Top woman: Η αντιεισαγγελέας Χριστίνα Φασούλα είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε την μικρή Μαρία

Η οξυδέρκεια και η ευαισθησία μιας νέας σε ηλικία αντεισαγγελέως, η οποία έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις ανηλίκων, άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της υπόθεσης της μικρής Μαρίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και την διεθνή κοινή γνώμη.

Η οξυδέρκεια και η ευαισθησία μιας νέας σε ηλικία αντεισαγγελέως, η οποία έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις ανηλίκων, άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της υπόθεσης της μικρής Μαρίας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και την διεθνή κοινή γνώμη.



(photo: Έθνος)

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Χριστίνα Φασούλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, που είχε υπηρετήσει προηγουμένως στην Καβάλα ως εισαγγελέας Ανηλίκων, δεν αδιαφόρησε στην θέα του κοριτσιού με τα κατάξανθα μαλλιά, το κάτασπρο δέρμα και τα πράσινα μάτια, μέσα στο κοντέινερ της οικογένειας των Ρομά, και ζήτησε εξηγήσεις για την ταυτότητά του. Αξιολογώντας ως ύποπτη την αντίδραση των φερόμενων ως γονέων της, οι οποίοι έπεφταν σε αντιφάσεις προβάλλοντας απίστευτους ισχυρισμούς, ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, την παροχή κοινωνικής φροντίδας στο ανήλικο παιδί και την πραγματοποίηση εξέτασης DNA για να διαπιστωθεί αν έχει συγγένεια με το ζευγάρι των αθιγγάνων.

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν δικαίωσαν τις κινήσεις της και η αξιέπαινη πρωτοβουλία της συζητιέται έντονα αυτές τις μέρες στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας. Συνάδελφοί της και δικηγόροι που έχουν συνεργαστεί μαζί της στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την αντεισαγγελέα Χριστίνα Φασούλα, η οποία είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Η αντεισαγγελέας ήταν η μία από τις δύο εισαγγελικές λειτουργούς που συμμετείχαν στην αστυνομική επιχείρηση της περασμένης Τετάρτης. Συνόδευε ένα από τα δύο συνεργεία αστυνομικών που μπήκαν τα ξημερώματα στον καταυλισμό με την συμμετοχή συνολικά 41 αστυνομικών.

«Να προσέχεις το παιδί»

Περιγράφοντας με τον δικό του τρόπο όσα απρόβλεπτα έγιναν αστυνομικός που συμμετείχε στην συγκεκριμένη ομάδα δεν παρέλειψε να σταθεί στην παρατηρητικότητα της εισαγγελέως που οδήγησε στην αποκάλυψη της μικρής «Μαρίας». «Όταν φτάσαμε στο τρίτο ή το τέταρτο σπίτι λέει στην εφημερίδα «Κόσμος» της Λάρισας, μπήκαμε μέσα και τους βρήκαμε όλους να κοιμούνται στρωματσάδα. Η εισαγγελέας πρόσεξε το ξανθό κεφάλι ενός παιδιού που συνέχισε να κοιμάται κάτω από τις κουβέρτες. Όταν σηκώθηκε και το πρόσεξε στο πρόσωπο της κίνησαν την περιέργεια τα κατάξανθα χαρακτηριστικά του και φώναξε αμέσως την μάνα του», διηγήθηκε. Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε εξηγήσεις για την ταυτότητα του παιδιού από την 40χρονη, η οποία ισχυρίστηκε αρχικά πως η μικρή Μαρία είναι δικό της παιδί και πώς είχαν βάψει τα μαλλιά του ξανθά για να είναι πιο όμορφο. Στην συνέχεια, όταν είδε πως ο ισχυρισμός της ήταν αφελής, η γυναίκα είπε πως το συγκεκριμένο παιδί έχει πατέρα έναν Καναδό, τον οποίο η ίδια γνώρισε στην Κρήτη. Μετά δοκιμάστηκε ο τρίτος ισχυρισμός, σύμφωνα με τον οποίο η Μαρία είναι εγγονή της. «Ήταν φανερό πως μόλις έλεγαν ψέματα», κατέληξε ο αστυνομικός.

«Είναι εξαίρετη εισαγγελέας. Με την ευαισθησία και την διορατικότητά της οδήγησε στην ανάδειξη αυτού του σημαντικού θέματος» είπε στο Έθνος η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Βασιλική Θάνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ