Πρώτο και κακό ραντεβού: "Είσαι καλή κοπέλα αλλά βαρετή - Σε μένα δεν κάνεις, αλλά σίγουρα θα βρεις κάποιον στα κυβικά σου". Ορίστε;

Το να βγεις ένα ραντεβού δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι άνθρωποι πια κλείνονται περισσότερο στον εαυτό τους. Η φυσική παρουσία δύο ανθρώπων και η συνομιλία χωρίς να υπάρχει στην μέση η οθόνη, είναι μία άβολη κατάσταση από μόνη της. Πόσο μάλλον, όταν αυτοί οι δύο άνθρωποι βρίσκονται στο πρώτο ραντεβού. 

Η απόφαση και τα …‘διαδικαστικά’

Έχεις πάρει την απόφαση να βγείς. Ας δώσεις μια ευκαιρία. Κανονίσατε το μέρος που θα συναντηθείτε. Θα πάτε για φαγητό. Το έντικτό σου, σου λέει να το ακυρώσεις. Στάσου, είναι το ένστικτο ή κάποιος μηχανισμός που θέλει να σε κρατήσει στο σπίτι για να μην χάσεις το safe zone σου; Προσπαθείς να αγνοήσεις αυτές τις σκέψεις και ανοίγεις την ντουλάπα. Σήμερα θα βγείς ραντεβού.

Μια κοπέλα που κοιτάζεται στον καθρέπτη

Πηγή: Freepik

Μέχρι να συναντηθείτε

Ετοιμάστηκες. Φόρεσες κάτι απλό αλλά όχι καθημερινό. Σου αρέσεις. Κινητό, κλειδιά, χρήματα και κλείνεις την πόρτα. Στον δρόμο τηλεφωνείς στην φίλη σου. Κλασικός τρόπος διαφυγής από ραντεβού. «Σε μία ώρα τηλεφώνησέ μου!». Από την μία θέλεις να περάσει η ώρα, να σου τηλεφωνήσει και να φύγεις… από ένα ραντεβού που καλά καλά δεν έχεις πάει ακόμα. Από την άλλη, εύχεσαι να πάει καλά και να μην χάσεις τον χρόνο σου. Έφτασες. Καλός φαίνεται από κοντά.

Σχεδόν μία ώρα ραντεβού

Τι το ήθελες να πεις ότι ήταν καλός; Άραγε έχεις προλάβει να μιλήσεις καθόλου; Θα μπορούσες όταν σχολίασε το ντύσιμό σου. Δεν του άρεσε και πολύ. Εκείνη την ώρα, όμως, σου κόπηκε η μιλιά. Από εκεί και έπειτα τα περιθώρια για να αρθρώσεις λέξη γίνονταν όλο και πιο στενά. Ο τύπος σου έχει περιγράψει ακόμα και την ημέρα που έπαθε ρήξη χιαστού την ώρα που έπαιζε ποδόσφαιρο, όταν ήταν 15 χρονών. «Εντάξει γκρινιάζετε για την περίοδο, αλλά ούτε μπορείτε να διανοηθείτε τον πόνο που άντεξα». Τέλεια! Δεν σου έχουν μείνει χέρια για να σηκώνεις red flags. Κοιτάζεις το κινητό μήπως και έχει προχωρήσει λίγο πιο γρήγορα ο χρόνος.

Πηγή: Canva

Τελικά η φίλη σου δεν πρόλαβε να σε πάρει τηλέφωνο. Αφού ο τύπος σου έδωσε κανονική συνέντευξη, αποφάσισε ότι είναι ώρα να φύγει. Κάτι του έτυχε, λέει. Πώς δεν σκέφτηκες να ζητήσεις από την φίλη σου να σου τηλεφωνήσει στο μισάωρο. «Δεν πειράζει, θα πληρώσω εγώ το τραπέζι. Έτσι είναι το σωστό». Δεν πειράζει;; Τι εννοεί;

Δείτε επίσης: Έτσι θα καταλάβεις μέσα σε 5 λεπτά έναν τοξικό άνθρωπο - Αυτά είναι τα 8 σημάδια που κάνουν μπαμ!

Η κατάληξη

Επιστρέφεις στο σπίτι και σε λίγη ώρα έρχεται μήνυμα. Βλέπεις το όνομά του. Έλα εντάξει, τουλάχιστον έστειλε να δει αν έφτασες καλά. Όχι! Έγραψε ένα μήνυμα όπου μέσες άκρες σου είπε ότι δεν του κάνεις. «Είσαι καλή κοπέλα βασικά αλλά είσαι λίγο βαρετή. Δεν μιλάς καθόλου […] Εντάξει σε μένα δεν κάνεις αλλά σίγουρα θα βρεις κάποιον στα κυβικά σου». Ορίστε;;; Ο τύπος σου κάνει πλάκα. Δεν μπορεί. Εκνευρίζεσαι πιο πολύ με τον εαυτό σου που χάλασες το βράδυ σου, περνόντας χρόνο με έναν τύπο σαν κι αυτόν. Μετά γενικεύεις. «Όλοι έτσι είναι, γιατί να χάνω τον χρόνο μου;». Μετά παρασύρεσαι. «Θα μείνω μόνη μου για πάντα».

Ένα κακό ραντεβού, τίποτα παραπάνω

Ας ξεκινήσουμε ανάποδα. Όχι, δεν θα μείνεις μόνη σου για πάντα. Δεν μπορείς να μιλάς με τέτοια σιγουριά για κάτι που δεν ξέρεις. Βρες, τρόπους να περνάς, έτσι κι αλλιώς, καλά με τον εαυτό σου. Έτσι, θα μάθεις ότι δεν είσαι καθόλου βαρετή. Θα είσαι πάντα η καλύτερη παρέα σου. Όσο για τον χρόνο που έχασες, δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάποια λεπτά με έναν τύπο που δεν σου ταίριαζε. Ένα κακό ραντεβού, τίποτα παραπάνω. Το πιο πιθανό είναι να υπάρξουν κι άλλα. Δεν φταις για αυτό. Απλά συμβαίνει.

Πηγή: Freepik

Συμβαίνουν όμως και ωραία ραντεβού. Εκείνα που θα ανταλλάξεις απόψεις, θα γελάσεις, θα θέλεις να ξαναβγείς. Ναι, σε αυτό πέρασες χάλια, αλλά τώρα τελείωσε. Χάρισε τον χρόνο σου σε κάτι που αξίζει περισσότερο. Μην βγαίνεις ραντεβού από απελπισία. Βγες, ας πούμε, από περιέργεια. Μην φοβάσαι να φεύγεις από μέρη ή καταστάσεις που δεν σου αρέσουν. Και κυρίως, μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Είναι καλύτερα να εστιάσεις στο γεγονός ότι βγήκες από το safe zone που τόσο αγαπάς. Και μην κλειστείς τώρα πάλι μέσα σε αυτό επειδή τα πράγματα δεν ήρθαν όπως φανταζόσουν. Βγήκες ένα κακό ραντεβού, η πρώτη είσαι ή η τελευταία;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ