Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η 19χρονη μητέρα που εγκαταλείπει το μωρό της στη Νέα Ιωνία - Γιατί το έκανε

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο τμήμα νεογνών ενώ η 19χρονη μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο που περιγράφει καρέ- καρέ τις κινήσεις της 19χρονης μητέρας την ώρα που εγκαταλείπει το παιδί της στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Open στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

 η 19χρονη μητέρα βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία , τα ξημερώματα της Τετάρτηςμε το μωρό στην αγκαλιά της. Το κρατά σφιχτά και κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας στην οδό Ακροπόλεως.

Η 19χρονη περπατάει βιαστικά μέσα στο σκοτάδι. Περνάει τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται, ενώ στη συνέχεια κάνει την αντίστροφή πορεία με άδεια αγκαλιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η 19χρονη χρειάστηκε λιγότερο από 4 λεπτά για να αφήσει το μικρό της κοριτσάκι στην πολυκατοικία μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Γιατί το έκανε

Σύμφωνα με το Open η 19χρονη είπε στους αστυνομικούς: «Ήμουν πνιγμένη μέσα στο βάρος να είμαι μόνη μου χωρίς σύντροφο και οικονομικά πολύ χάλια. Ζω με την γυναίκα που με υιοθέτησε και τα μόνα έσοδά μας είναι η μικρή της σύνταξη. Ποτέ δεν θα μπορούσα να μεγαλώσω αυτό το μωρό».

Η 19χρονη με δάκρυα στα μάτια αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε ενημερώσει τον πατέρα του βρέφους πως ήταν έγκυος, γιατί είχαν περιστασιακή σχέση. Αποφάσισε να το κρατήσει αλλά λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του άλλαξε γνώμη.

"Το αγάπησα το μωρό. Είναι το παιδί μου. Ηθέλα απλώς να ζήσει μια καλύτερη ζωή", δήλωσε η 19χρονη στους αστυνομικούς.

Δείτε στο βίντεο πως έφτασαν οι αστυνομικοί στην 19χρονη μητέρα

Συγκλονισμένος ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος και οι διασώστες του ΕΚΑΒ

Ο αστυνομικός που βρήκε το βρέφος δήλωσε ότι το γεγονός τον συγκλόνισε και ότι όταν είδε το μωρό τυλιγμένο στην πετσέτα δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα του. "Μας κόπηκαν τα πόδια", λέει ο ένας από τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ που οδήγησαν το κοριτσάκι στο νοσοκομείο Παίδων , "ανακουφιστήκαμε μόλις είδαμε ότι είναι καλά", συνεχίζει.

Το κοριτσάκι εξακολουθεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων στο τμήμα νεογνών ενώ η 19χρονη μητέρα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ