Εύκολα, γρήγορα και υγιεινά snacks για το γραφείο- δίνουν συγκέντρωση & ενέργεια

Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κρατήσεις μια ισορροπημένη διατροφή και δίαιτα στο γραφείο και στη δουλειά. 

Τα κεράσματα, τα γλυκά, το άγχος και η φυσιολιογική πείνα μπορεί να οδηγήσουν σε ανθυγιεινές επιλογές και επιλογές γεμάτες με ζάχαρη & λιπαρά.

Το ofarmakopoiosmou.gr συγκέντρωσε τις 10 πιο εύκολες και υγιεινές επιλογές για snacks στο γραφείο. Μπορείς να τα έχεις μαζί σου, να τα έχεις στο γραφείο για ώρα ανάγκης και ετοιμάζονται εύκολα, γρήγορα και είναι και οικονομικά!

1. Ωμά Αμύγδαλα

Μια μερίδα περίπου 20 αμύγδαλα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε και μαγνησίου, καλή πηγή πρωτεΐνης και φυτικών ινών, προσφέρουν κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αποδίδουν χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και καθόλου χοληστερόλη. Είναι μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου & έχουν τις λιγότερες θερμίδες από όλους τους ξηρούς καρπούς. Επίσης, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου και γάλα από αμύγδαλα, μάθε τον τρόπο εδώ.

 

2. Φρέσκα φρούτα

Τα φρέσκα φρούτα μας προσφέρουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Η ημερήσια ποσότητα που είναι καλό να καταναλώνουμε είναι 1-2 φρούτα. Μάθε ποια είναι τα φθινοπωρινά φρούτα εδώ.

3. Αποξηραμένα φρούτα ( ανανάς, χουρμάδες, δαμάσκηνα, βερύκοκα)

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι εξαιρετικά θρεπτικά καθώς είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Περιέχουν περίπου την ίδια ποσότητα θρεπτικών συστατικών σε σχέση με τα φρέσκα φρούτα. Είναι εύκολα στην μεταφορά τους και μπορείς να τα έχεις συνεχώς στην τσάντα σου. Μπορείς να δοκιμάσεις αποξηραμένο ανανά, αποξηραμένα δαμάσκηνα, αποξηραμένα βερύκοκα & χουρμάδες.

4. Ρυζογκοφρέτες με ταχίνι ή φυστικοβούτυρο

Οι ρυζογκοφρέτες είναι το "σνακ της διαίτας" εξαιτίας των λίγων θερμίδων που έχουν. Οι ρυζογκοφρέτες περιέχουν κάλλιο, μαγγάνιο και σελήνιο και αν συνδυαστούν με μία κουταλιά ταχίνι ή φυστικοβούτυρο (για καλά λιπαρά) είναι ένα υγιεινό σνακ ή και επιδόρπιο για όλες τις ώρες στο γραφείο.

5. Κράκερ ολικής ή πρωτεϊνικό ψωμί με κατίκι ή cottage και αβοκάντο

Αν θες κάτι αλμυρό και παράλληλα υγιεινό, το κράκερ χωρίς γλουτένη ή μία φέτα πρωτεϊνικό ψωμί με λίγο κατίκι ή τυρί cottage και αβοκάντο είναι η ιδανική λύση για εσένα. Μπορείς να το συνδυάσεις επιπλέον, με ψιλοκομμένο αγγούρι και ντοματίνια ή απλά με σκέτο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

6. Μπάρες πρωτεΐνης

Οι μπάρες πρωτεΐνης είναι ιδανική επιλογή αν θες ένα υγιεινό, γευστικό, αλλά και υψηλής διατροφικής αξίας snack που μπορεί να σε τροφοδοτήσει με υψηλή ποσότητα πρωτεΐνης. Είτε είσαι στο σπίτι, είτε στο γυμναστήριο, είτε και στο γραφείο, μπορείς πάντα να έχεις μία μπάρα στην τσάντα σου. Βρες τις θρεπτικές και υγιεινές μπάρες πρωτεΐνης εδώ.

7. Μπάρες Δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών, όπως και οι μπάρες πρωτεΐνης, είναι μια θρεπτική επιλογή για σνακ μέσα στην ημέρα. Τα δημητριακά άλλωστε βρίσκονται στην βάση της διατροφικής πυραμίδας και εφοδιάζουν τον οργανισμό με το βασικό του καύσιμο, τη γλυκόζη.

8. Βραστό αυγό

Το βραστό αυγό μπορεί να καταναλωθεί είτε ως ένα θρεπτικό πρωινό είτε ως ένα πολύ θρεπτικό και πλούσιο σνακ. Το αυγό όπως ήδη θα ξέρεις, είναι πλούσιο σε πρωτεϊνη και μπορεί να σε κρατήσει χωρίς λιγούρες μέχρι να φτάσει η ώρα του μεσημεριανού.

9. Πρωτεϊνικό ρόφημα

Για εσένα που θες να προσέξεις ακόμα παραπάνω τη διατροφή σου και να χάσεις τα 1-2 περιττά κιλά, ένα πρωτεϊνικό ρόφημα μπορεί να σου προσφέρει την ημερήσια πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός σου και να σε βοηθήσει με τις λιγούρες και την πείνα. Μπορείς να το συνδυάσεις με γάλα χαμηλών λιπαρών ή γάλα αμυγδάλου και έχεις ένα πλούσιο σνακ.

10. Στικς καρότου με cottage ή χούμους

Αν θες να βάλεις περισσότερα λαχανικά στην διατροφή σου, τα στικς καρότου με cottage ή χούμους μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό. Ένα σνακ χαμηλό σε θερμίδες που μπορείς να το έχεις στο γραφείο σου και να τσιμπολογάς χωρίς τύψεις.

Η υγιεινή διατροφή δεν θέλει κόπο..θέλει τρόπο, οργάνωση και φαντασία. Μπορείς να έχεις νόστιμα σνακ και είναι και παράλληλα υγιεινά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ