Tραγωδία στην Πύλο: 78 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στο ναυάγιο - Διασώθηκαν 104 (φωτό - βίντεο)

Η ανησυχία εντείνεται καθώς περνά η ώρα και καθώς οι πληροφορίες θέλουν στο σκάφος που ξεκίνησε από τη Λιβύη με προορισμό την Ιταλία και βυθίστηκε 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου να επέβαιναν περισσότεροι από 600 μετανάστες.

Τουλάχιστον 78 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε παράτυπα μετανάστες.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη. Έως τώρα έχουν περισυλλεγεί 104 άτομα.

eurokinissi

Δείτε επίσης: Τραγωδία με δουλεμπορικό ανοιχτά της Μεσσηνίας - 59 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους - Το Λιμενικό διέσωσε 104 άτομα (φωτό - βίντεο)

 

 

Ολοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη  ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος

 

Σημειώνεται ότι κατά τον εντοπισμό των διασωθέντων κανείς δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο).

 

 

Ολοι οι επιβαίνοντες του αλιευτικού σκάφους αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού επτά παραπλέοντα πλοία ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Σε εξέλιξη η μεταφορά των μεταναστών που εντοπίστηκαν ανοιχτά των Καλών Λιμένων

Με λεωφορεία μεταφέρονται στο Ηράκλειο, οι 80 περίπου μετανάστες που εντοπίστηκαν αργά χθες το βράδυ στα ανοιχτά των Καλών Λιμένων, ενώ επέβαιναν σε ιστιοφόρο που αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη. Οι μετανάστες και ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, προέρχονται, μεταξύ άλλων, από τη Συρια, το Ιράκ και την Παλαιστίνη και είναι ολοι σε καλή κατάσταση.

Το σημείο που μεταφέρονται είναι η αίθουσα λιμενεργατών στο Ηράκλειο, ενώ ανάμεσά τους είναι μια έγκυος που λόγω της κατάστασης της μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ