Έγινε «Spiderman» και το έσκασε από τη φυλακή: Κινηματογραφική απόδραση ισοβίτη στις ΗΠΑ - Δείτε το βίντεο

Πώς κατάφερε να περάσει απαρητήτος από τις κάμερες, τον αναζητούν εδώ και μία εβδομάδα 200 αστυνομικοί

Βίντεο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από τις αρχές της κομητείας Τσέστερ της Πενσυλβάνια δείχνει πώς ο ισοβίτης δολοφόνος Ντανέλο Καβαλκάντε καταφέρνει να αποδράσει από τη φυλακή. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στις 8:51 π.μ. της Πέμπτης 31 Αυγούστου στη μικρή πόλη Pocopson Township.

Το βίντεο δείχνει τον Καβαλκάντε να βαδίζει προς μια πόρτα της φυλακής της κομητείας Τσέστερ. Στη συνέχεια κοιτάζει γύρω του για να δει αν τον παρακολουθεί κάποιος. Μόλις σιγουρευτεί ότι δεν τον βλέπει κανείς τοποθετεί τα χέρια του σε έναν τοίχο και τα πόδια του σε έναν άλλο, και στη συνέχεια καταφέρνει να σκαρφαλώσει τους τοίχους ενώ είναι παράλληλος με το έδαφος.

Ο αναπληρωτής διευθυντής των φυλακών Χάουαρντ Χόλαντ δήλωσε ότι ο Καβαλκάντε κατάφερε να σκαρφαλώσει στην οροφή, να περάσει μέσα από το συρματόπλεγμα, να σκαρφαλώσει έναν άλλο φράχτη και στη να περάσει κι άλλο συρματόπλεγμα καθώς δραπέτευε.

Ο Χόλαντ είπε ότι υπήρχε ένας φρουρός στον πύργο παρατήρησης, αλλά δεν είδε την απόδραση. Ο αξιωματικός στον πύργο βρίσκεται σε διοικητική άδεια, καθώς διεξάγεται ποινική έρευνα για να εξακριβωθεί τι συνέβη.

 

«Οι ενέργειες του αξιωματικού του πύργου που ήταν παρών τη στιγμή της απόδρασης του Καβαλκάντε αποτελούν βασικό μέρος της εσωτερικής μας έρευνας. Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά του προσωπικού με βάση αυτή την έρευνα», δήλωσε ο Χόλαντ.

Μετά την απόδραση του κρατούμενου από την φυλακή την περασμένη Πέμπτη περίπου 200 αστυνομικοί χτενίζουν μια περιοχή της ανατολικής Πενσυλβάνια για να εντοπίσουν τον δραπέτη.

Ποιος είναι ο Ντανέλο Καβαλκάντε

Ο Καβαλκάντε, είναι μετανάστης από τη Βραζιλία που εισήλθε παράνομα στις ΗΠΑ, καταδικάστηκε τον περασμένο μήνα σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της πρώην φίλης του, Ντέμπορα Μπραντάο, μπροστά στα δύο παιδιά της το 2021. Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι τη σκότωσε επειδή η Μπραντάο επρόκειτο να ειδοποιήσει την αστυνομία για ένα ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για έναν άλλο φόνο, που φέρεται να είχε διαπράξει το 2017 στη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ