Σούπερ κεφτεδάκια γιαλαντζί με κόκκινες φακές και πλιγούρι μόλις ετοίμασε για σας ο Γιάννης Τόμπας και τα έστειλε πακέτο από τη Νέα Υόρκη!‏



Υλικά

1 κούπα πλιγούρι πλυμένο και σουρομένο

1 κούπα φακές κόκκινες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κούπας ελαιόλαδο

1 ½ κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

1 κουταλάλι του γλυκού κύμινο

το χυμό ενός λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

αλάτι

½ κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο

Φύλλα μαρουλιού και φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα.


Εκτέλεση

Σε μια μεσαία κατσαρόλα βράζουμε τις φακές με 2 ½ κούπες νερό σε μέτρια φωτιά.Όταν μίνει λίγο νερό προσθέτουμε το πλιγούρι.Ανακατέυουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί όλο το νέρο.Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφίνουμε στην άκρη.Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διαφανές,στη συνέχεια προθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απο τον μαιντανό και το λεμόνι,τα προσθέτουμε όλα στην κατσαρόλα που έχουμε στην άκρη με τις φακές και το πλιγούρι,ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε τον μαιντανό και το λεμόνι,ανακατεύουμε καλα το σκεπάζουμε και το αφίνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.Πλάθουμε σε  μικρά οβάλ σχήματα.Σερβίρουμε με φύλλα λεμονιύ και φέτες λεμονιού.

Who is Who




Ο Γιάννης Τόμπας είναι μόλις 25 χρονών είναι ένας νέος ανερχόμενος chef.
Κατάγεται από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας σήμερα ζει μόνιμα στην Νέα Υόρκη.
Το μικρόβιο της μαγειρικής μας λέει ο ίδιος το κόλλησε από την γιαγιά του.
Στα 18 του άρχισε να ταξιδεύει με εμπορικά πλοία του ομίλου Ωνάση σε όλο τον κόσμο σαν δόκιμος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού, κατά την διάρκεια των ταξιδιών του σε πολλές χώρες είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλές διαφορετικές κουζίνες, μέχρι τότε η μαγειρική για αυτόν ήταν το χόμπι του.
Σε ενα ταξίδι του στην κουζίνα του πλοίου μαθήτευσε δίπλα σε έναν απ’ τους chef's της οικογένειας Ωνάση Γιώργο Χελώνα. Μετά από αυτό το ταξίδι του εγκαταλείπει τα πλοία και αποφασίζει να κάνει το χόμπι του την μαγειρική επάγγελμα.
Παρακολούθησε μαθήματα μαγειρικής και υγιεινής των τροφίμων στην Αγγλία στο Colchester Institute.
Επίσης μαθήτευσε και απόκτησε πολλές γνώσεις δίπλα στην Πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας στην Αμερική Μαρία Λόη
Δάσκαλος του στη ζαχαροπλαστική είναι ο γνωστός Pastry Chef στο Μανχάταν Mauricio Santelice
Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Chef's Club Of Greece
Εργάστηκε σε γνωστό εστιατόριο και σαν ιδιωτικός chef στο Λονδίνο
Εργάστηκε σαν executive chef στο πρώτο Ελληνικό εστιατόριο στην Τζαμάικα της Καραϊβικής
Σήμερα ανήκει στην ομάδα της Πρέσβειρας της Ελληνικής Κουζίνας στην Αμερική Μαρίας Λόη


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ