Cnn: Η "Barbie γράφει ιστορία με 1 εκατ. δολάρια στο box office - Έσπασε τα ταμεία

Πρωτοφανές πράγμα!

Τα ταμεία «έσπασε» η ταινία της «Barbie» αφού οι εισπράξεις από τα εισιτήρια παγκοσμίως ανέρχονται στο 1 δισ. δολάρια και άνω.

Η «Barbie», που έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 20 Ιουλίου μέσα σε μόλις 17 μέρες απέφερε συνολικά 459 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη από τα εισιτήρια  στη Βόρεια Αμερική και άλλα 572 εκατομμύρια δολάρια από κινηματογραφικές αίθουσες του εξωτερικού παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη: Barbie mania! Στο θερινό σινεμά των Σπετσών Παύλος, Μαρί Σαντάλ & Ολυμπία - Το είδε και η βασίλισσα Άννα Μαρία (φωτό)

Στην ιστορία των 100 ετών της Warner Bros, «καμία ταινία δεν έχει πουλήσει τόσα πολλά εισιτήρια τόσο γρήγορα», δήλωσε στους New York Times ο πρόεδρος της εγχώριας διανομής της Warner Bros, Τζεφ Γκολντστέιν.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία που σκηνοθετήθηκε αποκλειστικά από γυναίκα, η οποία κατάφερε να υπερβεί το 1 δισ. δολάρια σε κέρδη παγκοσμίως.

Παρόλο που η Mattel ήταν παραγωγός της ταινίας, κοινό και κριτικοί εκτίμησαν τον σατιρικό τόνο που έφερε η Γκέργουικ στην ιστορία, η οποία αγγίζει θέματα καπιταλισμού, ταυτότητας και υπαρξισμού.

Διαβάστε ακόμη: Μάργκοτ Ρόμπι: Αυτό το φαγητό δε μπορεί να το βλέπει μπροστά της - Είναι ροζ & άκρως παραδοσιακό ελληνικό πιάτο ...(βίντεο)

 «Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι άλλο. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, αισθάνομαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη ιδέα και αυτό που ήθελα να κάνω, το έκανα. Δεν θέλω να διαλύσω τα όνειρα κάποιου, αλλά εγώ είμαι στο μηδέν αυτή τη στιγμή» δήλωσε η Γκρέτα Γκέργουικ στους «New York Times».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ