Topwoman η αστροναύτισσα Κάιλα Μπάρον περιγράφει την... διαστημική της εμπειρία - Τι έτρωγε, πώς πήγαινε τουαλέτα (φωτό - βίντεο)

Η απίθανη ζωή στο διάστημα! 

Μια γυναίκα αστροναύτης της NASA που πέρασε σχεδόν έξι μήνες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) αποκάλυψε πώς ήταν να ζεις 250 μίλια πάνω από τη Γη σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας, αποκαλύπτοντας τα πάντα, από τις συνήθειες της τουαλέτας μέχρι τα προγράμματα άσκησης.

Η Kayla Barron, από το Richland της Ουάσινγκτον, ήταν μέλος του πληρώματος της Expedition 66 από τις 10 Νοεμβρίου 2021 έως τις 6 Μαΐου 2022 και στο πλαίσιο της αποστολής της διεξήγαγε διάφορα επιστημονικά πειράματα για να βοηθήσει στον εντοπισμό νέων υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό μελλοντικών διαστημικών σκαφών.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο διάστημα, η 35χρονη Kayla μοιράστηκε εικόνες και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ένα πρόσφατο θέμα στο Reddit έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβαινε στα παρασκήνια του ISS.

 

Σε ερώτηση ενός οκτάχρονου για το πώς πηγαίνει στην τουαλέτα, η ίδια αποκάλυψε: «Έχουμε διαστημικές τουαλέτες με ανεμιστήρες που δημιουργούν αναρρόφηση για να απομακρύνουν τα απόβλητα από το σώμα μας. Κατουράμε σε έναν σωλήνα με χωνί στην άκρη και αφοδεύουμε σε μια σακούλα μέσα σε ένα δοχείο. Χρειάζεται να το συνηθίσουμε, αλλά δουλεύει πολύ καλά!».

 

 

 

 

Ύπνος

Όσον αφορά τον ύπνο, η Κάιλα εξηγεί ότι, καθώς ο ISS περιστρέφεται γύρω από τον πλανήτη κάθε 90 λεπτά, τα πληρώματα βιώνουν 16 ανατολές και δύσεις του ήλιου κάθε μέρα και «περνούν περίπου τον μισό χρόνο στον ήλιο και τον μισό χρόνο στη σκιά».

Ωστόσο, επειδή οι άνθρωποι ακολουθούν έναν κύκλο περίπου 24 ωρών -γνωστός και ως κιρκάδιος ρυθμός-, έτσι δομούν και οι αστροναύτες τις ημέρες τους στο Διάστημα.

 

 

 

 

 

 

Η Κάιλα και οι σύντροφοί της στο πλήρωμά της εργάζονταν με την ώρα Γκρίνουιτς (GMT) και συνήθως κοιμόντουσαν από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί.

Tο κονσερβοποιημένο κοτόπουλο τεριγιάκι

Τα γεύματα ακολουθούσαν επίσης παρόμοια δομή με τη Γη και τα αποξηραμένα γεύματα που είχε ήταν πολύ καλύτερα από ό,τι φανταζόταν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια.

Ορισμένες από τις αγαπημένες της μαγειρικές δημιουργίες περιλάμβαναν κις λαχανικών, ζυμαρικά με γαρίδες και «ίσως το πιο πολυπόθητο: το κονσερβοποιημένο κοτόπουλο τεριγιάκι της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».

 

 

 

 

Λούσιμο μαλλιών

Σε ένα άλλο κλιπ, η Kayla δείχνει στους θεατές πώς πλένει τα μαλλιά της στο διάστημα.

Καθώς το νερό συμπεριφέρεται διαφορετικά στη μηδενική βαρύτητα, καθώς επιπλέει αντί να πιτσιλάει, η αστροναύτης δείχνει πώς πρέπει να χρησιμοποιεί μια σακούλα με ένα καλαμάκι για να εκτοξεύει το νερό απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής της.

 

Με αυτόν τον τρόπο, το νερό απορροφάται από τα μαλλιά της αντί να διαφεύγει.

Στη συνέχεια πρέπει να δουλέψει με τα δάχτυλά της στα μαλλιά της για να βεβαιωθεί ότι όλες οι τούφες της είναι υγρές, αναφέρει η Daily Mail.

 

Αφού γίνει αυτό, χρησιμοποιεί μια "μπάρα σαμπουάν", πριν το ξεπλύνει τρεις με τέσσερις φορές για να ελέγξει ότι έχουν φύγει όλοι οι αφροί.

Στο βίντεο φαίνονται τα μαλλιά της να στέκονται όρθια μόλις τελειώσει το λούσιμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ