Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια απίθανη συνταγή - Wrap με μανιτάρια τεμπούρα

Εύκολο και κυρίως νόστιμο...

Συστατικά

Για το τουρσί

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γρ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

Για την τεμπούρα

  • 140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • 330 γρ. σόδα, παγωμένη
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλσα

  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας

Για τη σύνθεση

  • 340 γρ. πίτες χορταρικών
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • κόλιανδρο

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το τουρσί

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τον κόλιανδρο, το μπούκοβο, αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες. Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται στο μείγμα για να μείνουν τα μανιτάρια βυθισμένα.
  • Αν θέλουμε να είναι πιο μαλακά και όχι τραγανά τότε μόλις βάλουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα βράζουμε για 2-3 λεπτά και ακολουθούμε την υπόλοιπη διαδικασία.
  • Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για την τεμπούρα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, 40 γρ. κορν φλάουρ, αλάτι, τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
  • Πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κορν φλάουρ στα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα μανιτάρια στον χυλό και τηγανίζουμε σε δόσεις για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και πάρουν χρώμα.

Για τη σύνθεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια από τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε τις πίτες στην επιφάνεια εργασίας μας και μοιράζουμε το γιαούρτι, τα μανιτάρια, τη σάλσα με τα ντοματίνια και τυλίγουμε.
  • Σερβίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ