Βίντεο-σοκ από την υπερταλάντωση του ΟΑΚΑ: Τρέμει σαν καρυδότσουφλο και τρομάζει την UEFA

«Θα πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα και να διευκρινιστεί η αιτία της ταλάντωσης, αν ήταν από την αρχή της κατασκευής ή όχι» τόνισε ο καθηγητής Παναγιώτης Καρύδης

Υπεύθυνος ασφαλείας της UEFA παρατήρησε ένα τρομακτικό γεγονός στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπάγερν, στο ΟΑΚΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ

Πρόκειται για μια μεγάλη ταλάντευση στο πάνω διάζωμα, όπου τον οδήγησε να αποστείλει επίσημη, έγγραφη, επιστολή ζητώντας λεπτομέρειες για το θέμα από την διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δείχνει καθησυχαστική όσον αφορά το θέμα στατικότητας του ΟΑΚΑ-"Σπύρος Λούης".

Κύκλοι του υφυπουργού Αθλητισμού επεσήμαναν ότι «ταλαντώσεις έχουν παρατηρηθεί και κατά το παρελθόν στο ΟΑΚΑ και σε άλλα γήπεδα με περισσότερα από ένα διαζώματα, χωρίς να συντρέχει λόγος ανησυχίας». 

Η παρέμβαση της UEFA σε κάθε περίπτωση θα έχει άμεσες συνέπειες στο άνοιγμα για τους φιλάθλους του άνω διαζώματος στα παιχνίδια της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ ως έδρα, μαζί με την Εθνική Ελλάδος.

Βέβαια μόνο σε συγκεκριμένα παιχνίδια μεγάλου ενδιαφέροντος ανοίγουν οι πάνω θύρες. Όμως το πλήγμα στην εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μεγάλο.

«Ο δυνατός άνεμος κάνει τα δέντρα να ταλαντώνονται. Αυτό συμβαίνει γιατί το επιτρέπει η δομή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα σύγχρονα κτήρια. Είναι κατασκευασμένα από σχετικά ελαφριά υλικά και έχουν ατσάλινο σκελετό, ο οποίος υποχωρεί λίγο όταν πιέζεται από τον άνεμο. Μπορούν να ταλαντωθούν έως και ένα μέτρο, αλλά συνήθως ταλαντώνονται λιγότερο, ενώ πολύ ογκώδεις ουρανοξύστες, όπως το Empire State Building, ταλαντώνονται το πολύ πέντε χιλιοστά» επισημαίνουν οι ειδικοί.

Με τη σειρά του ο καθηγητής ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε:«Θα πρέπει να ελεγχθεί η στατικότητα του σταδίου και να διευκρινιστεί η αιτία της ταλάντωσης, αν ήταν από την αρχή της κατασκευής ή όχι. Προφανώς υπάρχει πρόβλημα διότι από ταλάντωση έχουν γίνει καταρρεύσεις στο παρελθόν. Το πρόβλημα είναι τι φταίει. Αν υπήρχε από την αρχή ή παρατηρήθηκε τώρα. Αν παρατηρήθηκε τώρα το πρόβλημα είναι σοβαρότερο»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ