Γιατί είμαι ακόμη single? Διάσημη expert αποκαλύπτει όλους τους πραγματικούς λόγους που δεν είσαι σε σχέση - Θα σε εκπλήξουν!

"Γιατί είμαι ακόμα ελεύθερος; Ποιο είναι το πρόβλημά μου;"

Οι περισσότερες και οι περισσότεροι έχουμε βρεθεί στη θέση εκείνη που δεν είμαστε σε σχέση για αρκετό καιρό είτε επειδή δεν πέφτουμε πάνω στο κατάλληλο άτομο ή επειδή απλά τα ραντεβού μας είναι... άθλια.

Σύμφωνα με την Tracey Cox αυτό συμβαίνει επειδή το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι παραμένουν ελεύθεροι επηρεάζεται από μια σύνθετη αλληλεπίδραση ατομικών διαφορών, συνθηκών ζωής και προσωπικών επιλογών.

Παρακάτω θα ερευνήσουμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό! Ας ξεκινήσουμε από τα πρακτικά!

1. Δεν γνωρίζεις αρκετούς ανθρώπους!

Μπορεί να είσαι πιο επιλεκτική και να χρειάζεσαι συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου. Μπορεί να χρειαστούν αρκετά ραντεβού ώστε να γνωρίσεις το κατάλληλο άτομο! Άλλωστε, όσο περισσότερα άτομα συναντάς, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρεις την αγάπη.

Αποδέξου κάθε πρόσκληση ώστε γνωρίσεις νέα άτομα. Στην ιδανική περίπτωση, θα ήταν άνθρωποι της ηλικίας σου, όμως οι γιαγιάδες έχουν εγγόνια και εγγονές, οι άνθρωποι έχουν φίλους, αδέρφια, αδερφές, μητέρες, πατέρες. Ποτέ δεν ξέρεις ποια μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία!

2. Δεν πηγαίνεις στα σωστά μέρη!

«Είμαι έξω όλη την ώρα!», σε ακούω να λες. Αλλά πού πηγαίνεις?

Η παρέα στο σπίτι ενός φίλου, ο οποίος είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά, δεν μετράει. Πρέπει να πηγαίνεις σε μέρη που προσελκύουν τους ανθρώπους με τους οποίους θα ήθελες να βγείτε ραντεβού. Ένα γυμναστήριο, ένα μπαρ, ένα εστιατόριο, ένα καφέ. 

Εάν πας ήδη σε αυτά τα μέρη, πάνε σε άλλα. Άλλαξε γυμναστήριο, πήγαινε σε ένα διαφορετικό μπαρ ή μια διαφορετική γειτονιά.

3. Έχεις σταματήσει να ψάχνεις

Δεν αρκεί απλώς να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, πρέπει να κοιτάς γύρω σου. Τσέκαρε κάθε δωμάτιο που θα μπεις - για να δεις αν υπάρχει κάποιος ελκυστικός και κατάλληλος. Εάν υπάρχει, τραβήξε το βλέμμα του και παίξε με τα μάτια για λίγο, για να δεις αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του. Εάν είσαι έξω με έναν φίλο, ξεκαθάρισε με τη γλώσσα του σώματός σου ότι δεν είναι ο σύντροφος σου. Και πάνω απ' όλα μην ξεχνάς να χαμογελάς!

4. Μην είστε διαθέσιμες μόνο συγκεκριμένες στιγμές

Θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε! Μην κοιτάς μόνο συγκεκριμένες στιγμές όπως π.χ. τα Σαββατοκύριακα και χάνεις στο ενδιάμεσο δεκάδες ευκαιρίες.

Συνάντησα πρόσφατα μια ανύπαντρη φίλη σε ένα εστιατόριο. Εκεί, όπως ήταν αναμενόμενο, κοιτούσε το τηλέφωνό της. Υπήρχε ένας άντρας που καθόταν ένα τραπέζι πιο πέρα –η ηλικία της, χωρίς βέρα– και γευμάτιζε με ένα άλλο ζευγάρι. Όταν έφτασα κοντά της και της έδωσα ένα σκούντημα, ήταν πολύ αργά. Έφευγε.

Freepik

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ

1. Στοχεύεις πολύ ψηλά

Η ελκυστικότητα είναι υποκειμενική, αλλά υπάρχουν χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι συμφωνούν ότι είναι ελκυστικά για τους περισσότερους ανθρώπους: συμμετρία, καλή υγεία, αυτοπεποίθηση, ευχάριστος τρόπος. 

Το να έχεις μια ρεαλιστική ιδέα για το πόσο ελκυστική είσαι είναι κρίσιμο για την εύρεση ενός συντρόφου.

2. Βάζεις τον πήχη πολύ χαμηλά

Τα άτομα με τα οποία βγαίνεις φαίνονται εντυπωσιασμένοι που είναι μαζί σου; Έχουν αμφιβολίες οι φίλοι και η οικογένειά σου όταν παρουσιάζεις τους υποψήφιους συντρόφους;

Το «Δεν είναι αρκετά καλοί για σένα» γραμμένο στα πρόσωπά τους;

Εάν είσαι ελεύθερος για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι φυσικό (και ενδεχομένως λογικό) να ρίξεις λίγο τα στάνταρ σου.

3. Παραμένεις αυστηρά κολλημένη σε έναν «τύπο» συντρόφου

Σχηματίζουμε μια εικόνα του «ιδανικού συντρόφου» μας νωρίς στη ζωή μας, αλλά προσαρμοζόμαστε στην πορεία, καθώς ωριμάζουμε. Ορκίστηκες ότι δεν θα βγεις ποτέ με ξανθιά; Ο τωρινός σύζυγός σου έρχεται και βγαίνει από το παράθυρο.

Το να έχεις μια λίστα επιθυμιών με χαρακτηριστικά προσωπικότητας στα οποία επιμένεις (καλοσύνη, γενναιοδωρία, ευγενική συμπεριφορά με τα ζώα) είναι συνετό. Το να επιμένεις σε ένα ορισμένο ύψος, επίπεδο εισοδήματος, σωματότυπο, εκπαίδευση, αίσθηση ντυσίματος (κ.λπ.) και να μην αμφιταλαντεύεσαι ποτέ είναι ανόητο.

4. Έχεις πράγματα που δεν έχουν σημασία στη λίστα επιθυμιών σου!

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να βγω με κάποιον κοντό», είναι μια κοινή γυναικεία δήλωση. Και είναι εντελώς γελοίο.

Μια στενή μου φίλη δεν ήταν ποτέ πιο ευτυχισμένη από σήμερα. Ο σύντροφός της είναι αστείος, ευγενικός, προσεκτικός και αγαπητός από όλους τους φίλους και την οικογένειά της. Είναι μεγάλος εραστής, οικονομικά σταθερός και ελκυστικός.

Σχεδόν τον τσάκωσε στο πρώτο ραντεβού καθαρά επειδή ήταν πιο κοντός απ' όσο εκείνη προτιμούσε.

Της είπα τόσα και συμφώνησε να προσπαθήσει να το ξεπεράσει. Χρειάστηκαν δύο ραντεβού. Τώρα επικρίνει τον εαυτό της. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα μπορούσα να είχα χάσει όλα αυτά για κάτι που δεν έχει καθόλου σημασία».

5. Κάνεις κακές επιλογές και δεν βλέπεις τα red flags!

Προτιμάς πάντα τα όμορφα αγόρια που καταλήγουν να απατούν; Το άτομο που χρειάζεται βοήθεια και σε παρασύρει μαζί του; Βρίσκεις τους ωραίους τύπους «βαρετούς» και θες έναν άντρα που να υπόσχεται ενθουσιασμό; Πόσο γρήγορα τα στάνταρ εκείνης της σχέσης δίνουν τη θέση τους στην εξάντληση και την απόγνωση;

Εάν το πρόβλημά σου δεν είναι να συναντάς ανθρώπους, αλλά είναι να επιλέγεις τους λάθος, κάντε τη χάρη στον εαυτό σου και βρες έναν καλό θεραπευτή που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τους λόγους.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΡΑΤΑΝΕ ΠΙΣΩ

1. Είσαι κολλημένη σε έναν πρώην

Εάν εξακολουθείς να ψάχνεις για αυτό που έφυγε, δεν πρόκειται να είσαι ανοιχτή σε κάποιον νέο άνθρωπο. Πολλοί άνθρωποι λένε ότι θέλουν μια σχέση, αλλά περιμένουν έναν παλιό εραστή να ξαναβγεί στην επιφάνεια.

2. Φοβάσαι μην πληγωθείς

Η αγάπη απαιτεί ευαλωτότητα και ρίσκο. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί ένα αίσιο τέλος, ανεξάρτητα από το πόσο καλοπροαίρετοι είστε και οι δύο. Οι άνθρωποι φεύγουν, οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι άνθρωποι αλλάζουν. Χρειάζεται θάρρος για να κάνεις αυτό το άλμα και δεν είναι όλα δεδομένα.

Ο φόβος να φανείς ανόητος μπορεί επίσης να σας εμποδίσει να βγείτε εκεί έξω. Ας πούμε ότι δημιουργείς ένα προφίλ σε εφαρμογή dating και κανείς δεν απαντά. Πας ραντεβού και σου αρέσουν αλλά δεν τους αρέσεις; Ξεμένεις από πράγματα να πείτε;

3. Έχεις θέματα

Θέματα εμπιστοσύνης ή δέσμευσης, φόβος εγκατάλειψης; Η παιδική σας ηλικία, η σχέση των γονιών σας, τα περασμένα τραύματα ή οι αρνητικές εμπειρίες: όλα αφήνουν τα σημάδια τους.

Εάν αγαπάς απεγνωσμένα μια σχέση, αλλά τη βρίσκεις απίστευτα σκληρή ή αγχωτική, μια επίσκεψη σε έναν καλό θεραπευτή θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ