Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να καθαρίζεις στο μπάνιο σου! - Κίνδυνος για δερματικές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα! - Ένας δερμοτολόγος αποκαλύπτει στο TikTok

O TikToker δερματολόγος Δρ. Σκοτ Γουόλτερ αποκαλύπτει την εστία μικροβίων στο μπάνιο σου που δεν φανταζόσουν ότι πρέπει να καθαρίσεις

Η καθαριότητα του μπάνιου είναι μία από τις δουλειές του σπιτιού που όλοι αναγνωρίζουμε την αξία της. Το πάτωμα, η τουαλέτα, ακόμα και η μπανιέρα θεωρούνται σήμεια του μπάνιου που μόλις μετά από μερικές χρήσεις γεμίζουν βρωμιά.

Έρχεται όμως σήμερα ο ιδιαίτερα πετυχημένος δερματολόγος - Tiktoker Δρ. Σκοτ Γουόλτερ με πάνω από 1 εκατομμύριο ακολούθους να μας αποκαλύψει ότι ακουστικό στο ντους του μπάνιου είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να επικεντρωνόμαστε.

 

@denverskindoc Replying to @sarahepp22 How to clean your showerhead! See linked video on why you should do this. Apologies for the delay - the method I was given at conference proved to be inaccurate. #todayilearned #howto #dermatologist #showerhead #showerheadclean #biofilms #whitevinegar #cleantok ♬ original sound - Dr. Scott Walter MD | Derm

 

Σε ένα βίντεο μικρής διάρκειας που συγκεντρώνει πάνω από 5,5 εκατομμύρια προβολές, ο Γουόλτερ μιλά για τα βιοφιλμ αποτελούν βακτηριδιακές αποικίες που είναι σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν με απαλό ξέπλυμα.

«Οι άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καπνιστές ή όσοι πάσχουν από πνευμονικές παθήσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μόνιμα βακτήρια στο ντους τους», τονίζει ο γιατρός από το Ντένβερ.

ΠΙΘΑΝΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΕΛΛΙΠΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Σε περίπτωση που αμελεί κανείς να καθαρίσει το ακουστικό του ντους μπορεί εύκολα να βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να αποκτήσει κάποιο δερματικό πρόβλημα ή αναπνευστικό, αφού τα συγκεκριμένα βακτήρια που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο προκαλούν τέτοιου είδους προβλήματα. Όταν χρησιμοποιείται το ντους, αυτόματα τα βακτήρια πέφτουν πάνω σας σαν να σας ψεκάζει κάποιος με σπρέυ.

ΛΥΣΗ;

Σε ένα άλλο βίντεο που δημοσίευσε, ο ίδιος δερματολόγος έδειξε στο κοινό του πώς να καθαρίζουν τα ακουστικά αυτά με λευκό ξύδι.

Αυτό μπορεί να γίνει είτε βυθίζοντας την κεφαλή του ντους σε ένα μπολ με λευκό ξύδι αφήνοντάς την να μουλιάσει για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, είτε τυλίγοντας την κεφαλή του ντους σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με λευκό ξύδι και δένοντας ένα λαστιχάκι γύρω από τον σωλήνα του ντους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ