Vintage Fashion Pics :Όταν ο Givenchy έφτιαχνε ονειρικά ρούχα για τη μεγάλη οθόνη - Τα πιο ωραία φορέματα του διάσημου οίκου για τον κινηματογράφο (φώτο)

Με φόντο τα σκηνικά της Sabrina γεννήθηκε μια φιλία που επρόκειτο να κρατήσει μια ζωή. Ανάμεσα στον διάσημο μόδιστρο Hubert de Givenchy  και την ταλαντούχα ηθοποιό Όντρεϊ Χέπμπορν - Η φιλία αυτή γίνεται η αρχή για τη συνεργασία του διάσημου μόδιστρου με τον κινηματογράφο 

H συνεργασία του Hubert de Givenchy με τον κόσμο του κινηματογράφου άρχισε με τη φιλία του με την Όντρεϊ Χέπμπορν, την οποία συνάντησε το 1953, όταν η νεαρή ηθοποιός του ζήτησε να σχεδιάσει τα κοστούμια της για την ταινία Sabrina του Billy Wilder.

Έτσι γεννήθηκαν τα υπέροχα φορέματα από μουσελίνα εμπνευσμένα από το αρχιτεκτονικό έργο του ειδώλου του, Cristóbal Balenciaga. Οι δημιουργίες του Givenchy για τον κινηματογράφο τα έχουν όλα: Κοψμές γραμμές, πολυτελή υφάσματα, άνετη φόρμα.

Υπέροχα φορέματα και κουστούμια ντύνουν διάσημες πρωταγωνίστριες και "δένουν" εξαιρετικά με το σκηνικό και την υπόθεση των ταινίων.

Η γαλλική Vogue κάνει μια γοητευτική αναδρομή στα πιο όμορφα ρούχα που σχεδίασε ο Hubert de Givenchy για τη μεγάλη οθόνη.

Sabrina, 1954

Με φόντο τα σκηνικά της Sabrina γεννήθηκε μια φιλία που επρόκειτο να κρατήσει μια ζωή. Ανάμεσα στον διάσημο μόδιστρο Hubert de Givenchy  και την ταλαντούχα ηθοποιό Όντρεϊ Χέπμπορν.

Η 24χρονη τότε ηθοποιός καλείται να επιλέξει τον σχεδιαστή που θα φτιάξει τα φορέματα της. Αρχικά στρέφεται στον Cristóbal Balenciaga, αλλά εκείνος πολύ απασχολημένος εκείνη την εποχή τη στέλνει στον Hubert de Givenchy, που είχε ανοίξει τον οίκο του πριν από ένα χρόνο. 

Και εγένετο μαγεία! Η υπέροχη λευκή τουαλέτα με τα κεντημένα λουλούδια γίνεται το σύμβολο μιας μακράς συνεργασίας και μιας δια βίου φιλίας.

Bonjour Tristesse, 1958

Για να ντύσει την  Jean Seberg και την Deborah Kerr σε αυτήν την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Françoise Sagan από τον Otto Premimger, ο Hubert de Givenchy επιλέγει την ασυμφωνία του στυλ Riviera της δεκαετίας του 1960: μεγάλα βαμβακερά ή λινά πουκάμισα, εντυπωσιακά βραδινά φορέματα που ταιριάζουν απόλυτα με το προφίλ του οίκου  Givenchy , όπως αυτό το υβριδικό κομμάτι που φορούσε η Deborah Kerr, κάτι ανάμεσα σε πουκάμισο και κάπα.

© Collection Christophel / RnB © Wheel Productions

Breakfast at Tiffany's

Αυτή είναι ίσως η πιο εμβληματική συνεργασία του Givenchy με τον κινηματογράφο.

Η εικόνα της Όντρει Χέπμπορν με το υπέροχο μαύρο φόρεμα, το τεράστιο μαργαριταρένιο κολιέ  και τα μεγάλα γυαλιά ηλίου, να τρώει κρουασάν στο Tiffany's  με την τιάρα να στολίζει το κομψό σινιόν στα μαλλιά της έμεινε στην ιστορία και χαρακτηρίζει όλη την αισθητική του οίκου Givenchy. 

Charade, 1963

Ένα υπέροχο κόκκινο παλτό ένα λεοπάρ καπέλο, ένα απλό αδιάβροχο που φοριέται  με μαντήλι στο κεφάλι  , ένα κίτρινο παλτό στο χρώμα της μουστάρδας και μια τυπική στολή σκι της δεκαετίας του 1960 συνθέτουν την γκαρνταρόμπα της Regina Lampert σε αυτήν την ταινία του Stanley Donen.

Τα υπέροχα κουστούμια αναδεικνύουν τη λάμψη και το δυναμισμό της Audrey Hepburn , η οποία προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο που σχετίζεται με την εξαφάνιση του συζύγου της στο Παρίσι της εποχής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ