Άκης Πετρετζίκης: Ενεργειακές μπάρες αμυγδάλου με δαμάσκηνα - Για δυναμωτικό πρωινό

Φτιάξτε τις και εσείς...

Συστατικά

  • 100 γρ. καρύδια

  • 250 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια
  • 400 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, σε σκόνη
  • 80 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 γρ. λιναρόσπορο
  • 100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. μέλι, +έξτρα για το σερβίρισμα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C αέρα.

  • Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα δαμάσκηνα.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αμύγδαλα, τη βρόμη, το αλεύρι, το μπέικιν, τον λιναρόσπορο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί 25x32 εκ. μια λαδόκολλα στον πάτο και τα πλαϊνά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε πολύ καλά.
  • Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, κόβουμε και σερβίρουμε με μέλι. 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ