Έρευνα: Το 63% των χωρισμένων δεν θα έπαιρναν θα διαζύγιο αν …. - Ο βασικός λόγος που οδηγούνται σε τελική ρήξη

Tι ρόλο παίζουν τα παιδιά στην σχέση των ζευγαριών; 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν να καταθέσουν αίτηση διαζυγίου: η έλλειψη οικογενειακής υποστήριξης, η απιστία και η συμβατότητα είναι οι τρεις κυριότεροι, σύμφωνα με έρευνα του Forbes Advisor, η οποία διεξήχθη σε 1. 000 Αμερικανούς που είναι διαζευγμένοι ή παίρνουν διαζύγιο.

Όμως, σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η ένωσή τους θα μπορούσε να είχε σωθεί από τον έναν ή τον άλλο παράγοντα.

Στην πραγματικότητα, μόνο το 5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι τίποτα θα μπορούσε να διορθώσει τη συνεργασία τους.

Ακολουθούν οι πέντε κυριότεροι παράγοντες που οι διαζευγμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να είχαν σώσει το γάμο τους:

  1. Καλύτερη κατανόηση της δέσμευσης πριν από τον γάμο
  2. Καλύτερη κατανόηση των αξιών και των ηθών του συντρόφου τους πριν από τον γάμο
  3. Να περιμένουν περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουν οικογένεια 
  4. Αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας από ψυχολόγο ή σύμβουλο ζευγαριών 
  5. Να περιμένουν περισσότερο για να παντρευτούν

Από τους ερωτηθέντες, το 63% δήλωσε ότι μια καλύτερη κατανόηση της δέσμευσης του γάμου πριν από τον γάμο θα μπορούσε να είχε σώσει τη συμβίωσή τους.

Πολλά ζευγάρια που αποφασίζουν να παντρευτούν έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες ευτυχίας, λέει η Lisa Marie Bobby, ψυχολόγος και ιδρύτρια του Growing Self Counseling & Coaching στο Ντένβερ, ;όπως αναφέρει το CNBC.

"Υπάρχουν μύθοι στην κουλτούρα μας που μας διδάσκουν ότι αν βρεις το σωστό άτομο, όλα θα είναι ομαλά", λέει. "Ποτέ δεν χρειάζεται να διορθώσετε την πορεία σας, και αυτό δεν είναι αλήθεια"

"Οι σχέσεις πάντα περνούν από αυτή την άμπωτη και τη ροή, απομακρύνονται περισσότερο και στη συνέχεια κινούνται προς την αποκατάσταση", λέει η Bobby. "Και είναι αυτή η διαδικασία ρήξης και επιδιόρθωσης που στην πραγματικότητα δημιουργεί ισχυρές και διαρκείς σχέσεις"

Περισσότεροι από τους μισούς, το 56%, των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι μια καλύτερη κατανόηση των αξιών και των ηθών του συντρόφου τους θα μπορούσε να τους είχε βοηθήσει να αποφύγουν το διαζύγιο.

"Όταν οι άνθρωποι βγαίνουν ραντεβού και ανακαλύπτουν με ποιον θέλουν να είναι, η χημεία είναι ένα μέρος αυτού του παζλ", λέει. "Αλλά θα πρέπει να σκέφτεστε περισσότερο: Είναι αυτό το άτομο συναισθηματικά ασφαλές; Είναι ειλικρινείς; Είναι αξιόπιστα; Είναι καλός φίλος; Είναι εδώ για μένα;"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ