Ρενέ Ζελβέγκερ: Η "ατυχήσασα στο σινεμά" παραμένει άγαμη στα 54 - Η κατάθλιψη μετά τους ρόλους της εύθραυστης & οι άντρες που τελικά δεν την παντρεύτηκαν

Η Ρενέ Ζελβέγκερ παραμένει ανύπαντρη στα 54 της.

Η Ρενέ Κάθλιν Ζελβέγκερ γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1969 και  είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός, γνωστή για πολλές ταινίες της και ειδικότερα για την κωμωδία "Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς", στην οποία και είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, σαν χθες 10 Σεπτεμβρίου είχε γενέθλια ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία, Colin Firth, ο οποίος έκλεισε τα 60 του χρόνια.

Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς και οι ρόλοι που καθιέρωσαν τη Ρενέ στο Χόλιγουντ

Έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1996 με το ρόλο της στην ταινία Τζέρι Μαγκουάιρ (Jerry Maguire). Στη συνέχεια, έλαβε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το ρόλο της ως Μπρίτζετ Τζόουνς στην κωμωδία "Το ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (Bridget Jones's Diary) το 2001 και ως Ρόξι Χαρτ στο μιούζικαλ Σικάγο (Chicago) το 2002. Κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου το 2004 για την ερμηνεία της στο δράμα Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003), καθώς και Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου το 2020 για την ερμηνεία της στην ταινία Τζούντι (Judy, 2019), όπου υποδύθηκε την Τζούντι Γκάρλαντ. 

Οι ρόλοι της αυτοί έχουν ως κοινό ότι είναι πιο ευαίσθητοι και εύθραυστοι χαρακτήρες.

Έχει κερδίσει δυο Όσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών και δυο Βραβείο BAFTA, καθώς επίσης ονομάστηκε Hasty Pudding Γυναίκα της Χρονιάς το 2009 και καθιερώθηκε ως μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ για το 2007.

Η μάχη με την κατάθλιψη

Σε συνέντευξή της στο New York Magazine, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είχε εξηγήσει για ποιον λόγο εγκατέλειψε την υποκριτική το 2010. Μίλησε για την κατάθλιψη που βίωσε και την ανάγκη να κάνει ένα βήμα πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να ανασυνταχτεί.

"Δεν ήμουν υγιής", είπε η Zellweger, χαρακτηρίζοντας το διάλειμμα κρίσιμο. "Δεν φρόντιζα τον εαυτό μου. Ήμουν το τελευταίο πράγμα στη λίστα των προτεραιοτήτων μου".

Μόλις το συνειδητοποίησε αυτό, αποφάσισε να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία. Ο θεραπευτής της τη βοήθησε να διαχειριστεί τα συναισθήματα που ένιωθε μετά την απόφαση να αφήσει την υποκριτική.

"Αναγνώρισε ότι πέρασα το 99% της ζωής μου ως δημόσια περσόνα και μόνο ένα μικροσκοπικό ψίχουλο ενός κλάσματος στην πραγματική μου ζωή", είπε η Ρενέ. "Είχα ανάγκη να μην έχω κάτι να κάνω συνέχεια, να μην ξέρω εκ των προτέρων τι θα κάνω τα επόμενα δύο χρόνια. Ήθελα να επιτρέψω κάποια ατυχήματα. Έπρεπε να υπάρχει κάποια ησυχία για να ξεγλιστρήσουν οι ιδέες".

Η συμβουλή της Salma Hayek

Μια μέρα και ενώ περπατούσε στο αεροδρόμιο, η Ρενέ Ζελβέγκερ συνάντησε τυχαία τη φίλη της Salma Hayek, η οποία της έδωσε μια συμβουλή.

"Μοιράστηκε αυτή την όμορφη ... μεταφορά; Αναλογία; 'Το τριαντάφυλλο δεν ανθίζει όλο το χρόνο ... εκτός αν είναι πλαστικό'", είπε η Zellweger. "Το κατάλαβα. Γιατί τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πρέπει να προσποιηθείς ότι είσαι εντάξει για να πας και να κάνεις αυτό το επόμενο πράγμα. Και μάλλον πρέπει να σταματήσεις αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η δημιουργική ευκαιρία είναι τόσο συναρπαστική και είναι μια φορά στη ζωή και θα μετανιώσεις που δεν το έκανες. Αλλά στην πραγματικότητα, όχι, πρέπει να συγκεντρωθείς και, ξέρεις ... να ξεκουραστείς".

Η μεγάλη αποχή από τα φώτα της δημοσιότητας

Η ηθοποιός ανέφερε ότι μόνο ο πρώτος χρόνος αφότου σταμάτησε την υποκριτική ήταν δύσκολος, Ωστόσο, απουσίαζε μέχρι το 2016.

"Είχα μια καλή πενταετή περίοδο όπου ήμουν χαρούμενη και σε ένα νέο κεφάλαιο που κανείς δεν γνώριζε καν", δήλωσε στο NY Mag.

"Έξι χρόνια. Ήταν σημαντικό αυτό το διάστημα", πρόσθεσε. "Είναι μια πιο ήσυχη ζωή και μου αρέσει πολύ".

Οι σχέσεις που σημάδεψαν τη Ρενέ

Η Renee Zellweger είχε μια σειρά από αξιοσημείωτες σχέσεις. Γνώρισε τον κωμικό και ηθοποιό Jim Carrey στα γυρίσματα της ταινίας "Me, Myself, and Irene" το 1999 και το απροσδόκητο ειδύλλιό τους άνθισε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Η σχέση τους διήρκεσε περίπου ένα χρόνο.

Ο μουσικός και ηθοποιός Jack White είχε επίσης σχέση με τη Renee Zellweger κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Cold Mountain" το 2003. Η σχέση τους άντεξε για σχεδόν δύο χρόνια πριν αποφασίσουν να χωρίσουν φιλικά τους δρόμους τους, χωρίς σκάνδαλα ή νέες σχέσεις.

Το θυελλώδες ειδύλλιο της Renee Zellweger με τον αστέρα της κάντρι μουσικής Kenny Chesney ξεκίνησε το 2005, αφού γνωρίστηκαν σε έναν τηλεμαραθώνιο για τη βοήθεια στο τσουνάμι που είχε πλήξει τις ΗΠΑ. Παντρεύτηκαν μόλις τρεις μήνες αργότερα, αλλά σόκαραν το κοινό όταν ακύρωσαν το γάμο τους τέσσερις μήνες μετά το γάμο, επικαλούμενοι ως λόγο την "απάτη". Διευκρίνισαν ότι η ακύρωση οφειλόταν σε κακή συνεννόηση σχετικά με τους στόχους του γάμου τους.

Η Renee Zellweger και ο Bradley Cooper συνεργάστηκαν στην ταινία "Case 39" το 2009. Αν και ποτέ δεν επιβεβαίωσαν επίσημα τη ρομαντική τους σχέση, τους έβλεπαν μαζί εκτός των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων. Και οι δύο επαίνεσαν ο ένας τις υποκριτικές ικανότητες του άλλου, αλλά κράτησαν τη φύση της σχέσης τους ιδιωτική.

Η Renee Zellweger αναζωπύρωσε μια γνωριμία από το κολέγιο με τον μουσικό Doyle Bramhall II το 2012, πυροδοτώντας μια ρομαντική σχέση. Παρά το γεγονός ότι ήταν η μακροβιότερη δημόσια σχέση της, τελικά χώρισαν το 2019.

Η τωρινή σχέση με τον Ant Anstead

Η σχέση της Renee Zellweger και του Ant Anstead ξεκίνησε το 2021 και συνεχίζεται δυναμικά. Η ηθοποιός αποκάλυψε την "τυχαία" συνάντηση ανάμεσα σε εκείνη και τον 42χρονο Βρετανό παρουσιαστή το 2021, που κατέληξε να πυροδοτήσει τον έρωτά τους. Ενώ η γνωριμία ήταν αναμφίβολα αξιολάτρευτη, υπήρχε και μια σκιά θλίψης σε αυτήν, καθώς η Ρενέ θρηνούσε την απώλεια της καλής της φίλης και δημοσιογράφου Nanci Ryder, η οποία απεβίωσε τον Ιούνιο του 2020 από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση.

Διαβάστε επίσης: Ο μεγάλος έρωτας της 53χρονης Renee Zellweger για τον Ant Anstead - αγκαλιές, φιλιά και ποδόσφαιρο μαζί (φωτό & βίντεο)

Οι φήμες θέλουν τη Ρενέ αρραβωνιασμένη με τον Ant Anstead μετά από δύο χρόνια σχέσης, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Η 54χρονη ηθοποιός, η οποία άρχισε να βγαίνει με τον 44χρονο παρουσιαστή το 2021, πιστεύεται ότι είπε σε φίλους ότι σχεδιάζουν γάμο μετά από μυστικό αρραβώνα.

Σύμφωνα με την αμερικανική Sun: "Η Ρενέ και ο Αντ κρατούν τα σχέδιά τους απίστευτα ιδιωτικά, δεν σχεδιάζουν μια μεγάλη δημόσια ανακοίνωση."

"Έχει πει στον στενό της κύκλο για την οργάνωση του γάμου τους, όλα θα είναι πολύ χαμηλών τόνων."

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ