Χειροποίητη Νηστίσιμη Σπανακόπιτα με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής μας φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης



ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ


1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμμάρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με βασιλικό "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΚΗΣ", Σειρά "Αρώματα της Μεσογείου".
15 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
όσο νερό χρειαστεί το ζυμάρι

ΥΛΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΗ ΣΠΑΝΑΚΙ

1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο
1 κουταλάκι αλάτι
250 γραμμάρια Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο με βασιλικό ή τριαντάφυλλο ή φασκόμηλο ή λεβάντα ή δεντρολίβανο απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βαθειά λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μαλακό ζυμάρι στο οποίο ρίχνουμε προσεχτικά το νερό!!!!
Μόλις φτιάξουμε την ζύμη μας την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να γίνει για 15 με 20 λεπτά.
Όσο η ζύμη γίνεται παίρνουμε το φρέσκο σπανάκι και το καθαρίζουμε, το πλένουμε πάρα πολύ καλά και όταν το ετοιμάσουμε το τοποθετούμε μέσα σε βαθύ μπωλ. Το ίδιο κάνουμε με τον άνηθο και το μάραθο.
Τέλος ρίχνουμε μέσα στη γέμιση του σπανακιού όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με το ελαιόλαδο της αρεσκείας μας και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει η γέμιση!!!
Παίρνουμε Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΚΗΣ", της σειράς "Αρώματα της Μεσογείου" και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί που θα χωράει στον ξύλινο φούρνο μας (αλλιώς στον ηλεκτρικό φούρνο). Στη συνέχεια παίρνουμε το ζυμάρι μας που είναι έτοιμο και το κόβουμε σε 6 κομμάτια, τα τοποθετούμε πάνω σε έναν πάγκο και αρχίζουμε να ανοίγουμε το φύλλο μας με τον πλάστη και ρίχνοντας ελαφρώς αλεύρι κάτω για να μην κολλήσει!!!
Τοποθετούμε το φύλλο μας μέσα στο ταψί και επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές μέχρι να έχουμε τοποθετήσει 3 ζύμες στο κάτω μέρος του ταψιού.
Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση σπανάκι και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας. Στο τέλος όσο ζυμάρι περισσεύει το αναδιπλώνουμε προς τα μέσα.
Ανοίγουμε τα αλλά 3 ζυμάρια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα, ένα-ένα  μέσα στο ταψί. Όσο ζυμάρι περισσέψει το μαζεύουμε ομοιόμορφα στις γωνίες του ταψιού μας.!!!!!

Το χαράζουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας και με ένα πινέλο τ' αλείφουμε με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο "ΧΡΥΣΟ ΥΓΡΟ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΚΗΣ"  και το τοποθετούμε στον είδη προθερμασμένο φούρνο μας, ψήνοντας το ομοιόμορφα και πάντα με την επίβλεψη μας στους 180οC για 35 έως 45 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο που έχουμε....
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα μας και άν θέλουμε αλείφουμε λίγο πάλι με το ελαιόλαδο της αρεσκείας μας απο τη Σειρά "Αρώματα της Μεσογείου".

Who is Who



Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην ζαχαροπλαστική και μαγειρική τέχνη. Εργάζεται ως ιδιωτικός chef σε βίλες υψηλών προσώπων, κτήματα δεξιώσεων, θαλαμηγούς και σε σκάφη αναψυχής, έχει παρουσιάσει την Μεσογειακή κι Ελληνική κουζίνα σε διεθνή συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε συγγραφή βιβλίου μαγειρικής με θέμα την υγιεινή διατροφή, σύνταξη συνταγών σε περιοδικά, ιστοσελίδες και εφημερίδες στον διεθνή και ελληνικό τύπο. Έχει ειδικότητα στην Μεσογειακή και Ελληνική Παραδοσιακή κουζίνα, στο ελληνικό πρωινό, και σε είδη ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.
Είναι  μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος , της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.(Chef Club of Greece), της Παγκόσμιας ‘Ενωσης Αρχιμαγείρων WACS, αλλά και Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας. Εισηγητής στο ΤΕΙ και Pastry Chef στο IEK ΞΥΝΗ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ