Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον για τον έναν χρόνο από τον θάνατο της βασίλισσας - ''Λείπεις σε όλους μας'' (φωτό)

Τα παιδια, τα εγγόνια και τα δισέγγονα της, την θυμούνται! 

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας απέτισαν συγκινητικό φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην βασίλισσα Eλισάβετ, ένα χρόνο μετά τον θάνατό της σε ηλικία 96 ετών.

Το βασιλικό ζευγάρι μοιράστηκε στο Ιnstagram στιγμιότυπα της αείμνηστης βασίλισσας από διάφορες εκδηλώσεις και στιγμές, μεταξύ των οποίων και μία που την δείχνει να κάθεται ανάμεσα στα εγγόνια και τα δισέγγονά της στην αγαπημένη της κατοικία στο Μπαλμόραλ, δια χειρός Κέιτ Μίντλετον.

 

 

Υπογράφοντας στη λεζάντα με τα αρχικά «W&C», ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έγραψαν: «Σήμερα θυμόμαστε την εξαιρετική ζωή και την κληρονομιά της Αείμνηστης Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ. Λείπεις σε όλους μας».

Να σημειώσουμε πως η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 σε ηλικία 96 χρονών στο αγαπημένο της Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, τη χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσε 70 χρόνια στο θρόνο γιορτάζοντας το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

instagram

Η είδηση του θανάτου της βύθισε σε πένθος δέκα ημερών τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της συνεργάστηκε με 15 πρωθυπουργούς. Συναντήθηκε επίσης με όλους τους προέδρους των ΗΠΑ (συνολικά 14), εκτός από τον Λίντον Τζόνσον.

Επισκέφθηκε δεκάδες χώρες (ΗΠΑ, Ινδία, Πακιστάν, Κύπρο, Νεπάλ, Ιράν, Γκάνα, Καναδά, Αυστραλία, Γιουγκοσλαβία, Κίνα...) και συναντήθηκε με αμέτρητους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων και πέντε ποντίφικες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ