Κώστας Καρατσώλης: Ποιος είναι ο «Στέλιος» της 17 Νοέμβρη – Ο γιός του συνελήφθη στην Πάτρα για συμμετοχή του ληστείες

Ο Κώστας Καρατσώλης καταδικάστηκε για τη συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη. Συνελήφθη σε οικογενειακές διακοπές και αποφυλακίστηκε το 2010.

Το φως της δημοσιότητας είδε και πάλι το όνομα του Κώστα Καρατσώλη, του "Στέλιου" της 17 Νοέμβρη, δέκα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Αφορμή ήταν η σύλληψη του 28χρονου γιου του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δραστηροποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας. Οι επτά συνολικά μέχρι στιγμής συλληφθέντες, που εμπλέκονται σε σειρά από ένοπλες ληστείες τραπεζών, υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ, ήταν στην πλειονότητα τους παλιοί γνώριμοι των αρχών, καθώς είχαν απασχολήσει για συμμετοχή σε επεισόδια του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο 57χρονος σήμερα "Στέλιος" αποφυλακίστηκε το 2010 έχοντας εκτίσει την ποινή που του είχε επιβληθεί για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη, σε ληστεία και έκρηξη.

Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη, ενώ η απόφαση του Εφετείου ήταν 17 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση, σε ληστεία και έκρηξη.

Ο Κώστας Καρατσώλης γεννήθηκε το 1966 στην Αγιά Πάργας. Υποστήριξε ότι στρατολογήθηκε στην οργάνωση το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη σε μια συνάντηση που είχε κανονίσει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον Σάββα Ξηρό. Αυτοί ήταν και οι άνθρωποι που του διάλεξαν το ψευδώνυμο "Στέλιος". Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο, όπου παραθέριζε με την οικογένειά του.

Ο ίδιος στην απολογία του, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό είχε κρατήσει αποστάσεις - ανακαλώντας την προανακριτική ομολογία του- λέγοντας πως ουδέποτε είχε σχέση με τη 17 Νοέμβρη. Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις της έδρας είχε πει "Δεν είχα τα λογικά μου. Ούτε ήξερα τι υπέγραψα. Το κατάλαβα όταν πήγα στον εισαγγελέα και μου είπε γιατί κατηγορούμαι".

Ο Κώστας Καρατσώλης ισχυρίστηκε επίσης πως αυτό που ήθελαν οι αστυνομικές αρχές ήταν να "δέσουν μια ομάδα γύρω από τον Γιάννη Σερίφη" και πρόσθεσε: "Εγώ ήμουν φίλος με τον Ηρακλή Κωστάρη και τον Θωμά Σερίφη που ήταν συγγενείς και συγχωριανοί του Σερίφη. Στην Ασφάλεια επί 18 ώρες αυτό μου έλεγαν: Τον Μπαρμπα Γιάννη θέλουμε, πέστα και θα φύγεις".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ