H κατάρα του Τιτανικού: 5 πολυεκατομμυριούχοι νεκροί; με το τουριστικό υποβρύχιο – πλήρωσαν 250.000 δολ για να δουν το ναυάγιο - Βίντεο από το σκάφος

Ποιοι είναι οι αγνοούμενοι στο υποβρύχιο στον Τιτανικό .....

Ένα μικρό υποβρύχιο σκάφος από αυτά που συνήθως μεταφέρουν τουρίστες στο ναυάγιο του Τιτανικού αγνοείται στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές της Βοστόνης.

Αυτά τα μικρά καταδυόμενα σκάφη διαφέρουν από τα στρατιωτικού τύπου υποβρύχια και συχνά κάνουν περιηγήσεις σε γνωστά ναυάγια

Το ναυάγιο του Τιτανικού βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον βυθό του Ατλαντικού, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από τη Νέα Γη του Καναδά. 

Μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πώς χάθηκε το σκάφος ή αν υπήρχαν επιβάτες σε αυτό. Η αμερικανική ακτοφυλακή πάντως έχει ήδη ξεκινήσει μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Πρόσφατα, η εταιρεία OceanGate Expeditions είχε ανακοινώσει στον ιστότοπό της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «σε εξέλιξη» μια αποστολή στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στον Ατλαντικό: Αγνοείται υποβρύχιο με 5 άτομα που πήγαν να δουν τον Τιτανικό - Έχουν οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη (φωτό - βίντεο)

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο αν το δικό της σκάφος είναι αυτό που έχει χαθεί ή αν εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. 

Facebook

Τα πολυήμερα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Η κατάδυση και η ανάδυση στο κουφάρι του Τιτανικού διαρκούν περίπου 8 ώρες. 

Εχουν οξυγόνο μέχρι την Πέμπτη

Το Titan στέλνει σήμα στο σκάφος επιφανείας κάθε ένα τέταρτο της ώρας και το τελευταίο εστάλη ενώ βρισκόταν πάνω από το ναυάγιο του Τιτανικού περί τις 17:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδος. Το βαθυσκάφος διαθέτει επαρκές οξυγόνο μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδος.

 OceanGate Expeditions

Ο Τιτανικός προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο στο παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη, το 1912.

Από τους 2.200 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.500. Το ακριβές σημείο του ναυαγίου εντοπίστηκε το 1985 και έκτοτε έχει ερευνηθεί λεπτομερώς. 

Σύμφωνα με το BBC, τα πέντε άτομα της αποστολής είναι 

 

 

 

 

- Ο Χάμις Χάρντινγκ 58, ετών δισεκατομμυριούχος από Ηνωμένο Βασίλειο και πρόεδρος της εταιρείας αεροσκαφών Action Aviation
- Ο 73χρονος Γάλλος εξερευνητής, Πολ Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.
- Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions, Στόκτον Ρας.
- Ο Σεχζάντα Νταβούντ από το Πακιστάν - διαχειριστής του Ινστιτούτου SETI, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα την Καλιφόρνια -  και ο γιος του Σουλεμάν

Όλοι πλήρωσαν από 250.000 δολάρια ο καθένας για να ζήσουν την συγκλονιτική ομολογουμένως εμπειρία. 

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του CBS, Ντέιβιντ Πογκ, ο οποίος καταδύθηκε πέρσι στο ναυάγιο του Τιτανικού με το υποβρύχιο, οι επιβάτες μπαίνουν στο υποβρύχιο και στη συνέχεια αυτό σφραγίζεται από έξω με πολλά μπουλόνια. 

Εάν το υποβρύχιο παγιδευτεί ή προκληθεί διαρροή, κάνεις δεν μπορεί να βγει έξω, ενώ δεν υπάρχει και εφεδρικό μέσο διάσωσης. 

Σύμφωνα με τον ερευνητή των ωκεανών Robert Blasiak , εάν το υποβρύχιο έχει πέσει στον πυθμένα του ωκεανού οι συνθήκες θα είναι δύσκολες καθώς η πίεση της ατμόσφαιρας θα είναι περίπου 380 φορές περισσότερη από ό,τι στην επιφάνεια. 

 

 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε επάρκεια οξυγόνου για 70 έως 96 ώρες. 

Όμως «εάν οι επιβάτες πανικοβληθούν και αρχίσουν να έχουν έντονη δραστηριότητα μέσα στην καμπίνα, το οξυγόνο θα λιγοστέψει πολύ πιο γρήγορα» δήλωσε στο BBC o Frank Owen, πρώην διευθυντής της ομάδας Ερευνάς και Διάσωσης από την Αυστραλία. 

 «Υπογράφεις μία δήλωση που αναφέρει ξεκάθαρα ότι μπορεί να πεθάνεις»

Ο Mike Reiss συγγραφέας και παραγωγός με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατέβηκε στο ναυάγιο του Τιτανικού με το Titan Sub πέρυσι.

Όπως δήλωσε στο BBC Breakfast, όποιος αποφασίσει να μπει σε μια τέτοια αποστολή, ξέρει ότι μπορεί να πεθάνει. 

«Υπογράφεις ένα σωρό έγγραφα αλλά στην πρώτη σελίδα αναφέρεται η λέξη θάνατος ξεκάθαρα, τρεις φορές. Επομένως όσοι θέλουν να καταδυθούν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τους κινδύνους. 

Καθώς έμπαινα στο υποβρύχιο σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος, είναι πάντα στο μυαλό σου» είπε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ