Ο Σπύρος Σούλης μοιράζεται τα μυστικά του: Πέντε έπιπλα που τρώνε χώρο - Με τι μπορείς να τα αντικαταστήσεις

Εξοικονομήστε πολύτιμο χώρο στο σπίτι σας!

Ακόμα και αν το διαμέρισμά σας είναι μικρό καλό είναι να υπάρχει ελεύθερος χώρος για να το κάνετε να «αναπνέει». Εκτός από μια καλή εκκαθάριση που θα σας απαλλάξει από τα περιττά πράγματα δείτε ποια έπιπλα μπορείτε να αποφύγετε.

Αντικαταστήστε το Coffee Table με Μικρά Τραπεζάκια ή Βοηθητικά Καθίσματα Πολλά coffee tables είναι ογκώδη, βαριά και καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Η λύση προφανώς και δεν είναι να μην έχετε τίποτα μπροστά από τον καναπέ αλλά να κάνετε πιο έξυπνες επιλογές. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μικρά τραπεζάκια μαζί για να τους αλλάζετε θέση και να τα εκμεταλλεύεστε ανάλογα με την περίσταση ή να επιλέξετε ένα βοηθητικό κάθισμα όπως ένα σκαμπό ή ένα ότομαν και από πάνω να τοποθετήσετε έναν όμορφο διακοσμητικό δίσκο για να ακουμπάτε τα πράγματά σας.

freepik

Επιλέξτε Ραφιέρα αντί για μια Μεγάλη Βιβλιοθήκη Η βιβλιοθήκη αποτελεί ένα σημαντικό έπιπλο του σπιτιού σας αν φυσικά υπάρχουν τα ανάλογα βιβλία για να την «εξοπλίσετε». Συνήθως οι μεγάλες βιβλιοθήκες δείχνουν πιο βαριές στην όψη και καταλαμβάνουν περισσότερο όγκο. Για να ξεγελάσετε το μάτι μια πολύ καλή ιδέα είναι να προτιμήσετε ραφιέρες με λεπτό σκελετό και ψηλά πόδια. Εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο ράφια. Σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να προσθέσετε αντιστήριξη αν σκοπεύετε να τα φορτώσετε με πολλά βιβλία.

freepik

Toποθετήστε μια κομψή Κονσόλα αντί για Έπιπλο Μπουντουάρ Πρόκειται για ένα έπιπλο περασμένων δεκαετιών που τείνει πλέον να εκλείψει. Ο λόγος είναι επειδή τα υπνοδωμάτια πλέον δεν είναι τόσο ευρύχωρα όπως παλιά και γιατί υπάρχουν πλέον πιο μοντέρνες λύσεις. Μια που θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο είναι να τοποθετήσετε μια κομψή κονσόλα με έναν στιλάτο καθρέφτη στον τοίχο και φυσικά ένα σκαμπό ή μια πολυθρόνα. Για ακόμα μικρότερο υπνοδωμάτιο η λύση είναι αντί για κονσόλα να τοποθετήσετε ράφι.

freepik

Επιλέξτε έναν Μοντέρνο Μπουφέ αντί για Σύνθετο Σαλονιού Ακόμα μια σύνθεση επίπλων που πριν από κάποια χρόνια αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι κυρίως του σαλονιού των κατοικιών. Ο όγκος που καταλαμβάνει είναι αρκετά μεγάλος, συνήθως από τη μια άκρη του τοίχου στην άλλη, δημιουργώντας πρόβλημα σε μια λίγων τετραγωνικών κατοικία. Η χρησιμότητά του ήταν και είναι η επίδειξη γυαλικών, τσαγιερών και ασημικών. Αρκετά παρωχημένο για να μπορεί να υφίσταται ακόμα και σήμερα καταλαμβάνοντας αρκετά μεγάλο όγκο, όπως αναφέρει το spirossoulis.com. Γι' αυτό είναι προτιμότερο αντί για αυτό το βαρύ και πολύ ογκώδες έπιπλο να τοποθετήσετε έναν μοντέρνο μπουφέ ο οποίος θα σας εξασφαλίσει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για τα αντικείμενα σας.

freepik

Έπιπλο τηλεόρασης Καταργείστε το παλιό έπιπλο τηλεόρασης που δεν έχει καμία χρησιμότητα και τοποθετείστε την στον τοίχο. Αν όχι όλες, οι περισσότερες έχουν υποδοχή για εναλλακτική τοποθέτηση στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε ακόμα μεγαλύτερη «ανάσα» στον χώρο σας. Από κάτω μπορείτε να βάλετε έναν μπουφέ ή ράφια που έχουν πιο κομψή αισθητική και σίγουρα σας προσφέρουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

freepik

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ