Τζίμι Φάλον: Αντιμέτωπος με καταγγελίες για τοξικό εργασιακό περιβάλλον - Η ιστορία που θυμίζει Έλεν Ντε Τζένερις

Το προσωπικό φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή ήταν ένας «τοξικός εργασιακός χώρος για χρόνια -

Ο Τζίμι Φάλον φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό του «Tonight Show» μετά τη δημοσίευση από το Rolling Stone καταγγελιών από νυν και πρώην συνεργάτες του, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι τοξικό το εργασιακό περιβάλλον στα παρασκήνια του βραδινού του τηλεοπτικού σόου.

«Είναι ντροπιαστικό και νιώθω τόσο άσχημα. Συγγνώμη αν έφερα σε δύσκολη θέση εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας» είπε ο Τζίμι Φάλον στο προσωπικό του «Tonight Show» κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνάντησης μέσω Zoom το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε το προσωπικό στο Variety και στο Rolling Stone. «Νιώθω τόσο άσχημα που δεν μπορώ να το περιγράψω» σημείωσε.

«Θέλω αυτό το σόου να είναι διασκεδαστικό, πρέπει να είναι χωρίς αποκλεισμούς για όλους, πρέπει να είναι αστείο, πρέπει να είναι το καλύτερο σόου, πρέπει να είναι οι καλύτεροι άνθρωποι» ανέφερε ο παρουσιαστής σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των Variety και Rolling Stone.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Rolling Stone δημοσίευσε καταγγελίες από δύο νυν και 14 πρώην εργαζόμενους στο σόου, μέλη των συνεργείων παραγωγής και σεναριογράφους, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους λόγω φόβου αντεκδίκησης.

Στο δημοσίευμα του Rolling Stone αναφέρεται ότι προσεγγίστηκαν άλλοι 80 νυν και πρώην εργαζόμενοι, αλλά «κανείς δεν δέχτηκε να μιλήσει και να καταγραφεί επίσημα ή να πει θετικά πράγματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας στο Tonight Show».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Rolling Stone, πολλές πηγές υποστήριξαν ότι ο Φάλον είχε ιστορικό «εκρήξεων» και επιθέσεων εναντίον του προσωπικού όταν ήταν υπό πίεση, ότι τους εργαζόμενους εκφόβιζαν και υποτιμούσαν πρώην ανώτερα στελέχη της εκπομπής και ο ίδιος ο παρουσιαστής και ότι τα καμαρίνια των επισκεπτών ήταν κοινώς γνωστά ως «δωμάτια κλάματος», όπου οι εργαζόμενοι μπορούσαν να καταφύγουν για να αποβάλουν το άγχος τους.

Το προσωπικό φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η εκπομπή ήταν ένας «τοξικός εργασιακός χώρος για χρόνια - πολύ πέρα από τα όρια αυτού που θεωρείται φυσιολογικό στον κόσμο της έντονης πίεσης της μεταμεσονύχτιας τηλεόρασης».

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν δύσκολο να πουν «όχι» στον Φάλον και άλλοι πρώην εργαζόμενοι ανέφεραν ότι στην εκπομπή επικρατούσε «τεταμένη» και «αρκετά απαίσια ατμόσφαιρα».

Αν ο Τζίμι ήταν σε κακή διάθεση, η μέρα όλων ήταν χάλια, είπε πρώην εργαζόμενος στο σόου. «Οι άνθρωποι δεν αστειεύονταν στο γραφείο και δεν μιλούσαν μεταξύ τους» ανέφερε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλά μέλη του προσωπικού είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν, αναφέρει το ΑΠΕ.4

 «Είναι τρομερό γιατί ήταν η δουλειά των ονείρων μου» είπε πρώην υπάλληλος. «Να είσαι σεναριογράφος σε βραδινό σόου είναι η εργασία που ονειρεύονται πολλοί άνθρωποι, και μπαίνουν σε αυτό και γίνεται εφιάλτης πολύ γρήγορα. Είναι λυπηρό που είναι έτσι» σημείωσε.

Οι εκπρόσωποι του Τζίμι Φάλον αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα όσα αναφέρονται στο Rolling Stone σχετικά με τη συμπεριφορά του. Εκπρόσωπος του NBC είπε στο περιοδικό: «Όπως σε κάθε χώρο εργασίας, είχαμε εργαζόμενους που έθεταν ζητήματα, έχουν διερευνηθεί και έχουν ληφθεί μέτρα. Όπως συμβαίνει πάντα, ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους που αισθάνονται ότι έχουν βιώσει ή έχουν παρατηρήσει συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τις πολιτικές μας, να αναφέρουν τις ανησυχίες τους, ώστε να τις αντιμετωπίσουμε ανάλογα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ