Έφαγες το παγωτό που λιγουρευόσουν; Tύψεις;; Πόσες θερμίδες, οι ενοχές; Και εκείνες οι γυναίκες με τους κοιλιακούς; Τέλος - Θα κάνω δίαιτα!

Έφαγες εκείνο το παγωτό που λιγουρευόσουν μέρες. Τώρα σε τρώνε οι τύψεις. Τελικά, πόσες θερμίδες έχουν οι ενοχές;

Βλέπεις καθημερινά στα social όλες εκείνες τις γυναίκες με τους κοιλιακούς και τα καλογυμνασμένα σώματα. Για άλλη μια φορά το παίρνεις απόφαση. Θα κάνεις δίαιτα. Ίσως ξεκινήσεις και γυμναστήριο. Ένα βήμα την φορά.

 

 

Πηγή: Instagram/ @athinao1konomakou

 

 

Πηγή: Instagram/ @Jlo

Κι ας λένε οι περισσότεροι να αγαπάς το σώμα σου. Κι ας είσαι μια χαρά κορίτσι. Εσύ, όταν κοιτάζεσαι στον καθρέπτη, λες αποφασισμένα: «Θα χάσω κιλά».

Στην αρχή ξεκινάς με πειθαρχία. Ίσως μάλιστα, με περισσότερη από όση θα έπρεπε ή από όση αντέχεις. Είσαι σίγουρη για τον εαυτό σου. Αυτή την φορά θα πετύχει. Έχεις βάλει μπροστά σου τον στόχο και τον κοιτάζεις σα να είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχεις κάνει στην ζωή σου.

Δεν είναι!

Το πρώτο στάδιο κρατάει όσο βλέπεις στην ζυγαριά, έστω και το μικρότερο αποτέλεσμα. Κάποια στιγμή όμως αυτή η πτώση σταματάει ή μειώνεται αισθητά. Εκεί, δεν έχεις αποφασίσει αν ήρθε η ώρα να τα παρατήσεις ή αν πρέπει να προσπαθήσεις περισσότερο.

Πηγή: Canva

Κι αν επιλέξεις το δεύτερο, μόλις έφτιαξες έναν πολύ ωραίο χώρο μέσα σου, έτοιμο για να βολέψει την ενοχή. Δεν το καταλαβαίνεις, γίνεται ασυναίσθητα.

Η ενοχή θα αρχίσει να μεγαλώνει όσο περνάς έξω από το αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο και χαζεύεις όλα τα γλυκά. Και επειδή η ενοχή διαθέτει και μια εκνευριστική φωνούλα, την ακούς να λέει. «Αν το φας θα είναι λάθος». Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες. Ξέρεις καλά πόσο επιθετική μπορεί να γίνει.

 

 

Πηγή: Tik Tok/ Kara_giannes

Δεν ενδίδεις. Όχι πάντα. Θα έρθει εκείνη η μέρα που θα το κάνεις. Γιατί άνθρωπος είσαι και εσύ. Αλλά μάλλον το έχεις ξεχάσει. Θα ενδώσεις λοιπόν και θα φας. Λίγο, πολύ, δεν έχει σημασία. Έτσι κι αλλιώς τις θερμίδες, θα τις πάρεις από τις ενοχές σου.

Εκείνες φουσκώνουν, κάθε φορά που θα σκεφτείς κάτι αρνητικό για τον εαυτό σου. "Πόσο λάθος έκανες που έφαγες". "Πόσο αδύναμη είσαι τελικά"; "Τίποτα δεν μπορείς να καταφέρεις".

Και οι ενοχές φουσκώνουν κι άλλο…

Σταμάτησέ τις!

Δείτε επίσης: Ενοχική συμπεριφορά: Πως μας επηρεάζει & πότε αποτελεί πρόβλημα; Ο life coach Κωνσταντίνος Χαραντινιώτης μας προτείνει μία ισχυρή πρακτική (βίντεο)

Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος. Το σώμα σου δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί. Είναι ωραίο που προσπαθείς για κάτι, ότι και να είναι αυτό. Αλλά ποιος σου είπε ότι πρέπει να στήσεις τον εαυτό σου στο τοίχο, κάθε φορά που τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως πίστευες. Κι αν αυτό που πιστεύεις, δεν είναι τελικά το καλύτερο για σένα;

Ακόμα κι αν προσπαθείς για οποιονδήποτε λόγο να χάσεις κιλά, δεν καταστράφηκε ο κόσμος αν κάποια στιγμή φας κάτι που θεωρείς απαγορευμένο. Αν μπορείς να κρατηθείς, έχει καλώς, αν όχι, κάθησε στην καρέκλα, πάρε το γεύμα που διάλεξες και ευχαριστήσου το με την ψυχή σου.

 

 

Πηγή: Instagram/ @CharlieeMeister

Δεν χάλασες το πρόγραμμα σου. Ακόμα και οι διατροφολόγοι συστήνουν κάθε τόσο να μπορούμε να τρώμε κάτι, ας πούμε απαγορευμένο.

Όταν καταλάβουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ και ότι είναι λάθος να είμαστε τόσο σκληροί με τον εαυτό μας, είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρουμε περισσότερα πράγματα. Ίσως μάλιστα και ακόμα σημαντικότερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ