H Marianna Masadi μόνο στο eirinika: Οι Γερμανοί λένε ότι είμαι ο ήλιος, μόλις με βλέπουν στην τηλεόραση, τους ανοίγω την καρδιά - τα νέα τραγούδια της Ελληνίδας που κάνει πια καριέρα στην Ευρώπη με ελληνική μελωδία (φωτο)

''Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή , άμα θέλεις κάτι πραγματικά παλεύεις για αυτό'', λέει η τραγουδίστρια.

 

Η Μαριάννα Μασάδη, παρουσίασε με επιτυχία το ελληνόφωνο single της «Όταν αγαπάς»

Ήταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, αγάπη και υπέροχες μελωδίες. 

Η Ελληνογερμανίδα ερμηνεύτρια Μαριάννα Μασάδη παρουσίασε το ελληνόφωνο digital single της «Όταν αγαπάς» και εκπρόσωποι του Τύπου την τίμησαν με την παρουσία τους στο LUX Athens, όπου και ακούστηκε για πρώτη φορά το ξεχωριστό κομμάτι, σε στίχους του καταξιωμένου Νίκου Μωραΐτη και μουσική της ταλαντούχας Όλγας Κουτσούκαλη.

Η τραγουδίστρια με την υπέροχη φωνή, που έχει αφήσει το αποτύπωμά της στη Γερμανία με το πρώτο της single, που τιτλοφορείται «Kalinichta», δεν έκρυψε τη βαθιά χαρά της, αλλά και τον ενθουσιασμό της γι’ αυτή τη στιγμή. «Είμαι πολύ χαρούμενη που σας συναντώ στην υπέροχη Αθήνα σε μια βραδιά τόσο συγκινητική για μένα, αυτή της παρουσίασης των πρώτων ελληνόφωνων τραγουδιών μου.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που με τιμάτε, δίνοντας το παρών σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση» ανέφερε στον χαιρετισμό της η κ. Μασάδη, προσθέτοντας: «Με όσους δεν είχα την τύχη να συστηθώ από κοντά θα ήθελα να σας πω μερικά στοιχεία για μένα. Είμαι η Μαριάννα Μασάδη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κουλτούρες τόσο ξεχωριστές, αλλά και με ένα τρόπο τόσο ενωτικές.

Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν τραγούδια πολύ σπουδαίων συνθετών, των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι, Λέο Λέανδρος, αλλά και μουσουργών που έστησαν το λαϊκό τραγούδι. Από την άλλη ζώντας στο κέντρο της Ευρώπης, στη Γερμανία, σε μία χώρα που είναι ουσιαστικά στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ηπείρου, ήρθα σε επαφή με την ποπ και ροκ κουλτούρα. Αυτούς τους δύο κόσμους ονειρεύομαι να ενώσω μέσα από τη μουσική μου και η βαθιά μου επιθυμία θα ήταν το κοινό να ανταποκριθεί με αγάπη απέναντι στην αλήθεια μου.

Δείτε επίσης: Αποκλειστικό: Η Ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια Μαριάννα Μασάδη μας συστήνεται - το όνειρο της νέας καριέρας, ο έρωτας - Όλη η συνέντευξη μέσα στα χιόνια (φωτό & βίντεο)

Πάντοτε πίστευα την αρχαιοελληνική ρήση: “Η ισχύς εν τη ενώσει” και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπήρξαν συνοδοιπόροι μου πολλοί άνθρωποι. Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω το φίλο μου πια Γιάννη Βίτσα, που χωρίς εκείνον δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ, το διευθυντή της Heaven music Σπύρο Σταμούλη, που αγκάλιασε τα όνειρά μου, τον ξεχωριστό, τόσο αγαπημένο και βαθιά ταλαντούχο Νίκο Μωραΐτη, που με εμπιστεύθηκε τους πρώτους μου ελληνικούς στίχους, τη συνθέτρια Όλγα Κουτσούκαλη, που πορευθήκαμε με αρμονία και αλήθεια, την Ευαγγελία Καραμπατζάκη και τον Σπύρο Βροχίδη που συναντήθηκαν πρόσφατα οι δρόμοι μας και θα ταξιδέψουν με τον τρόπο τους μουσικά το τραγούδι στα ραδιόφωνα, τον Αλέξανδρο Χρυσίδη, όπως και τον Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη με την ομάδα τους, που έντυσαν με τις εικόνες τους τα τραγούδια, δημιουργώντας τα βιντεοκλίπ, τον Δημήτρη Χωριανόπουλο, τον Νίκο Μερτζάνο, που έκανε την ενορχήστρωση των τραγουδιών, όπως και τον Γιάννη Φερεντίνο που επιμελήθηκε την εμφάνισή μου στα βιντεοκλίπ. Εύχομαι να αγαπήσετε τα τραγούδια, όσο εμείς. Για μένα σήμερα είναι η βραδιά που δείχνω στην Ελλάδα την αγάπη μου.

Η Ελλάδα με μεγάλωσε. Τα ελληνικά τραγούδια με ενηλικίωσαν, μου έδωσαν φτερά, με βοήθησαν να ονειρευτώ και να διεκδικήσω τη ζωή μου στη Γερμανία.

Η ελάχιστη ανταπόδοση για όσα πέτυχα στην προσωπική μου διαδρομή θα ήταν να χαρίσω και εγώ με τον τρόπο μου στην Ελλάδα, που με βοήθησε να αντικρίσω κατάματα τις επιθυμίες μου –χωρίς να είμαι κάτοικος αυτής της χώρας– αυτά τα τραγούδια. Εύχομαι από καρδιάς να τα αγαπήσουν οι Έλληνες».  

Παρά το γεγονός ότι ένα μικρό πρόβλημα υγείας δεν επέτρεψε στο σημαντικό Έλληνα στιχουργό Νίκο Μωραΐτη να παρευρεθεί στη γεμάτη συναισθήματα βραδιά της παρουσίασης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τη δημιουργία των τριών τραγουδιών –τα δύο εκ των οποίων θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες–, που εμπνεύστηκε για τη φωνή της Μαριάννας Μασάδη: «Είμαι πολύ χαρούμενος που συνάντησα τη Μαριάννα, η οποία αγαπάει τόσο το ελληνικό τραγούδι. Με την Όλγα τής γράψαμε τρία τραγούδια ελληνικά, όχι για ξένη τραγουδίστρια στα ελληνικά, όχι φολκλόρ, και τα είπε θαυμάσια με συναίσθημα πολύ δικό μας, πολύ οικείο στον τόπο μας».

Η συνθέτρια Όλγα Κουτσούκαλη συμπλήρωσε από πλευράς της τους λόγους για τους οποίους η συγκεκριμένη συνεργασία έχει αφήσει με ένα τρόπο τη στάμπα της στην καρδιά της: «Έχω ιδιαίτερη χαρά που συνεργάζομαι με τη μοναδική προσωπικότητα της Μαριάννας Μασάδη, η οποία έχει αυτή την υπεροχή ζεστή φωνή και επίσης αισθάνομαι τιμή που τα τραγούδια μου έχουν ντυθεί στιχουργικά από το μάγο του λόγου Νίκο Μωραΐτη, του οποίου θαυμάζω κάθε δουλειά του εδώ και χρόνια.

Εύχομαι όταν ακούσετε τα τραγούδια, που έχουν διαφορετικό στιλ το ένα από το άλλο, να τα αγαπήσετε όσο εμείς».

Το νέο τραγούδι της Μαριάννας Μασάδη κυκλοφορεί από τη Heaven Music.

 

H Ειρήνη Νικολοπούλου συναντήθηκε μαζί της στις Βρυξέλλες στις 27/3/2023. Η τραγουδίστρια έδωσε στο eirinika μια απολαυστική συνέντεξη, την οποία σας παρουσιάζουμε παρακάτω. 

Διαβάστε εδώ την συνέντευξη

Ενώ σε βλέπουμε πολύ τακτικά στα ελληνικά media, στη Γερμανία έχει γίνει κάτι πολύ διαφορετικό, βλέπω ότι πας πάρα πολύ καλά και ότι έχεις πολύ μεγάλη άνοδο στην πρώτη σου πατρίδα γιατί εκεί έχεις γεννηθεί.

Έχει βγει το single «Καληνύχτα» ,το οποίο έχει γίνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία. Είχα πολλές προσκλήσεις στην τηλεόραση.

Γιατί πιστεύεις ότι έχει γίνει τόσο μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία;

Γιατί τους λείπει το ελληνικό στοιχείο, υπάρχει ένα μεγάλο κοινό στα γερμανόφωνα κράτη, οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα,  ζητούν την ελληνική μουσική και το «Καληνύχτα» έχει πολλή γεύση από Ελλάδα, έχει ελληνική αίσθηση και έχει πάει πολύ καλά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και πιτζάμες

Facebook/Marianna Masadi

Όταν σε κάλεσαν στους τηλεοπτικούς σταθμούς μίλησες για την Ελλάδα;

Όχι δεν μιλούσα για την Ελλάδα, μιλούσα για την εκπομπή περισσότερο, εκεί δεν είναι όπως την Ελλάδα πού υπάρχουν μουσικές εκπομπές όπως η εκπομπή «Στην υγεία μας». Στη Γερμανία είναι διαφορετικά,  υπάρχουν εκπομπές που καλούνε 10-15 τραγουδιστές μαζί, ο παρουσιαστής λέει δυο-τρία πράγματα για τον καλλιτέχνη και ο καθένας μετά λέει το δικό του τραγούδι. Δεν δίνουμε συνέντευξη στη Γερμανία. Ο παρουσιαστής παρουσιάζει τον καλλιτέχνη, ο καλλιτέχνης λέει το τραγούδι του, υπάρχει ζωντανό κοινό στην εκπομπή.

Οι Γερμανοί όταν αγαπούν πολύ ένα καλλιτέχνη, πέραν του ότι είναι πάρα πολύ δοτικοί, σε κάθε εμφάνισή του είναι κοντά του για να τον υποστηρίξουν και να τον ενισχύσουν ψυχολογικά. Ζητούν  αυτόγραφα, μόλις έμαθαν ότι θα βγω, ήταν ήδη έξω από το ξενοδοχείο, είχαν μάθει πού μένω, εγώ δεν είχα πάρει τα αυτόγραφα γιατί ακόμα δεν είχανε βγει τα καινούργια και είχαν εκτυπώσει αυτοί φωτογραφίες δικές μου και με παρακαλούσαν να υπογράψω σε αυτές. Μετά όταν επέστρεψα στο σπίτι μου στέλνανε γράμματα κανονικά με την διεύθυνσή τους, για να μην το πληρώσω εγώ, και μου ζητούσαν να τους στείλω αυτόγραφα.

Οι Γερμανοί το κυνηγάνε πάρα πολύ το αυτόγραφο, υπάρχουν ακόμα εδώ, μάλιστα αγοράζουν και CD, είναι δηλαδή ακόμα αρκετά παραδοσιακοί. Αν αγαπούν ένα τραγουδιστή είναι φαν με την καρδιά και την ψυχή τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, πιάνο και κείμενο που λέει "ΜΑΣΑΔΗ αγαπάς MAPIANNA Όταν heaven hea ΣΤΙΧΟΙ: ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ: oлra ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ"

Σε ποιες τηλεοράσεις πήγες;

Πήγα σε άλλα γερμανόφωνα  κρατίδια, ήταν να με καλέσουν και σε μία από τις δύο μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες εκπομπές, αλλά δεν με καλέσανε γιατί πήγε η Βίκυ Λέανδρος τελικά, γιατί δεν γινόταν να είμαστε δυο Ελληνίδες.

Αν εσύ αυτή τη στιγμή είχες πολλά τραγούδια θα ήταν πάρα πολύ καλό αυτό για σένα.

Ναι θα ήταν και ειδικά με αυτή την ομάδα επικοινωνίας που έχω τώρα. Σκοπεύουμε να ετοιμάσουμε και άλλα τραγούδια, ήδη τώρα το δεύτερο το έχουμε τελειώσει,  λέγεται «Συρτάκι», είναι ένα pop τραγούδι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Από ότι καταλαβαίνω είναι ήχοι και μελωδίες που ήταν εξοικειωμένοι πιο πολύ οι Γερμανοί αλλά είναι πιο φρέσκοι, σαν να είναι μία διασκευή ας πούμε των ήχων που ξέρουνε, που έχουν συνδέσει οι Γερμανοί με την Ελλάδα.

Ουσιαστικά είναι γνώριμοι ήχοι, είναι ένα είδος έθνικ μουσικής και η μελωδία που επέλεξαν να βγάλουν δεν είναι η κλασική pop, έχει Pop στοιχεία, είναι σαν τα ελληνικά κλασικά εμπορικά τραγούδια.

Σε ποια εταιρεία ανήκεις;

Αυτή τη στιγμή είμαι στη Universal.

Αν έβγαζες σε 10 τραγούδια δικά σου και είχες και άλλα 10 παλιά κλασικά ελληνικά τραγούδια, θα σε ενδιέφερε να κάνεις κάποια συναυλία στη Γερμανία;  Ενδιαφέρεσαι για κανονική καριέρα στη Γερμανία;

Εννοείται πως με ενδιαφέρει, αλλιώς δεν θα έκανα όλο αυτό τον αγώνα, έχω διαθέσει πάρα πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα σε αυτό. Απλά είχε τύχει η πανδημία και μετά προτεραιότητα είχανε οι γνωστοί τραγουδιστές και μετά βγαίναμε όλοι οι υπόλοιποι και για αυτό άργησε τόσο πολύ το «Καληνύχτα», τώρα όμως που πήραμε φόρα θα βγουν και τα υπόλοιπα τραγούδια, έχω ήδη 12 τραγούδια που είναι έτοιμα από τη Χριστίνα Μπαχ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Εκτός από τους Γερμανούς και τους Έλληνες της Γερμανίας , σε ποιους άλλους πιστεύεις ότι τους αρέσει ο ελληνικός στίχος;

Οι Τούρκοι, οι Κροάτες, οι Σέρβοι, νομίζω πως σε όλους τους Ευρωπαίους που ζουν στη Γερμανία αρέσουν τα ελληνικά τραγούδια.

Στα γράμματα τι σου γράφουν;

Μου γράφουν ότι είναι πολύ μεγάλοι φαν,  ότι είμαι ο ήλιος, μόλις ανοίγουν την τηλεόραση και με βλέπουν τους ανοίγω την καρδιά, θέλουν να τους ενημερώνω για τα επόμενα βήματά μου, για τα επόμενα τραγούδια που θα βγάλω, μου στέλνουνε κάρτες από τις περιοχές που μένουνε, λαμβάνω πολύ αγάπη και είναι πολύ ωραίο αυτό, είναι πολύ ωραία η αίσθηση.

Πόσες εμφανίσεις έκανες στην τηλεόραση;

Με το «Καληνύχτα» βγήκα τέσσερις φορές.

 

 

Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός όμως στη Γερμανία έτσι δεν είναι;

Σύμφωνα με την δισκογραφική εταιρεία μεγάλος ανταγωνισμός δεν υπάρχει, για το λόγο ότι είμαι διαφορετική και θέλουν να με προωθήσουν , να δείξω το ελληνικό στοιχείο στα γερμανόφωνα κράτη.

Πώς νιώθεις που κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα, γιατί δεν είναι εύκολο πράγμα.

Τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή , άμα θέλεις κάτι πραγματικά παλεύεις για αυτό.

Πιστεύεις πως επειδή έχεις μία ωριμότητα από τις δυσκολίες της ζωής,  σε βοηθάει αυτό να πεισμώσεις ακόμα πιο πολύ για να κάνεις καριέρα σε αυτό που βλέπεις ότι θα μπορούσες να έχεις μεγάλη ζήτηση;

Τώρα νιώθω πιο δυνατή και νομίζω πως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να κάνω καριέρα.

Η οικογένειά σου είναι κοντά σου  και τι λένε για αυτό;

Είναι δίπλα μου σε όλο αυτό, είναι περήφανοι για μένα και φυσικά χαίρονται πάρα πολύ. Επισκέφτηκα  τους γονείς μου, άκουσαν τα τραγούδια μου, ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες. Εγώ γενικά θέλω ότι κάνω,  γιατί το κάνω με αγάπη, να το εξελίξω και για αυτό θέλω δίπλα μου ανθρώπους που μου δίνουν δύναμη, μου δείχνουν αγάπη και με βοηθούν σε αυτό το πράγμα που κάνω.

Και εγώ αυτή τη στιγμή το σκοπό που έχω βάλει θέλω να τον πετύχω, μπορεί να άργησα λίγο λόγω της πανδημίας,  αλλά ξέρω τι θέλω,  ξέρω τι δεν θέλω και όλο αυτό τον αγώνα που κάνω, θέλω να τον κάνω για ένα σκοπό, αυτή τη στιγμή μοιράζομαι σε 4 κομμάτια και στη Γερμανία και στην Ελλάδα και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Για αυτό από δω και πέρα θέλω μόνο καλά πράγματα.

Και θέλω όλα τα άτομα που είναι δίπλα μου να με υποστηρίξουν, και να υπάρχει πάντα αυτή η θετική ενέργεια. Όταν κινείσαι σε δύο διαφορετικά κράτη, σε δύο διαφορετικές κουλτούρες είναι πολύ δύσκολο. Ο Έλληνας δεν ξέρει πώς λειτουργεί ο Γερμανός, ο Γερμανός δεν ξέρει πώς λειτουργεί ο Έλληνας.

Προσπαθώ πολύ, κάνω και τις μεταφράσεις στα γερμανικά, στα ελληνικά, για έναν άνθρωπο που μεγάλωσε στη Γερμανία δεν είναι τόσο εύκολο όλο αυτό. Είμαι όμως ένα άτομο που σκέφτεται θετικά και νομίζω πως με τον καιρό θα γνωρίσω και θα μάθω πολλά πράγματα στην Ελλάδα, γιατί με ενδιαφέρουν πάρα πολύ, για να μπορώ να νιώθω όμορφα. Μου αρέσει όμως πολύ αυτό που κάνω,  που κινούμαι μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, που γνωρίζω την Ελλάδα καλύτερα και τώρα που το κάνω αυτό, με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στην Ελλάδα τι θα δούμε από σένα;

Θα δούμε τρία καταπληκτικά κομμάτια που έχει γράψει ο Νίκος Μωραΐτης,  η Όλγα Κουτσούκαλη είναι η συνθέτρια,  τα οποία είναι ακριβώς γραμμένα για μένα. Για μία ελληνογερμανίδα. Εγώ μεγάλωσα με τα τραγούδια του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και αυτά τα τραγούδια εμένα με εμπνέουν στην Ελλάδα, άλλο αυτό που κάνω στην Ελλάδα και άλλο αυτό που κάνω στη Γερμανία, είναι δύο διαφορετικά πράγματα τα οποία δεν συγκρίνονται, όπως είναι δύο λαοί, δύο κράτη,  δύο διαφορετικές κουλτούρες, έτσι ακριβώς λειτουργώ σε αυτά. Όταν είμαι στην Ελλάδα, πατάω το κουμπί που λένε και γίνομαι στη  στιγμή Ελληνίδα, ναι μεν στην αρχή δυσκολεύομαι, αλλά όταν περνάνε οι μέρες, προσαρμόζομαι, νιώθω πολύ καλύτερα. Στη Γερμανία εντάξει νιώθω πιο οικεία γιατί εκεί έχω μεγαλώσει.

Όταν ήσουνα μικρή φανταζόσουν τον εαυτό σου να τραγουδάει ελληνικό στίχο, να είναι σε Ελληνική εταιρεία και να είναι και στις δύο χώρες κοντά, με τη μουσική και το τραγούδι σου; Τα ονειρευόσουν όλα αυτά;

Ονειρευόμουν ότι ήμουν σε μία σκηνή, ότι τραγουδάω, ότι χορεύω. Τότε όμως με φανταζόμουν να τραγουδάω μόνο ελληνικά. Σαν παιδί κάνεις πολλά όνειρα, μεγαλώνοντας έρχονται και τα γερμανικά, τα αγγλικά.

Ξέρω ότι όλη τη γενιά του Θεοδωράκη και του Χατζιδάκι είσαι από εκείνους που εξοικειώθηκαν και όσοι Έλληνες της Γερμανίας ζήσατε εκεί είχατε ακόμα περισσότερο αγάπη και θα έλεγα πάθος.

Σαν παιδιά μεγαλώσαμε με ελληνική μουσική, σχεδόν κάθε μέρα οι γονείς μου είχαν επίσκεψη στο σπίτι, είχαμε μεζέδες, τραγούδια, χορεύαμε στο σαλόνι και γνωρίζαμε τραγούδια από τη δεκαετία του 40, του 50, του 60, του 70, μείναμε στάσιμοι στη δεκαετία του 90, όσον αφορά τα ελληνικά τραγούδια, γιατί μετά πας και στην εφηβεία, μεγαλώνεις, έχεις άλλα ενδιαφέροντα. Τώρα αν μου πεις ένα κομμάτι που έχω να το ακούσω 20 χρόνια, το ξέρω, θα στο πω. Ακούγαμε το  «Άστα τα μαλλάκια σου», ακούγαμε το «Στο περιγιάλι το κρυφό» ,  ακούγαμε το «Πού είναι τα χρόνια ωραία χρόνια», και όταν πηγαίναμε εκδρομές, μόλις μπαίναμε στο αυτοκίνητο, τραγουδούσαμε όλοι μαζί, ο πατέρας μου, η μητέρα μου, οι αδερφές μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στους Έλληνες της Γερμανίας λέγεται ότι άρεσε πολύ ο Νταλάρας.

Ναι άρεσε πολύ ο Νταλάρας, αλλά και η Μαρινέλλα, η Χάρις Αλεξίου, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο  Λέο Λέανδρος, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο Ξαρχάκος.

Όταν αγαπάς.

Το «Όταν αγαπάς» είναι μία ροκ μπαλάντα που μιλάει για την αγάπη, και λέει «Φτάσαμε στην άκρη του κόσμου, τώρα ο καθένας χωριστά, πάρε το φιλί μου στα χέρια σου», για να είναι πάντα ζεστά, για να είσαι πάντα καλά δηλαδή,  αυτό σημαίνει ότι η αγάπη νικάει, όταν δηλαδή δύο άτομα ακόμα και αν χωρίσουν, είναι βασικό να νικάει η αγάπη, να μην υπάρχει μίσος, όπως λέει και το ρεφρέν «μισός πια δεν έχω, μόνο αγάπη εγώ για σένα»,  και αυτό είναι και ένα μήνυμα για όλους ,να αγαπάμε, να έχουμε την αγάπη μέσα μας και να σκεφτόμαστε το καλό.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Την Ελεονώρα Ζουγανέλη την ακούς σήμερα, την Δέσποινα Βανδή;

Την ακούω, και την Άννα Βίσση ,τα τελευταία χρόνια άρχισα να ακούω μουσική από το τώρα. Όμως αν μου πεις τραγούδησε ένα τραγούδι θα μου έρθει πάλι στο μυαλό τραγούδι του Χατζιδάκι , του Θεοδωράκη,  παλιό τραγούδι. Τα νεανικά τραγούδια μου αρέσουν  όμως πάρα πολύ.

Τώρα έχουμε πάρα πολύ μεγάλη σειρά νέων τραγουδιστών φαντάζομαι και αυτά με το Μωραΐτη , όπως το «Όταν αγαπάς».

Πολύ ωραίο τραγούδι, καταπληκτικοί στίχοι, μιλάνε από την καρδιά για την καρδιά και νομίζω ότι το έγραψε και για μένα, αλλά νομίζω επίσης ότι ταυτίζεται και ο καθένας με αυτό το κομμάτι.\

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Νομίζω ότι θα τραγουδήσεις και το ελληνικό ελληνικό στο γερμανικό κοινό;

Ναι φυσικά , έχουμε σκοπό να τραγουδήσω γερμανικά κομμάτια, με γερμανικούς και ελληνικούς στίχους, δηλαδή ανάμεικτα, το ίδιο και ελληνικά κομμάτια στα ελληνικά και στα γερμανικά.

Αρέσει αυτό νομίζεις; 

Τους αρέσει πολύ. Το ζητούν, η μελωδία όμως να είναι ελληνική, να δείχνει την Μαριάννα, την Ελληνίδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ