούργια σεντόνια, πετσέτες, ρούχα κτλ. Ο επιπλέον χώρος θα σας βοηθήσει να αναδιαμορφώσετε κάποια ράφια χωρίς να προκαλέσετε ακαταστασία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ