Τόνια Αντωνίου, μόνο στο eirinika: Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ξαναβάλουμε από την πίσω πόρτα τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου

Υποψήφια στο Νότιο Τομέα της Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ, η Τόνια Αντωνίου μοιράζεται τον χρόνο της στην πολιτική, την οικογένεια και τους ελαιώνες, πιστεύει ότι η πολιτική συμμετοχή είναι αυτή που προκαλεί μικρές ή μεγάλες αλλαγές.

«Η ψήφος είναι όπλο στα χέρια των νέων» λέει Τόνια Αντωνίου σε μία συνέντευξη smart και την Ειρήνη Νικολοπούλου για το eirinika.gr.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο

ΠOIA EINAI H TONIA ANTΩNIOY;

Να μιλήσω δηλαδή σε τρίτο πρόσωπο; Λοιπόν, είναι μια Ελληνίδα που από μικρή εργάζεται και αγωνίζεται, όπως όλες οι γυναίκες μέσα από διάφορους ρόλους. Στην εργασία, στην οικογένεια, στην πολιτική, αλλά και στους ελαιώνες της.  Μια γυναίκα που κατάφερε να προχωρήσει και να αναδειχθεί σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, όπως είναι δυστυχώς ακόμα στη χώρα μας, ο χώρος της πολιτικής. Πάνω απ’ όλα όμως ένας άνθρωπος που συνεχίζει να μάχεται για τις ιδέες και τις αξίες του, πιστεύοντας βαθιά στη συλλογική προσπάθεια. Γιατί το εμείς είναι πιο ισχυρό από το εγώ.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "E t Πόν Τόνια A Αντωνίου ΠΑΣΟΚ Υποψήφια Βουλευτής Νότιου Αθήνας"

ΓIATI AΠOΦAΣIΣATE NA AΣXOΛHΘEITE ME THN ΠOΛITIKH;

Γιατί πίστευα ότι η πολιτική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Βέβαια ασχολήθηκα με την πολιτική από τα μαθητικά μου χρόνια, σε εποχές που υπήρχαν μεγάλα οράματα για κοινωνικές αλλαγές και για να αποκτήσει η χώρα μας μια αξιοπρεπή θέση μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Τα κίνητρα αυτά σήμερα παραμένουν, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που οι κοινωνικές ανισότητες και η ανασφάλεια αυξάνονται δραματικά, ενώ οι γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, η κλιματική κρίση και η ψηφιακή επανάσταση θέτουν νέες προκλήσεις.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και πλήθος

ΠOIA ΠIΣTEYETE OTI EINAI TA MEΓAΛYTEPA ΠPOBΛHMATA ΠOY ANTIMETΩΠIZEI H EPΓAZOMENH ΓYNAIKA KAI TI ΠPOTEINETE;

Η κρίση χτύπησε πολύ πιο βαριά τις γυναίκες αναγκάζοντας πολλές από αυτές να τεθούν εκτός εργασίας και να μείνουν το σπίτι. Οι Ελληνίδες είναι πρώτες σε ανεργία στην Ευρώπη, ενώ στο εργασιακό περιβάλλον για πολλές γυναίκες επικρατεί μια ζούγκλα. Πολύ συχνά δεν έχουν πλήρη απασχόληση, οι μισθοί τους είναι κατώτεροι από των ανδρών, ενώ μητρότητα τιμωρείται από τους εργοδότες. Με απλά λόγια δεν τις προσλαμβάνουν ή και τις απολύουν. Έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο και η μητρότητα να επιδοτείται, με δεδομένο το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμά του προβλέπει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας της μητρότητας, ξεκινώντας από την δυνατότητα πρόσβασης όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, τη γενναία επιδότηση εργοδοτικών εισφορών για την πρόσληψη γυναικών και ειδικά φορολογικά κίνητρα για τις νέες επαγγελματίες και επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το επίδομα μητρότητας των μη μισθωτών γυναικών πρέπει να φτάσει στα επίπεδα των μισθωτών ασφαλισμένων, προκειμένου το παιδί να έχει κοντά του τη μητέρα του, ενώ με την πρότασή μας για 150.000 κοινωνικές κατοικίες στοχεύουμε να αντιμετωπίσουμε τα πρόβλημα με τα υψηλά ενοίκια που δεν επιτρέπουν στα νέα ζευγάρια να χτίσουν αυτόνομα τη ζωή τους.  

TO MHNYMA ΠOY ΘA ΘEΛATE NA ΣTEIΛETE ΣTOYΣ NEOYΣ;

Μπορεί κάποιοι να μην ασχολούνται με την πολιτική, αλλά ασχολείται η πολιτική με αυτούς. Να μην της επιτρέψουμε να το κάνει αυθαίρετα! Η πολιτική συμμετοχή είναι αυτή που προκαλεί μικρές ή μεγάλες αλλαγές. Η ψήφος είναι όπλο στα χέρια των νέων. Εάν θέλουμε να αλλάξει η πραγματικότητα που βιώνουμε γύρω μας, πρέπει να λέμε κάθε στιγμή, όποτε απαιτείται, τα δικά μας ισχυρά όχι ή τα μεγάλα μας ναι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΠOIA EINAI H EIKONA ΠOY ΘA ΘEΛATE NA ΠAPOYΣIAZEI H EΛΛAΔA TO 2050;

Θέλω η Ελλάδα το 2050 να είναι ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας και ευημερίας για τους πολίτες της με ίσα δικαιώματα για όλους. Μια όμως από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, είναι να εμποδίσουμε το δημογραφικό μαρασμό. Γιατί σύμφωνα με τα άσχημα σενάρια η χώρα μπορεί να έχει πληθυσμό έως και 2 εκ. μικρότερο από τον σημερινό έως το 2050.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΠOIA ΣTOIXEIA KATA TH ΓNΩMH ΣAΣ ΣYNΘETOYN MIA ΣYΓXPONH KOINΩNIA;

Ένα ανοιχτό δημοκρατικό κράτος δικαίου, με ισχυρούς θεσμούς, διαφάνεια και λογοδοσία, μια ανάπτυξη βιώσιμη, ένα κοινωνικό κράτος που προσφέρει υψηλά επίπεδα υγείας, παιδείας, κοινωνικής προστασίας και συμπερίληψης στους πολίτες του και τέλος μια ενεργή κοινωνία των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο που οι χώρες οι οποίες έχουν υψηλές επιδόσεις στα πεδία αυτά, προσφέρουν και το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στους πολίτες τους, σύμφωνα με τις μετρήσεις των διεθνών οργανισμών.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

TI ΣAΣ ΦOBIZEI ΠEPIΣΣOTEPO ΣHMEPA;

Δε με φοβίζει κάτι. Με προβληματίζει όμως ότι όσο συνεχίζουν να αυξάνονται οι ανισότητες και να ευημερούν όλο και πιο λίγοι, εις βάρος των πολλών, αυτό μπορεί να πυροδοτήσει αστάθεια και κοινωνική έκρηξη και να συνεχιστεί η μετανάστευση των νέων ανθρώπων. Με προβληματίζει επίσης ότι ενώ όλοι συζητούν διεθνώς για την κλιματική κρίση, αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη, στη χώρα μας τα θέματα αυτά, που είναι υπαρξιακά για την ανθρωπότητα, μένουν στο περιθώριο του πολιτικού διάλογου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ENA ΓNΩMIKO H PHTO ΠOY ΣAΣ EKΦPAZEI KAI ΘA ΘEΛATE NA MOIPAΣTEITE;

«Χωρίς τους οραματιστές οι άνθρωποι θα ζούσαν ακόμα στις σπηλιές» του Γάλλου μυθιστοριογράφου Ανατόλ Φρανς

MEΓAΛYTEPO ΠPOTEPHMA H EΛATTΩMA ΣAΣ;

Το πείσμα μου είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και το μεγαλύτερο ελάττωμά μου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΠΩΣ ΠEPNATE TON EΛEYΘEPO XPONO ΣAΣ, AΓAΠHMENH TAINIA, MOYΣIKH, ΦAΓHTO H AΛΛO;

Υπάρχουν οι στιγμές προσωπικής χαλάρωσης με μια καλή σειρά, όπως η Γη της Ελιάς, αλλά συχνά επιδιώκω να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου, όποτε υπάρχει, με τους φίλους μου. Οι μουσικές μου επιλογές είναι μεγάλου φάσματος, από την παραδοσιακή και τη λαϊκή μουσική, μέχρι το έντεχνο και η ροκ. Όσο για το φαγητό, οι αγαπημένες μου επιλογές μου είναι ρουμελιώτικες, αρνί σούβλας και πίτες.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

H AΘHNAIKH PIBIEPA ΓIA NA OΛOKΛHPΩΘEI XPEIAZETAI ΔIAKOMMATIKH KAI TOΠIKH ΣYNEPΓAΣIA. TI ΘA KANETE ΓI' AYTO;

Εμείς στηρίζουμε τα μεγάλα έργα στην περιοχή μας, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς να δημιουργούν «τείχη» για τους πολίτες. Όμως επικρίναμε την Κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή για την έλλειψη οράματος, συντονισμού, αλλά και διαβούλευσης με τους πολίτες, τόσο για το παραλιακό μέτωπο μπροστά στο Μοσχάτο και το Φάληρο, όσο και για ολόκληρη την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πέρασε μια ολόκληρη τετραετία για να βρεθούν οι πόροι για τη δεύτερη φάση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, που είναι και η πιο ουσιαστική, ενώ τα μπάζα από την πρώτη φάση παραμένουν και σχηματίζουν ένα βουνό. Η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» έχει υποβαθμιστεί σε ένα έργο «ποδηλατόδρομου», με άγνωστο ορίζοντα ολοκλήρωσης. Η δική μας πρόταση προβλέπει μεγαλύτερη συμμετοχή των παραθαλάσσιων δήμων για τη συνολική ανάπλαση, ώστε να εξυπηρετούνται τόσο οι ανάγκες των δημοτών, όσο και των επισκεπτών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΣYMΦΩNEITE ME THN ΣTAΣH TOY KOMMATOΣ ΣAΣ ΣE ΣXEΣH ME TIΣ ΣYNEPΓAΣIEΣ

Φυσικά! Άλλωστε έχουμε αποδείξει, ότι έχουμε και κουλτούρα συναινέσεων και κουλτούρα συνεργασιών. Θυμίζω ότι ενώ η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011, για να ορκιστεί μια ευρύτερης νομιμοποίησης κυβέρνηση προκειμένου να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές. Θυμίζω επίσης ότι τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ, όσο και επί Νέας Δημοκρατίας, δεν εκφράζαμε μια μόνιμη άρνηση, αλλά ψηφίζαμε νομοσχέδια που θεωρούσαμε θετικά για τους πολίτες και τη χώρα. Όμως λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ξαναβάλουμε τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα στο Μαξίμου, από την πίσω πόρτα, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός δεν θα τους ανοίξει την κεντρική είσοδο της αυτοδυναμίας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

EIΣTE "BOYΛEYTHΣ-AΓPOTHΣ". ...EINAI ENA ΘEMA ΠOY ΘA..."KAΛΛIEPΓHΣETE " ΣTHN EΠOMENH BOYΛH ME THN ΠPOΩΘHΣH TΩN ZHTHMATΩN TOY ΠPΩTOΓENΟΥΣ TOMEA;;

Το μεγαλύτερα προβλήματα των αγροτών είναι το κόστος παραγωγής και η χαμηλή διαπραγματευτική τους δύναμη απέναντι στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους. Οι έμποροι αγοράζουν υπερβολικά φτηνά από τους παραγωγούς και πουλάνε υπερβολικά ακριβά στους καταναλωτές. Χρειάζονται ρυθμίσεις παρεμβατικού χαρακτήρα, ώστε να πέσει το κόστος παραγωγής και να εξορθολογιστούν τα τεράστια περιθώρια κέρδους των μεσαζόντων, υπέρ των αγροτών και των καταναλωτών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί, γιατί μόνο σε αυτόν μπορεί να στηριχθεί και ο δευτερογενής τομέας, δηλαδή η μεταποίηση.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Αυτές τις δύο φωτογραφίες ανέβασε σήμερα η Τόνια Αντωνίου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook για τη Γιορτή της Μητέρας

Θα πρέπει επίσης να συνδέσουμε τον αγροδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό μας, ώστε να κάνουμε γνωστά τα προϊόντα μας και να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ