Vintage φωτό: Το σπάνιο κλικ που αποτυπώνει την αρχαιοελληνική ομορφιά της Έλενας Ναθαναήλ στα 60s

Μελαχρινή, άκρως γοητευτική και ταλαντούχα

Η Έλενα Ναθαναήλ ήταν μια από τις πιο γοητευτικές ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Airport Chic: Η Έλενα Ναθαναήλ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού #elenasdiary #elenanathanail #greekactress #greekicon #ellinikoairport #chic #airportchic

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena’s diary_blog (@elenasdiary_blog) στις

Ξεκίνησε να εργάζεται σαν μοντέλο, αλλά η καριέρα αυτή δεν διήρκεσε πολύ.

Όταν ήταν μαθήτρια Γυμνασίου την εντόπισε ο Γιάννης Δαλιανίδης και το 1963 έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση, στην ταινία του, «Κάτι να καίει».

Μάλιστα, ο Δαλιανίδης ήταν εκείνος που τη συμβούλευσε να χρησιμοποιήσει μόνο το επίθετο «Ναθαναήλ», που ήταν το επίθετο της μητέρας της. Το πραγματικό της όνομα ήταν Έλενα Δεληβασίλη.

Με την εμφάνισή της στην ταινία, η νεαρή κοπέλα εντυπωσίασε όχι μόνο για το υποκριτικό της ταλέντο, αλλά και για την ομορφιά της.

Στον επίσημο λογαριασμό του περίφημου Έλληνα φωτογράφου Κλεισθένη, δημοσιεύονται συχνά πορτρέτα των διάσημων αστεριών του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και άλλων προσωπικοτήτων που έχουν σημαδέψει την ιστορία της χώρας. Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάρω Κοντού, Τζένη Καρέζη, Αριστοτέλης Ωνάσης, Μαρία Κάλας και Έλενα Ναθαναήλ ήταν μερικοί μόνο από τους ένδοξους ηθοποιούς που στάθηκαν στον φακό του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σπάνιο πορτραίτο της Έλενας Ναθαναήλ στα πλαίσια μιας αισθησιακής και καλαισθητης φωτογράφισης το 1966 για το περιοδικό "Καρδιοχτυπι". Το αλαβαστρινο πρόσωπο και το καλλιγραμμο σώμα της εντυπωσιαζουν τους αναγνώστες του συγκεκριμένου τεύχους το οποίο γίνεται κυριολεκτικά ανάρπαστο.Το περιοδικό ξεκινά την λειτουργία του το 1965 και ταράζει την ελληνική συντηρητική κοινωνία για τα τολμηρά και προχωρημένα εξώφυλλα χωρίς να προκαλεί αισθητικά το αποτέλεσμα και φιλοξενεί πολλές από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής. Ολοκληρώνει την κυκλοφορία του μετά από πενήντα δύο τεύχη τα οποία θεωρούνται στην συνέχεια συλλεκτικά. Το 1966 αποτελεί για την Έλενα Ναθαναήλ και μία από τις σημαντικοτερες χρονιές της καριέρας της. Έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της εποχής και σε ηλικία μόλις δέκα εννέα χρονων ποζάρει για το γαλλικό "Paris Match" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με εκπληκτικά κοσμήματα, σε μια φωτογράφιση υψηλής αισθητικής εντυπωσιαζοντας όλη την Ευρώπη. Παράλληλα πρωταγωνιστει και καθηλώνει με την ομορφιά της στο μαγευτικό Ναύπλιο δίπλα στον Σπύρο Φωκά, στο θρυλικό "Ντάμα Σπαθί", μια ταινία που συμμετέχει στα Φεστιβάλ του Σικάγο και της Θεσσαλονίκης. Η ερμηνεία της γοητεύει τους Σουηδους συμπαραγωγους και αποτελεί το διαβατήριο για να κερδίσει δύο χρόνια μετά τον ρόλο στο υπέροχο για τα τοπία και τα χρώματα του "Επιχείρηση Απόλλων". Την ίδια χρονιά συμμετέχει και στο αριστουργηματικο ψυχολογικό δράμα "Ο φόβος" γυρισμένο στους βάλτους της Κωπαιδας με εκπληκτικό καστ και την ίδια να συγκλονίζει στην σκηνή μέσα στα σταχυα με τον Ανέστη Βλάχο. Ο "Φόβος" εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Βερολίνου και προβάλλεται με επιτυχία σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη. Ο κιν/φικος της θρίαμβος συνεχίζεται δύο χρόνια μετά, το 1968, όπου η μυθική της ερμηνεία στο "Ραντεβού με μια άγνωστη" της χαρίζει το βραβείο Α' γυναικείας ερμηνείας. Το υπέροχο αυτό πλάσμα κατάφερε να συνδυάσει μοναδικά την ευρωπαϊκή κομψότητα με τον απόλυτο ερωτισμό, το μεγάλο ταλέντο και μια ομορφιά υψηλής ποιότητας που σημάδεψε και σφράγισε κυριολεκτικά μια ολόκληρη εποχή.#arisloupasis #greekactors #oldgreekcinema #greekactress #greekcinema #elenanathanail

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aris Loupasis (@arisloupasis) στις

Σε μια από τις πρόσφατες αναρτήσεις του βλέπουμε την Έλενα Ναθαναήλ να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό του, με την απίθανη ομορφιά της σε πρώτο πλάνο να συγκλονίζει.

«Ο Κλεισθένης αποτυπώνει στον μαγικό φακό του την καλλονή Έλενα Ναθαναήλ στα πλαίσια φωτογράφισης για το περιοδικό "Καρδιοχτύπι" το 1966», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ