Μυστικά και τρόποι για τέλειες μπούκλες με ψαλίδι μαλλιών (Φωτό & Βίντεο)

Ακολούθησε τις συμβουλές.

Οι μπούκλες αποτελούν ένα από τα κορυφαία χτενίσματα στις προτιμήσεις των γυναικών, ενώ θεωρούνται ιδιαίτερα σαγηνευτικές και στα μάτια των ανδρών. Μπορούν να δημιουργηθούν με ή χωρίς θερμότητα και να είναι εξίσου εντυπωσιακές. Ωστόσο, η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι οι μπούκλες με ψαλίδι.

Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα ψαλίδι μαλλιών με τη διάμετρο της αρεσκείας σας για να κάνετε ανάλαφρες και χαλαρές, κυματιστές ή λεπτές μπούκλες. Το ψαλίδι μπορεί να έχει κυλινδρικό, κωνικό, σπιράλ ή bubble σχήμα.

Από το beautetinkyriaki.gr

Μυστικά για τέλειες μπούκλες με ψαλίδι μαλλιών:

Αν θέλετε να κάνετε κατσαρά τα μαλλιά σας με ψαλίδι, θα πρέπει να ξέρετε κάποια βασικά τρικ που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

1. Επιλογή μεγέθους ψαλιδιού για μπούκλες:

Για μαλλιά που δεν είναι πολύ πυκνά, κοντά ή για να δημιουργήσετε λεπτές μπούκλες με ψαλίδι, επιλέξτε πάχος μικρότερο από 25 mm. Για χοντρές μπούκλες ή πυκνά μαλλιά το ιδανικό ψαλίδι για μπούκλες είναι αυτό με διάμετρο 38 mm. Αν όμως θέλετε να κάνετε ανάλαφρες και χαλαρές μπούκλες με ψαλίδι επιλέξτε ένα μεγέθους 5 mm.

2. Επιλογή θερμοκρασίας:

Η επιλογή της μεγαλύτερης θερμοκρασίας για να κάνετε μπούκλες με ψαλίδι δεν είναι η ιδανική, καθώς δεν θα σας βοηθήσει να κάνετε γρηγορότερα τα μαλλιά σας κατσαρά, ούτε να αυξήσετε την διάρκεια αντοχής τους.

Ειδικά αν τα μαλλιά είναι λεπτά και ευαίσθητα, είναι συνετό να επιλέγετε μια αρκετά χαμηλότερη θερμοκρασία, ενώ αν έχετε χοντρή τρίχα μπορείτε να αυξήσετε ελαφρώς τη θερμοκρασία. Έτσι δεν κινδυνεύετε να κάψετε και να καταστρέψετε τα μαλλιά σας.

Προτιμήστε λοιπόν ένα ψαλίδι για μπούκλες με ρυθμιστή θερμοκρασίας και όχι κάποιο με απλό άνοιγμα / κλείσιμο.

3. Χωρίστε τα μαλλιά σε μικρές τούφες:

Πιάνοντας μεγάλες τούφες, οι μπούκλες σας κινδυνεύουν να πέσουν γρήγορα. Αν όμως τα χωρίσετε σε μικρές τούφες, ξεκινώντας από τα κάτω προς την κορυφή του κεφαλιού, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ίδιο με του κομμωτηρίου. Ιδανικά πιάστε κάθε τούφα μόλις την τελειώνετε με ένα τσιμπιδάκι και λύστε τα μαλλιά σας στο τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν θέλετε να κάνετε γρήγορες ανάλαφρες μπούκλες με ψαλίδι υπάρχει ένας απλός τρόπος. Επιλέξτε κάποιο με μικρή διάμετρο και χωρίστε μεγάλες τούφες, δημιουργώντας έτσι υπέροχες χαλαρές μπούκλες.

4. Στεγνώστε τα μαλλιά:

Για να κάνετε μπούκλες με ψαλίδι πρέπει πρώτα να στεγνώσετε τα μαλλιά σας εντελώς. Κατόπιν εφαρμόστε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα και στη συνέχεια ξεκινήστε την δημιουργία τους.

Ο λόγος είναι πως τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευαίσθητα και η θερμότητα ενδέχεται να τα καταστρέψει προκαλώντας ψαλίδα.

Μπούκλες με ψαλίδι (2)

5. Γυρίστε την τούφα προς την σωστή κατεύθυνση:

Προκειμένου να δημιουργήσετε όμορφες μπούκλες με ψαλίδι που πλαισιώνουν το πρόσωπο και δεν πέφτουν σε αυτό, θα πρέπει να τα τυλίγετε προς τα έξω.

6. Ξεκινήστε τις μπούκλες από τη ρίζα:

Αν θέλετε να κάνετε τις μπούκλες με ψαλίδι να αντέξουν περισσότερη ώρα, φροντίστε να ξεκινήσετε το γύρισμα όσο πιο κοντά γίνεται στην ρίζα.

7. Στέγνωμα μαλλιών ανάλογα με τον τύπο μπούκλας:

Για φυσικές μπούκλες με ψαλίδι, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν πλήρως μόνα τους και μετά χρησιμοποιήστε το εργαλείο θερμότητας.

Αν όμως θέλετε μπούκλες με όγκο, τότε θα πρέπει να τα στεγνώσετε με το πιστολάκι.

Τέλος, για επιμελώς ατημέλητες και χαλαρές μπούκλες, ισιώστε πρώτα τα μαλλιά και μετά χρησιμοποιήστε το ψαλίδι.

8. Κράτημα ψαλιδιού ανάλογα με τον τύπο μπούκλας:

Για πιο χαλαρές μπούκλες κρατήστε το ψαλίδι σε οριζόντια θέση, ενώ για καλοσχηματισμένες σε όρθια – κάθετη θέση.

9. Τύπος μπούκλας ανάλογα με το γύρισμα της τούφας στο ψαλίδι:

Μπούκλες με ψαλίδι (3)

Αν απλά τυλίξετε την τούφα σαν κορδέλα γύρω από τον κύλινδρο ή κώνο για μπούκλες, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ανάλαφρες και απλωμένες μπούκλες.

Μπούκλες με ψαλίδι (4)

Αν πριν στριφογυρίσετε την τούφα γύρω από το ψαλίδι την στρίψετε δημιουργώντας ένα twist, τότε οι μπούκλες γίνονται πιο σπιράλ και καλοσχηματισμένες.

10. Πως καθαρίζεται το ψαλίδι για μπούκλες:

Για να καθαρίσετε το ψαλίδι μαλλιών απλά ανάψτε το, αφήστε το να ζεσταθεί και στη συνέχεια σβήστε το και βγάλτε το από την πρίζα. Μετά πάρτε ένα βρεγμένο πανάκι και σκουπίστε το με προσοχή για να μην καείτε.

Εναλλακτικά, όταν κρυώσει τελείως, καθαρίστε το με ένα ειδικό καθαριστικό για εργαλεία styling με θερμότητα ή με ένα μείγμα νερού με οινόπνευμα. Προσέξτε όμως, το ψαλίδι θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει κρυώσει διότι το οινόπνευμα είναι εύφλεκτο.

Πως να κάνετε τέλειες μπούκλες με ψαλίδι:

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι χρήσης του ψαλιδιού μαλλιών για να δημιουργήσετε εύκολες, γρήγορες και ανάλαφρες μπούκλες.

Ο πιο βασικός τρόπος για να κάνετε μπούκλες με ψαλίδι μαλλιών:

Μπούκλες με ψαλίδι (5)

1. Ξεκινάτε στεγνώνοντας τα μαλλιά σας.

2. Εφαρμόζετε ένα προϊόν προστασίας από την θερμότητα και τα χτενίζετε καλά.

3. Χωρίζετε τα μαλλιά στη μέση, μισά πάνω μισά κάτω και πιάνετε με ένα κοκαλάκι το πάνω μέρος, αφήνοντας τα κάτω λιτά.

4. Ξεκινάτε να παίρνετε μικρές τούφες των μαλλιών από τη μία πλευρά για να τα σγουρύνετε και σταδιακά φτάνετε στην άλλη. Προσοχή, κατά τη διάρκεια χρήσης του ψαλιδιού φροντίστε να φοράτε το ειδικό γάντι προστασίας για να μην καείτε.

5. Κάθε τούφα την γυρίζετε γύρω από το ψαλίδι για μπούκλες, την αφήνετε για περίπου 10 – 15 δευτερόλεπτα και μετά με το ένα χέρι κρατάτε την τούφα τυλιγμένη και με το άλλο τραβάτε το εργαλείο.

6. Κρατήστε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα την τούφα τυλιγμένη ή τοποθετήστε ένα τσιμπιδάκι για να την ασφαλίσετε. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η αντοχή της.

7. Προχωρήστε μετά στην επόμενη τούφα κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσετε το κάτω μέρος. Έπειτα, λύστε τα υπόλοιπα μαλλιά και με τον ίδιο τρόπο κάντε μπούκλες με ψαλίδι στην κορυφή του κεφαλιού.

8. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε ελαφρώς με τα δάχτυλα τις μπούκλες για να γίνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα και ψεκάστε λίγη λακ. Είστε έτοιμη να απολαύσετε τις μπούκλες σας με λιτά μαλλιά ή να προχωρήσετε στο χτένισμα τους.

Γρήγορες μπούκλες με ψαλίδι μαλλιών:

Μπούκλες με ψαλίδι (6)

1. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δημιουργήσετε εντυπωσιακές μπούκλες με ψαλίδι είναι πιάνοντας αρχικά τα στεγνά μαλλιά σας σε μια ψηλή αλογοουρά. Καλό θα είναι να έχετε εφαρμόσει και ένα προϊόν κατά την θερμότητας.

2. Αφού τα χτενίσετε καλά, επιλέξτε το ιδανικό μέγεθος ψαλιδιού μαλλιών ανάλογα με τις μπούκλες που θέλετε να κάνετε και ξεκινήστε.

3. Πάρτε μια μικρή τούφα μαλλιών, γυρίστε την γύρω από τον κώνο ή τον κύλινδρο του ψαλιδιού και κρατήστε τη για 10 – 15 περίπου δευτερόλεπτα. Αφαιρέστε το ψαλίδι μαλλιών, αλλά κρατήστε για μερικά ακόμη δευτερόλεπτα την τούφα τυλιγμένη. Με αυτό τον τρόπο κρυώνουν οι τρίχες και στέκεται καλύτερα η μπούκλα.

4. Προχωρήστε στην επόμενη μικρή τούφα κ.ο.κ.

5. Τέλος, λύστε την αλογοουρά, ανοίξτε ελαφρώς τις μπούκλες με τα χέρια σας και αν χρειαστεί περάστε με το ψαλίδι τις μπροστινές τούφες για να τελειοποιήσετε το αποτέλεσμα. Ψεκάστε με λίγη λακ και έτοιμη.

Βήμα βήμα πως να κάνετε μπούκλες με ψαλίδι:

Στο βίντεο του YouTube που ακολουθεί θα δείτε τον τρόπο δημιουργίας κατσαρών μαλλιών με τις δυο παραπάνω 5λεπτες μεθόδους και τη χρήση ψαλιδιού για μπούκλες, καθώς και έναν τρόπο για μπούκλες χωρίς θερμότητα.

Δείτε ακόμη ένα βίντεο με τα βήματα για ανάλαφρες μπούκλες με ψαλίδι.

5 διαφορετικές τεχνικές για μπούκλες με ψαλίδι:

Ανακαλύψτε τα βήματα για να δημιουργήσετε 5 διαφορετικούς τύπους μπούκλας με ένα ψαλίδι μαλλιών.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ