Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Κοσμοσυρροή στο τελευταίο αντίο - Χιλιάδες Ιταλοί αποχαιρέτισαν τον Καβαλιέρε (φωτό - βίντεο)

Η πλατεία έξω από τον καθεδρικό ναό γέμισε με χιλιάδες ανθρώπους που κυμάτιζαν σημαίες της Μίλαν.

Η εξόδιος ακολουθία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι άρχισε, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, στις 15.00 ώρα Ιταλίας, στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με κατάμεστη την κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, στην σορό του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε επίσης:Live: Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι - Αυτή την ώρα η κηδεία του στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνο

Πριν αρχίσει η τελετή, με παρατεταμένο χειροκρότημα, εντός και εκτός του ναού, χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημοι, είπαν το στερνό αντίο στον «Καβαλιέρε».

Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται η τελευταία σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα.

Συντετριμμένος, ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών και συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, κοντά στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και σε ολόκληρο του υπουργικό συμβούλιο.

Πάνω στο φέρετρο, έχουν τοποθετηθεί άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο «Καβαλιέρε».

Δείτε LIVE εικόνα από το Μιλάνο

 

 

 

Θα αποτεφρωθεί η σορός του Σ. Μπερλουσκόνι

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Επίσης πριν από την έναρξη της τελετής το φέρετρο πρόκειται να τοποθετηθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού ώστε να μπορέσουν οι πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία να αποχαιρετίσουν τον Καβαλιέρε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ