Δημήτρης Σκαρμούτσος: Εύκολα μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα τυριών - Θα τα λατρέψετε!

Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου...

ΥΛΙΚΑ

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου:

500 γρ. κιμά κοτόπουλου, άπαχο

1 φλ. ψίχουλα ψωμιού

½ κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη

1 αβγό

1/3 φλ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

¼ κ.γ. μπαχάρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα τυριών:

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 φλ. γάλα

2 φλ. ζωμό κότας

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

1 φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη

1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη

½ φλ. τυρί φέτα, πικάντικη, τριμμένη

πιπέρι λευκό, κατά βούληση

1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι.

Φοράμε γάντια μίας χρήσης και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.

Με υγρά χέρια πλάθουμε τα μπιφτέκια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε για 4 -5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά.

Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπιφτέκια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. 

Για τη σάλτσα τυριών:

Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.

Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να σιγοβράζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα πυρέξ όλη τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και τη φέτα.

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε λευκό πιπέρι και βάζουμε επάνω στη σάλτσα τα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ