"Πάγωσε" ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ - Δεν ανταποκρινόταν για μισό λεπτό - Δείτε το βίντεο

Ανησυχίες για την υγεία του...

"Πάγωσε" ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ σε συνέντευξη Τυπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Αυγούστου. Για περίπου μισό λεπτό δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Οι συνεργατες του και οι υπόλοιποι που ήταν παρόντες ήρθαν σε αμηχανία, μη γνωρίζοντας τι να κάνουν.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώθηκε μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Μιτς Μακόνελ έχει λάβει ιατρική άδεια για να συνεχίσει το πρόγραμμά του, σύμφωνα με τον γιατρό του Καπιτωλίου των ΗΠΑ. Τα επεισόδια αυτά αποδόθηκαν σε περιστασιακή ζαλάδα και αφυδάτωση που σχετίζεται με την αποκατάσταση της διάσεισής του.

 

 

Το περιστατικό

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά από μια ομιλία στο Κόβινγκτον του Κεντάκι, οι δημοσιογράφοι απηύθηναν τον λόγο στον ΜακΚόνελ, ρωτώντας τον εάν θα είναι ξανά υποψήφιος το 2026.

Ο γερουσιαστής ζήτηση αρχικά να του επαναλάβουν την ερώτηση πολλές φορές.

Μη μπορώντας να καταλάβει, χαμογέλασε για λίγο και στη συνέχεια έκλεισε το στόμα κοιτώντας μπροστά χωρίς να ανταποκρίνεται.

Ένας συνεργάτης που στεκόταν δίπλα του, προσπάθησε να καταλάβει τι συνέβαινε και τον ρώτησε: «Άκουσες την ερώτηση, γερουσιαστή, να διεκδικήσεις επανεκλογή το 2026;». Ο ΜακΚόνελ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει.

«Λυπάμαι, θα χρειαστούμε ένα λεπτό», είπε η βοηθός στους δημοσιογράφους.

Ένας άλλος συνεργάτης του ΜακΚόνελ τον πλησίασε και του είπε κάτι στο αυτί.

Τότε ο γερουσιαστής είπε στους δημοσιογράφους: «Εντάξει».

Ο βοηθός του έριξε το "μπαλάκι" στους δημοσιογράφους και τους ζήτησε να μιλήσουν και να θέσουν τις υπόλοιπες ερωτήσεις τους.

Το προηγούμενο περιστατικό τον Ιούλιο

Μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ο ΜακΚόνελ είχε ένα παρόμοιο περιστατικό στο Καπιτώλιο. Η υγεία του 81χρονου έχει εγείρει ερωτήσεις για το κατά πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Τι δήλωσαν οι γιατροί

"Έχω μιλήσει με τον ηγέτη Μακόνελ και έχω συνεννοηθεί με τη νευρολογική του ομάδα. Αφού αξιολόγησα το χθεσινό περιστατικό, ενημέρωσα τον ηγέτη Μακόνελ ότι είναι ιατρικά ελεύθερος να συνεχίσει το πρόγραμμά του όπως έχει προγραμματιστεί", ανέφερε ο Δρ Μπράιαν Μόναχαν, ο θεράπων ιατρός του Καπιτωλίου, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του γραφείου του Μακόνελ.

"Η περιστασιακή ζαλάδα δεν είναι ασυνήθιστη κατά την αποκατάσταση της διάσεισης και μπορεί επίσης να αναμένεται ως αποτέλεσμα της αφυδάτωσης", πρόσθεσε ο Monahan. Το γραφείο του Μακόνελ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι τα "παγώματά" του οφείλονταν σε ζάλη και αφυδάτωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ