Και παίρνω στο τηλέφωνο τον Στέλιο Παρλιάρο και του λέω: «Κάτι γλυκό αλλά χωρίς θερμίδες;» -«105 θερμίδες, κεκάκια light μούρλια, σου έχω», μου απαντά- Αχ και είχα μια λιγούρα ...

Χωρίς βούτυρο και λάδι, με λίγα αυγά και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών τρώμε γλυκό χωρίς να χαλάσουμε και τη δίαιτα.

Χωρίς βούτυρο και λάδι, με λίγα αυγά και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών τρώμε γλυκό χωρίς να χαλάσουμε και τη δίαιτα.



(Φωτό: Άλκης Καλούδης)

Υλικά

3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη άχνη
125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο για τις φόρμες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγο βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη ή λάδι για τις φόρμες (μπορούμε να το παραλείψουμε τελείως αν έχουμε φόρμες σιλικόνης ή χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό χαρτί)

Μερίδες 10
Προετοιμασία 30΄    
Ψήσιμο 15΄ - 20΄



Διαδικασία

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με την άχνη έως ότου αφρατέψουν πολύ και ασπρίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
 
Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το γιαούρτι και το ξύσμα και χτυπάμε για λίγο ακόμη έως ότου ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε -κοσκινίζοντας- το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μικρές φόρμες της αρεσκείας μας, τις γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας.
 
Διατροφικό σχόλιο Light ατομικά κέικ τέλεια για πρωινό ή για σνακ και με μόλις 105 θερμίδες ανά μερίδα. Δεν περιέχουν πολλά λιπαρά. Η αντιστοιχία σε χοληστερίνη είναι περίπου 60 mg/μερίδα, ποσό που αντιστοιχεί στο 1/3 της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ