Ρομπέρτο Γκραμάχο: Πέθανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού - Απ’ τις μεγαλύτερες «δόξες» του Σαντιάγο της Αργεντινής

Ο «El Loco» όπως τον αποκαλούσαν στο Σαντιάγο δελ Εστέρο ή «El Chango», όπως τον φώναζαν στην αγαπημένη του Ροζάριο έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών στη Σεντράλ Αρχεντίνο. 

Μία απ’ τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές «δόξες» του Σαντιάγο της Αργεντινής, ο Ρομπέρτο Αρτέμιο Γκραμάχο, που φόρεσε για ενάμισι χρόνο και τη φανέλα του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του ’70 «έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο (1/07) σε ηλικία 75 ετών.

Ο «El Loco» όπως τον αποκαλούσαν στο Σαντιάγο δελ Εστέρο ή «El Chango», όπως τον φώναζαν στην αγαπημένη του Ροζάριο έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 15 ετών στη Σεντράλ Αρχεντίνο. Σε ηλικία 19 ετών μεταγράφηκε στη Ροζάριο Σεντράλ, όπου αγωνίστηκε από το 1967 έως το 1972, όταν πέρασε τον Ατλαντικό για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, μαζί με τους Χουάν Ραμόν Βερόν, Αρακέν Ντεμέλο και Σεβεριάνο Ιράλα.

Roberto-gramajo.jpg

Από τον Σεπτέμβριο του '72 ως τον Δεκέμβριο του '73 έπαιξε σε όλα κι όλα 10 παιχνίδια. Δεν ενσωματώθηκε ποτέ πλήρως στην ομάδα και ζήτησε να φύγει, διότι οι σχέσεις του με τον Φέρεντς Πούσκας δεν ήταν καθόλου καλές.

undefined

Ακολούθησε η θητεία του στην Ουρακάν υπό τις οδηγίες του θρυλικού Σέσαρ Λουίς Μενότι με την οποία κατέκτησε τον τίτλο, ενώ έπαιξε ακόμη στις Κίλμες, Ντεπορτίβο Κουένκα και Ολίμπο. 

 

 

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής, έπαιξε έναν αγώνα με κόντρα στη Γαλλία στις 8 Ιανουαρίου 1971στο γήπεδο της Μπόκα Τζούνιορς, έναν αγώνα που έληξε με τη νίκη της των Γάλλων με 4-3.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ