Maison Faliakos: O Χρήστος Πετρίδης και ο Βενέδικτος Αντύπας συνδυάζουν τη γοητεία του κλασικού - από τους μεγαλύτερους οίκους Ηaute Couture της χώρας μας

Ο Χρήστος Πετρίδης, Chief Creative Officer και ο Βενέδικτος Αντύπας, Creative Director, χτίζουν από κοινού μια νέα ταυτότητα για το Maison Faliakos. 

Το Maison Faliakos ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1981 από τον Κώστα Φαλιάκο, μετρώντας πλέον 40 χρόνια ιστορίας στην ελληνική βιομηχανία της μόδας. 

Costas Faliakos

Το 2003, ο Χρήστος Πετρίδης αναλαμβάνει το τιμόνι του οίκου, έχοντας διατελέσει το δεξί χέρι του Κ. Φαλιάκου, και οδηγεί το Maison Faliakos σε νέα μονοπάτια δημιουργίας και εξέλιξης.

Σήμερα, ο Χρήστος Πετρίδης, Chief Creative Officer και ο Βενέδικτος Αντύπας, Creative Director, χτίζουν από κοινού μια νέα ταυτότητα για το Maison Faliakos, αξιοποιώντας πλήρως την πλούσια κληρονομιά και ιστορία του οίκου.

Η εμπειρία τόσων ετών εγγυάται δημιουργίες υψηλής ποιότητας με άψογη κατασκευή που ξεχωρίζουν ως σχέδια στις συλλογές Haute Couture, Bridal και Prêt-a-Porter, πάντα πιστά στη θρυλική ταυτότητα του οίκου.

Το μεγάλο Brand θα βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες σχεδιαστές, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστων Μόδας, που θα συμμετάσχουν με δημιουργίες τους στο 2ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ του Καναδά, που διοργανώνει στις 25 Απριλίου το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ) με σκοπό τα έσοδα απο την βραδιά να διατεθούν υπέρ της επιστημονικής έρευνας γιά τη έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου.

Δείτε επίσης: 14 Έλληνες σχεδιαστές στο Μοντρεάλ για σπουδαίο σκοπό: Η Ορσαλία, η Ιουστίνη και η Ειρήνη υποδέχονται την ελληνική μόδα στον Καναδά

 

είτε επίσης:

 Made in Greece ο σχεδιαστής Γιώργος Ελευθεριάδης: Τα ρούχα του φτάνουν μέχρι την Ιαπωνία, τη Γαλλία, την Σιγκαπούρη (φωτό)

Made in Greece η Ιωάννα Κουρμπέλα: Η Ελληνίδα που σχεδιάζει ρούχα - μορφές έκφρασης - Οι δημιουργίες της, ωδή στην σύγχρονη γυναίκα

Made in Greece η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, Λιάνα Καμπά: Διαφάνειες, sur mesure, υψηλή ραπτική & λεπτομέρειες αθάνατων ρούχων

Made in Greece ο Dimitris Dassios: Ο Έλληνας designer με την στόφα καλλιτέχνη - Ρούχα & αξεσουάρ του πουλιούνται σε 18 χώρες από Ιταλία έως Κίνα

Made in Greece ο Άγγελος Μπράτης: Ο σχεδιαστής που θριαμβεύει στο εξωτερικό - Οι δημιουργίες του, απλές & λιτές, σε συναρπαστικά ελληνικές γραμμές

Made in Greece ο Κωνσταντίνος Τσιγαρός: Ο γοητευτικός σχεδιαστής μόδας από τη Θεσσαλονίκη με άποψη - "Η μόδα πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους" (φωτό & βίντεο)

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του, το Maison Faliakos, υπηρέτησε, ανέδειξε και συνέβαλε στην εξέλιξη της χειροτεχνίας της υψηλής ραπτικής.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μέσω της μαγείας και της απαράμιλλης ομορφιάς της υψηλής ραπτικής και των τεχνικών της, μέσω της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης, που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πραγματικών γυναικών, ενθαρρύνοντάς τες να αγκαλιάσουν τις ατέλειες με απλή κλασική ραπτική, μέσω των συλλογών Pret-a-Porter και των κομματιών που ράβονται επανειλημμένα αποκλειστικά σε συγκεκριμένα μεγέθη.

 

Σε όλη τη γκάμα των προϊόντων που δημιουργούνται στο Maison Faliakos, η υψηλή ραπτική και οι αξίες της κυριαρχούν, άλλοτε ανοιχτά και λαμπρά, εξυμνώντας την τεχνογνωσία του ατελιέ και άλλοτε "κρυφά" στη μαεστρία ενός sleeve glue ή στην αιθέρια κίνηση ενός φαινομενικά απλού Ready-to-Wear ρούχου.

 

 

Σε παλαιότερη συνέντευξή στο paramano του ο Βενέδικτος Αντύπας μιλά για την γυναίκα στην οποία απευθύνονται οι δημιουργίες του οίκου. ''Σε αυτή που δεν γεννήθηκε για να ακολουθεί αλλά για να οδηγεί, να δημιουργεί εικόνες και να εμπνέει συναισθήματα μέσα από την προσωπικότητα και το ντύσιμό της'', απαντά. 

 

 

 

 

Η προετοιμασία της φόρμας και οι σωστές μετρήσεις, τα διπλά σημάδια και οι κεντρικές οπές, το κόψιμο στον πάγκο με βάση την αντίληψη της τρίτης διάστασης του ανθρώπινου σώματος, ο σεβασμός στις καμπύλες και τόσα άλλα που συμβάλλουν στη σωστή προσέγγιση του ραψίματος, συναντούν στο επόμενο στάδιο την ομορφιά του κεντήματος, το πάντρεμα παλαιών και νέων τεχνικών και τη δημιουργική ελευθερία της χειροποίητης εκτύπωσης, του χειροποίητου απλικέ και των πλήρως κεντημένων τμημάτων που κοσμούν πολλά κομμάτια του Maison Faliakos.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ