Ο Πρίγκιπας Παύλος ξανά στην Ελλάδα - Επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία για έναν πολύ σημαντικό λόγο! (φωτό)

Με ποιους συναντήθηκε, τι έκανε! 

Στην Ελλάδα βρίσκεται πάλι αυτές τις ημέρες ο Πρίγκιπας Παύλος , ο οποίος έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία.

Συγκεκριμένα, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία με αφορμή τις εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και κείμενο

Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Ανδρέας Μέγκος, δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες, με τον Παύλο Γλύξμπουργκ να ποζάρει μαζί με τον Ισίδωρο Κούβελο.

 

Δείτε επίσης: Vintage pic: Όταν κουμπάρος στο γάμο του πρίγκιπα Παύλου & της Μαρί Σαντάλ πριν από 25 χρόνια ήταν ο σημερινός βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: 

«Ξεκίνησαν στην Αρχαία Ολυμπία οι εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, παρουσία του Διαδόχου Παύλου στην τελετή έναρξης της σημαντικής διοργάνωσης που φιλοξενείται στον ιστορικό χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το συμπόσιο θα διαρκέσει μέχρι αύριο Παρασκευή 14/07/2023, με ομιλητές διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκές προσωπικότητες.

Το συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ως τίτλο τις αθλήτριες, τον γυναικείο δηλαδή, αθλητισμό και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομάδα ακαδημαϊκών από διάφορα μέρη του κόσμου, φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο συζητούν καθ’ όλη τη διάρκεια του συμποσίου για τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και για την εξέλιξη.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα

Οι 40 φοιτητές που έχουν ταξιδέψει στην Αρχαία Ολυμπία είναι προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου από τμήματα που καλύπτουν τους κλάδους των Επιστημών Αθλητισμού, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο διοργανωτής του συμποσίου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδας, είναι ένα διεθνές γραφείο του Harvard που λειτουργεί ως διεπιστημονικός κόμβος του Πανεπιστημίου στο εξωτερικό, ενώνοντας τις ανθρωπιστικές επιδιώξεις του “Κέντρου” στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με τη γενέτειρα του Ελληνισμού. του από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Το ΚΕΣ σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε για να είναι προσβάσιμο και δωρεάν για το ευρύ κοινό. Διοργανώνει δραστηριότητες που απευθύνονται στην κοινότητα του Harvard και αλληλοεπιδρά με εκπαιδευτικές ή μη κοινότητες στην Ελλάδα και παγκοσμίως μέσα από πλήθος προγραμμάτων και άλλων δράσεων». 

Παύλος & Νικόλαος: Το αν είμαι Έλληνας ή όχι το ξέρω εγώ - Είμαστε Έλληνες δεν μας λένε Γκλύξμπουργκ - Η πρώτη συνέντευξη μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου (βίντεο)

Η Σοφία Παπαϊωάννου συνάντησε στην εκπομπή «365 στιγμές» της Δευτέρας (3/7) τους δύο μεγαλύτερους γιους του τέως βασιλιά, Παύλο και Νικόλαο σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τη βασιλεία στην Ελλάδα, αλλά και τη ζωή τους μετά την κατάργησή της.

Δείτε εδώ την συνέντευξη

Τα δύο παιδιά του αείμνηστου βασιλιά Κωνσταντίνου περιέγραψαν πώς βίωσαν την περίοδο μετά την κατάργηση της βασιλείας, πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά ενός βασιλιά χωρίς βασίλειο, γιατί δεν θέλουν το επίθετο Γκλύξμπουργκ, και γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ