Λονδίνο 2023: 14 στα 14 και 728 παγκόσμια βραβεία για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου!

Στην κορυφή του Λονδίνου και το 2023 οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - Με 14 βραβεία σε 14 συμμετοχές και το απόλυτο 100%, ανάμεσα σε 870 ελαιόλαδα από 30 χώρες, επέστρεψαν από τον διεθνή διαγωνισμό London IOOC 2023, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου - 3 Πλατινένια, 7 Χρυσά και  4 Ασημένια Βραβεία - Νέο παγκόσμιο ρεκόρ 728 διεθνών Βραβείων

Νέα, πολύ υψηλού επιπέδου διάκριση, με 14 βραβεία σε 14 συμμετοχές των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, σημειώθηκε στον φημισμένο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου LONDON International Olive Oil Competition 2023 (LONDON IOOC 2023).

Πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα στην πόλη του Λονδίνου, από τις 20 έως τις 26 Μαΐου 2023.

Είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που διαθέτει πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια επιλογής και βράβευσης ελαιολάδων εφαρμόζοντας πολύ αυστηρά standards αξιολόγησης βάσει των γευστικών μεθόδων που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς πολύ υψηλού κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο, με την εξαιρετικά υψηλή βαθμολογία 9/10 βάσει της παγκόσμιας κατάταξης EVOO World Ranking.

Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον LONDON IOOC γίνεται με την αυστηρή μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting) από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους.

O βαθμός δυσκολίας συμπληρώνεται από τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό συμμετοχών, που για το 2023 έφτασε τα 870 ελαιόλαδα προερχόμενα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας.

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό του Λονδίνου, LONDON IOOC 2023,

  • με δεκατέσσερα – 14 - εξειδικευμένα βιολογικά - gourmet ελαιόλαδά τους,
  • συγκεντρώνοντας βαθμολογίες που ξεπέρασαν ακόμα και το 96%,
  • τιμήθηκαν με τον αριθμό των δεκατεσσάρων – 14 - βραβείων.

Συνολικά, βραβεύτηκαν με 3 πλατινένια, 7 χρυσά και 4 ασημένια βραβεία υψηλού κύρους και αναγνώρισης.

Ειδικότερα, τα δεκατέσσερα (14) βιολογικά και gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που βραβεύθηκαν στον LONDON IOOC για το 2023 είναι:

Η εξαιρετική αυτή απόλυτη επιβράβευση του 100% στο Λονδίνο είναι διεθνούς κύρους, και ταυτόχρονα σηματοδοτεί μια διάκριση πολύ υψηλού επιπέδου στο χώρο της ελαιοκομίας για την χώρα μας, την Ελλάδα, τον τόπο μας τη Σπάρτη, τη Λακωνία καθώς και για την πορεία των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου εδώ και 31 χρόνια.

Νέο ρεκόρ 728 παγκόσμιων βραβείων
Παράλληλα με τις δεκατέσσερις – 14 - αυτές βραβεύσεις σε ισάριθμα ελαιόλαδα τους στο Λονδίνο, οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου δημιουργούν ένα νέο ρεκόρ 728 παγκόσμιων βραβείων στους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς διαγωνισμούς του κόσμου.

«…Είναι ιδιαίτερη τιμή τα βιολογικά, Single Estate ελαιοπροϊόντα ενός Έλληνα ελαιοπαραγωγού να αναγνωρίζονται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς για την υψηλή ποιότητα τους, για την καινοτομία στην παραγωγή τους, την μοναδική γεύση και τους υπέροχους συνδυασμούς τους, ενώ παράλληλα να θεωρούνται από τα κορυφαία διεθνώς», έλεγε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ