Χυμός ελιάς, άγριο μέλι και θασιώτικες ελίτσες - γνήσια και ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα, από όλη την Ελλάδα

Η γευστική δοκιμή στο τραπέζι του αθηνοραμαUmami.gr περιλάμβανε αυτή τη φορά μια σειρά εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε όμορφες συσκευασίες της εταιρίας Karpos company, που δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια κυρίως στην αγορά του εξωτερικού με φανατικούς πελάτες ακόμα και στην Ιαπωνία.

Η γευστική δοκιμή στο τραπέζι του αθηνοραμαUmami.gr περιλάμβανε αυτή τη φορά μια σειρά εκλεκτά ελληνικά προϊόντα σε όμορφες συσκευασίες της εταιρίας Karpos company, που δραστηριοποιείται εδώ και τέσσερα χρόνια κυρίως στην αγορά του εξωτερικού με φανατικούς πελάτες ακόμα και στην Ιαπωνία.

Χυμός ελιάς, άγριο μέλι και θασιώτικες ελίτσες για βραβείο

Δοκιμάσαμε το εξ. παρθένο ελαιόλαδο Olive Juice, από ποικιλία κορωνέικη, ένα ελαιόλαδο αφιλτράριστο, από τη χειμωνιάτικη συγκομιδή του 2013: ελαιόκαρπος μαζεμένος με το χέρι, από αιωνόβια ελαιόδενδρα που δεν ποτίζονται και δεν δέχονται καμμιά τεχνητή παρέμβαση. Ευγενικά φρουτώδες, συνδυάζει αρώματα φρέσκου αμύγδαλου και καρυδιού με νότες ελιάς, αρκετά λιπαρό και πλούσιο στο στόμα, με καρυδάτη επίγευση. Το χαρακτηρίσαμε πολύ καλό. Οι ελιές Χαλκιδικής ήταν τραγανές, με αρκετή σάρκα και σωστό αλάτι, πολύ νόστιμες. Οι μικρές ελιές Θάσου στεγνωμένες στον ήλιο είχαν ώριμη, βαθειά γεύση και τιμήθηκαν με βραβείο Grate Taste award 2013.

Η Karpos company συνεργάζεται με τον γνωστό παραγωγό βιολογικής ντομάτας και μελιών Αλέξανδρο Γκουσιάρη. Η συνεργασία τους, εκτός των άλλων, έχει βγάλει την πρωτότυπη "summer tomato with yellow rice" ένα βαζάκι με τα υλικά και τη γεύση γεμιστής ντομάτας  -η ντομάτα πολύ νόστιμη- που θα εκτιμηθεί σίγουρα πολύ στο εξωτερικό. Δοκιμάσαμε και τα τραγανά στεγνά παστελάκια, όλο αρωματικό σουσάμι, ένα πολύ υγιεινό σνακ και τα σαρκώδη αρωματικά ξερά σύκα από την Εύβοια, φυσικά στεγνωμένα στον ήλιο. Από την πολύ αξιόλογη συλλογή μελιών τους, το βραβευμένο με Grate taste gold 2013 "wild honey from ivy and herbs" είναι ένα άγριο μέλι που συλλέγεται την άνοιξη από υψόμετρο 1200 μ. στον Ταΰγετο και μοσχοβολάει γοητευτικά αρώματα βοτάνων, λουλουδιών, μαύρης πεύκης ενώ αφήνει και τη χαρακτηριστική επίγευση της καστανιάς.

 Η Karpos company ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια με σκοπό να βάλει την ετικέτα της μόνο σε γνήσια και ξεχωριστά ελληνικά προϊόντα, που οι άνθρωποί της επιλέγουν από μικρούς παραγωγούς, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Ο Κωνσταντίνος Ελέζης μας είχε μιλήσει με πολύ ενθουσιασμό στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή-Γεύσεις, στο όμορφο περίπτερο της  Karpos company: " Είναι εντυπωσιακό! Μέσα σε τρεις μέρες, από την επαφή μας με τον κόσμο μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε τώρα τέσσερα χρόνια… Πήραμε ένα άμεσο, πολύτιμο  feed back!"

Ντίνα Γκρουμούτη για το athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ